Povežite se s nama

U fokusu

„Grad Varaždin poručuje budućim investitorima: Nemojte ulagati – mi ne poštujemo ugovore!“

Objavljeno:

- dana

CRTORAD O PARKIRANJU U VARAŽDINU

Nakon što su u Varaždinu na snagu stupila nova pravila u vezi parkiranja, koja uključuju naplatu na manjem broju parkirališta te obvezu kupnje karte nakon 15 umjesto 5 minuta,  oglasili su se iz tvrtke CRTORAD koja ima koncesiju za naplatu parkiranja.

U Crtoradu podsjećaju da je Gradsko vijeće Grada Varaždina na sjednici održanoj 21. prosinca donijelo Izmjene i dopune Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja i Odluku o određivanju javnih parkirališta na kojima se obavlja naplata. Tim odlukama je ukinuta dnevna parkirališna karta, ukinuta je i naplata parkiranja u određenim parkirnim zonama, zatim je produljeno vrijeme besplatnog parkiranja u određenim parkirnim zonama, a produljuje je i inicijalno vrijeme besplatnog parkiranja prije naplate parkiranja s 5 na 15 minuta.

„Spomenute odluke su od strane Grada Varaždina prezentirane kao skup mjera kojima se poboljšavaju uvjeti i način parkiranja u Gradu Varaždinu. Nasuprot toga poduzeće CRTORAD je dužno upozoriti da iste odluke ne samo da ne predstavljaju poboljšanje uvjeta parkiranja, nego su u formalno pravnom i materijalno pravnom pogledu posve nezakonite i neodržive te u konačnici izuzetno štetne kako za građane Grada Varaždina tako i za društvo CRTORAD d.o.o. kao koncesionara koji brine o kvaliteti i učinkovitosti usluge parkiranja u Gradu Varaždinu, upozorava koncesionar.

Naime, kako naglašavaju, CRTORAD svoju koncesijsku djelatnost održavanja i naplate parkirališnih mjesta na javnim parkiralištima Grada Varaždina „ne obavlja samovoljno i po svom nahođenju nego isključivo temeljem i u skladu s odredbama sklopljenog Ugovora o koncesiji održavanja i naplate parkirališnih mjesta na javnim parkiralištima Grada Varaždina od dana 31.05.2007. godine“.

„Ugovorom o koncesiji jasno su navedena prava i obveze ugovornih strana kojih su se obje ugovorne strane dužne striktno pridržavati kako bi se u konačnici zaštitio javni interes koji se koncesijom ostvaruje. Zbog toga valja naglasiti da ugovorom o koncesiji nije predviđeno da Grad Varaždin može samovoljno, po svom nahođenju, bez znanja i suglasnosti koncesionara donositi odluke kojima na gore opisani način mijenja način izvršavanja koncesije, grubo zadire u stečena prava, te kojima se postupa na štetu koncesionara, ali posredno i na štetu javnog interesa građana Grada Varaždina dovodeći u pitanje održivost koncesije te  opstojnost koncesionara, upozoravaju iz Crtorada.

Koncesionar posebno ukazuje da su promjene u sustavu organizacije i načina naplate parkiranja „štetne za građane Grada Varaždina te goste Grada jer omogućuju stvaranje prometnog i pravnog nereda.

„Cilj i svrha organizacije i naplate parkiranja kao komunalne djelatnosti je uspostava reda i kulture parkiranja, te omogućavanje što većem broju građana korištenje javnih parkirališta i osiguravanje protočnosti prometa. Ishitrenim i nepromišljenim odlukama Gradskog vijeća nametnut je potpuno neodrživi način organizacije i naplate parkiranja koji ugrožava protočnost prometa i mogućnost parkiranja, te ugrožava uređenost i visoki europski i svjetski nivo kulture parkiranja koji je vrijedio u Varaždinu do donošenja ovih odluka. Gradskim odlukama se na neprimjeren i nezakonit način na štetu koncesionara želi stvoriti lažna slika brige za građane koje se putem istih mjera „štiti“ ili dovodi u „bolji“ položaj kod korištenja i plaćanja usluge parkiranja. Međutim, ono što se takvim mjerama zapravo postiže jest uvođenje nereda i nesigurnosti u obavljanju i korištenju usluge parkiranja na štetu građana, smatraju u Crtoradu.

Ukidanjem dnevne karte, kako dodaju, nagrađuje se svega „pet posto građana koji ne plaćaju usluge parkiranja dok se zanemaruje interes 95 posto građana koji uredno podmiruju usluge parkiranja i koji za taj novac i dalje očekuju sigurnu i kvalitetnu uslugu parkiranja kakvu su imali do sada“.

„Pri tome valja reći da institut dnevne karte nije izuzetak niti izraz samovolje koncesionara, nego se radi o standardnoj mjeri kontrole i naplate parkiranja kakva se koristi u cijeloj Hrvatskoj.  Da se radi o ishitrenim odlukama vidljivo je iz činjenice da je Grad Varaždin ignorirao te zaobišao Zakonom o koncesijama propisan obvezni postupak kod mijenjanja koncesijskih uvjeta, te je CRTORAD d.o.o. kao ugovorna strana i koncesionar o tako bitnim, temeljenim izmjenama ugovora koje dovode u pitanje provođenje koncesije i opstojnost koncesionara saznao iz medija.  Zbog toga se teško može oteti dojmu da su sporne odluke po svojoj formi i sadržaju odraz dnevno političkih stremljenja gradske vlasti na štetu građana Grada Varaždina i koncesionara, vele u Crtoradu.

Nakon saznanja za donošenje navedenih odluka, kako pojašnjavaju, upravo na inicijativu društva CRTORAD u više su navrata održani sastanci s gradonačelnikom Grada Varaždina  Goranom Habušem te pročelnikom Upravnog odjela za komunalni sustav i urbanizam Vladom Vlašićem.

„Tu su predstavnici Grada detaljno upoznati sa svim nepravilnostima, nezakonitostima i problemima koji proizlaze iz sadržaja navedenih Odluka, tehničkoj nemogućnosti provedbe istih odluka, te činjenici da se uvedenim novim načinom organizacije i naplate parkiranja uvodi potpuni pravni nered te nanosi višemilijunska šteta koncesionaru. Unatoč tome, Grad Varaždin je ustrajao na svojim nezakonitim i neodrživim odlukama. Kada se uzme u obzir ishitrenost donošenja ovih gradskih odluka te činjenice da je Grad nakon njihovih donošenja u više navrata upozoren na njihove nezakonitosti i nepravilnosti, jedini mogući zaključak je da se ovim putem namjerno nanosi šteta koncesionaru te se ugrožava njegov opstanak, upozoravaju.

CRTORAD podsjeća da je kao koncesionar sukladno ugovoru o koncesiji izgradio podzemnu garažu na Kapucinskom trgu u Varaždinu, zasigurno jedan od najvećih infrastrukturnih pothvata u novijoj povijesti Grada Varaždina, budući da se radi o investiciji od 64 milijuna kuna kojom je dobivena jedna od najmodernijih podzemnih garaža u ovom dijelu Europe, s time da podzemna garaža nakon isteka koncesije prelazi i ostaje u vlasništvu Grada Varaždina. 

„Posebno valja naglasiti da je CRTORAD čitav rizik plaćanja troškova izgradnje podzemne garaže preuzelo na sebe, bez ikakvog financijskog učešća Grada Varaždina, što predstavlja jedinstven slučaj u Republici Hrvatskoj, s obzirom da u drugim gradovima takve kapitalne investicije financiraju gradovi odnosno lokalna samouprava. Zbog toga posebno čudi da je Grad Varaždin samo desetak dana nakon svečanog otvaranja podzemne garaže počinio grubo kršenje ugovora o koncesiji te samoinicijativno izmijenio uvjete i način parkiranja u Gradu Varaždinu, te na taj način direktno ugrozio poslovanje  koncesionara CRTORAD d.o.o.  nanoseći mu uz to i predvidivu višemilijunsku štetu.  Stoga je Grad Varaždin svojim postupanjem, pored štete koju je nanio koncesionaru i građanima Grada Varaždina, poslao jasnu poruku aktualnim i potencijalnim investitorima na području Grada da prava i obveze preuzete ugovorima koje je sklapao ili sklapa Grad Varaždin nisu zagarantirane, već da ovise o trenutnoj volji gradske vlasti (sadašnje ili nove). Zbog ovakvog nezakonitog i protuugovornog postupanja Grada Varaždina, te činjenice da je izmjenama i dopunama odredaba spomenutih odluka Grad Varaždin jednostrano i nezakonito utjecao na stečena prava i obveze preuzete Ugovorom o koncesiji, koncesionar CRTORAD d.o.o. biti će primoran zaštitu svojih prava i obveza, kao i naknadu štete, ostvarivati pred nadležnim upravnim i sudbenim tijelima, zaključuje se u priopćenju koje potpisuje Tomo Ježovita, direktor Crtorada.

 

Izvor: Crtorad
Foto: Siniša Sović

U fokusu

Treće poskupljenje cigareta u samo mjesec dana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novo poskupljenje cigareta na hrvatskom tržištu, treće po redu od početka ožujka.

Nakon Tvornice duhana Rovinj i kompanije Philip Morris Zagreb, dizanje cijena najavila je i tvrtka  JT International Zagreb, i to za 10 eurocenti po kutiji.

JT je prijavio povećanje maloprodajnih cijena za određene marke cigareta  i prijave maloprodajnih cijena za nove marke pod brandom Camel. Nove cijene stupaju na snagu u srijedu, 3. travnja.

Sobranie će po novome stajati 4,90 eura, Camel 4,30 eura, Camel legend 4,10 eura, Camel compact 4,20 eura, Winston 4,20 eura, Benson & Hedges 4,10 eura te LD 4,20 eura.

Cijene su povećane između 2 i 2,5 posto, ovisno o vrsti cigareta, ali sve su, bez iznimke, skuplje za 10 eurocenti. Za toliko su cijene digli i TDR te Philip Morris. Ima li tu možda posla za Agenciju za zaštitu tržišnog natjecanja?

Izvor: Danica

Nastavite čitati

U fokusu

Većina učenika je ispod osnovne razine znanja hrvatskog jezika: ˝To je zbog novih tehnologija˝

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Vinko Filipović, ravnatelj Nacionalnog centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja, komentirao je, među ostalim, rezultate nacionalnog ispita u školama.

Nacionalni ispit iz 2023. pokazao je poražavajući podatak da je u hrvatskom jeziku najviše učenika bilo ispod osnovne razine.

-Djelom je to točno, a to je zato jer se odnosi na pisani zadatak. Zbog suvremenih tehnologija naši učenici se sve lošije pisano izražavaju, ali mi upravo na otme inzistiramo, na učeničkoj pismenosti materinskog jezika. Stvari se neće lako popraviti, na društvenim mrežama učenici, kao i svi mi, komuniciraju skraćenicama i anglizmima – rekao je Filipović u Novom danu na N1 televiziji.

I fizika je imala najgore ocijene.

-To je na državnoj maturi. To je jedan višegodišnji problem jer je ona loše stručno zastupljena u školama zbog tržišta koje je fizičare usmjerilo u neka druga profitabilnija zanimanja. Pitanje je u kojoj je mjeri težina zadataka primjeran usvojenom znanju, a treba uzeti u obzir da je ona izborni predmet i da ju polažu i oni kojima ne polaganje neće donijeti nikakvu štetu, kao što je obveznim predmetima, naveo je.

Filipović kaže da ovi rezultati nemaju nikakav utjecaj na upise u srednje škole, ali da su dobar pokazatelj.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje