Povežite se s nama

U fokusu

Doznajte i koji se poslovi nude u europskim državama!

Objavljeno:

- dana

Ne propustite

Ovoga četvrtka 12. ožujka u Varaždinu će osmu godinu biti održan Sajam poslova u Varaždinskoj županiji, kojeg organizira Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Varaždin.

Sajam će biti održan u prostoru Vatrogasne zajednice grada Varaždina u Trenkovoj 44 od 12 do 16 sati, a otvorit će ga ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić.

– Sajam je namijenjen poslodavcima, nezaposlenim osobama, ostalim tražiteljima zaposlenja, studentima, učenicima i svim zainteresiranim za aktivno uključivanje na tržište rada, upoznavanje sa sadašnjom ponudom i potražnjom za kadrovima na području Varaždinske županije, te mogućnostima zapošljavanja na razini europskog ekonomskog prostora. Cilj je povećanje mogućnosti zapošljavanja, dostupnosti i razmjene informacija, te usklađivanja ponude i potražnje na tržištu rada – ističu iz varaždinskog Područnog ureda HZZ-a.

 

Nezaposlene osobe će moći obaviti kratki razgovor s poslodavcima te ispuniti upitnik za zapošljavanje

Na Sajmu poslova predstavit će se poslodavci različitih djelatnosti s trenutnim i budućim potrebama za zaposlenicima, koji će ostvariti direktan kontakt s posloprimcima. Nezaposlene osobe će kod potencijalnih poslodavaca moći ispuniti upitnik za zapošljavanje, a s nekima će već na Sajmu moći obaviti kratki razgovor vezan uz eventualno zapošljavanje.
Svečano otvorenje Sajma je u 12 sati. Izložbeni pultovi poslodavaca i HZZ-a bit će otvoreni od 12 do 16 sati, a tada će ujedno biti i predstavljena Garancija za mlade. Od 13 do 14 sati bit će održan okrugli stol “Hrvatske institucije u postupku zapošljavanja državljana Europskog gospodarskog prostora i Švicarske u Republici Hrvatskoj”. Pokrovitelji osmog Sajma poslova su Varaždinska županija i Grad Varaždin.

Izvor:
Foto: arhiva rt

U fokusu

FOTO Mraz uništio kulture i na području Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pad temperature proteklih nekoliko dana opet je pogodio poljoprivrednike.

Naime, tijekom 21. i 22. travnja na nekim je mjestima temperatura otišla u minus, a povrće i voće oštetio je mraz.

– Šteta od mraza je 100 % i to drugu godinu zaredom. U ponedjeljak, 22. travnja, ujutro u voćnjaku je bilo – 3 stupnja – rekao nam je proizvođač jabuka, krušaka i šljiva te vinogradar Josip Žmegač iz Donje Voće.

Ove fotografije su s njegovog imanja u Donjoj Voći, ali kako saznajemo štete od mraza je bilo na području susjednih općina kao i diljem Hrvatske.

Nastavite čitati

U fokusu

Državni revizori utvrdili hrpu nepravilnosti u poslovanju Međimurske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Revizori su u Međimurskoj županiji utvrdili poduži popis onoga što je napravljeno krivo, a Matija Posavec, u službenom očitovanju kaže da je dio nepravilnosti u međuvremenu već ispravljen.

Sada je objavljeno i službeno izvješće Ureda državne revizije u kojem mu se nalaže što sve mora promijeniti u poslovanju županije. Zbog utvrđenih nepravilnosti Međimurska županija je za 2022. dobila uvjetno mišljenje, piše n1info.hr.

Među ostalim, revizori su otkrili da u poslovnim knjigama Međimurske županije rashodi u iznosu od 2.837.430 kuna odnosno nešto više od 378 tisuća eura nisu evidentirani na propisanim računima Računskog plana. Osim toga, pogrešno su iskazani i u financijskim izvještajima.

Također, tijekom 2022. Međimurska županija naručila je razne usluge od tvrtki u svom vlasništvu. Računi su im plaćeni, no revizori su utvrdili da za gotovo 1,6 milijuna kuna odnosno oko 212 tisuća eura nije bilo priloženih specifikacija.

Otkriveni su i ozbiljni propusti u ugovoru o financiranju Županijske bolnice. U pitanju je ugovor za sufinanciranje dijela troškova projekta “Rekonstrukcija i opremanje bolnice za potrebe dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije”. Županija je, prema revizorskom izvješću, u prijašnjim razdobljima Županijskoj bolnici doznačila 8.343.804 kuna odnosno oko 1,1 milijun eura, a od 2021. prestala je plaćati preuzetu obvezu sufinanciranja. Krajem 2022. ostao je dug od 6,4 milijuna kuna odnosno oko 855 tisuća eura, ali on nije evidentiran u poslovnim knjigama niti je iskazan u financijskim izvještajima. Županijska bolnica je iz vlastitih sredstava podmirila ovaj iznos, umjesto Međimurske županije.

Više čitajte OVDJE.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje