Povežite se s nama

U fokusu

Gradski stanovi podnijeli tužbu te od Ministarstva zatražili odgodu plaćanja 9,3 milijuna kn

Objavljeno:

- dana

ISTJEČE ROK

Hoće li Javna ustanova Gradski stanovi, odnosno Grad Varaždin uspjeti spriječiti ogroman financijski udarac koji bi mogao paralizirati poslovanje Grada?

Ovaj četvrtak istječe rok od 15 dana u kojem, prema rješenju Ministarstva financija, u državni proračun moraju vratiti 9,3 milijuna kuna, novac isplaćen za izgradnju POS stanova, a za koji je utvrđeno da je potrošen nenamjenski i protuzakonito. Jedino što ih može spasiti je „milost“ Ministarstva financija.

– Sukladno zaključku Upravnog vijeća, na Upravnom sudu podnijeli smo tužbu protiv rješenja te smo Ministarstvu financija podnijeli zahtjev za odgodu izvršenja rješenja – rekao je ravnatelj JUGS-a Zoran Svetec.

Je li Ministarstvo zahtjev prihvatilo, zasad nije poznato.

Nema žalbe

Sastanak u Agenciji za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN), održan prošli četvrtak, nije urodio plodom. Štoviše, u APN-u očekuju da će Gradski stanovi (JUGS), odnosno Grad postupiti sukladno rješenju Ministarstva, dakle da će ovaj tjedan vratiti više od devet milijuna kuna u državni proračun!

– Navedeno rješenje izdalo je neovisno tijelo te ne postoji drugi način postupanja. Za očekivati je da će JUGS, a podredno njegov osnivač, postupiti na način, u iznosu te u rokovima određenim rješenjem. U cilju mogućeg rješenja predloženo je da JUGS, odnosno njegov osnivač, pokuša s tijelom koje je izdalo rješenje iznaći način ispunjenja obveza koji neće ugroziti normalno poslovanje kako obveznika povrata sredstava tako podredno i njegovog osnivača – naveli su iz Odjela za opće poslove APN-a.

Gradonačelnik Goran Habuš i ravnatelj JUGS-a Zoran Svetec sada se jedino mogu nadati tome da će ih od financijske katastrofe spasiti Ministarstvo financija. U petak, dan nakon neuspješnog sastanka u APN-u, održana je sjednica Upravnog vijeća Gradskih stanova na kojoj je zaključeno da se ide u upravni spor.

APN tvrdi da nisu mogli kontrolirati trošenje novca, Podolnjak ističe da su sve znali

– Javna ustanova će iskoristiti mogućnost pokretanja upravnog spora protiv rješenja Porezne uprave, koje je izvršno i ne postoji mogućnost žalbe. Ustanova neće osporavati dug, ali će osporavati njegovo dospijeće, kao i tvrdnje da su sredstva trošena nenamjenski, što se navodi u rješenju Porezne uprave – rekao je predsjednik Upravnog vijeća Robert Podolnjak. Istovremeno će od Ministarstva financija tražiti odgodu plaćanja dospjelog duga. – Odgodu ćemo tražiti do rješenja upravno-sudskog spora, dakle da se sredstva ne moraju uplatiti u državni proračun prije presude – objasnio je Podolnjak.

Međutim, postavlja se pitanje može li Upravno vijeće pokrenuti upravni spor u kojem će osporavati da su sredstva potrošena nenamjenski. Gradsko vijeće je u prosincu prihvatilo Izvješće o poslovnom i financijskom stanju Gradskih stanova, koje je izradilo Povjerenstvo predvođeno vijećnicima Željkom Bunićem i Zlatanom Avarom. U tom Izvješću se navodi da su sredstva potrošena nenamjenski i protuzakonito, pa ispada da je Upravno vijeće Gradskih stanova sada donijelo zaključak koji je suprotan zaključku Gradskog vijeća!

– Ne ulazim u aktivnosti Upravnog vijeća kojim se pokušava odgoditi isplata. No temeljiti žalbu na tome da se osporava nenamjensko trošenje nakon svih odluka Gradskog vijeća te nalaza Porezne uprave, u najmanju ruku čini se čudnim. Nadam se da “novi” pravni spor u koji ulazi Grad neće imati za posljedicu nove troškove te savjetujem Upravnom vijeću i gradonačelniku da ne posežu u praznu gradsku blagajnu te angažiraju vanjske odvjetnike, slično kao što su to planirali u prosincu prošle godine kada su htjeli angažirati vanjske revizore ne bi li dokazali da nalaz Povjerenstva ne valja – ustvrdio je Željko Bunić.

Tko (ni)je znao

Nakon što su Habuš i Svetec prošli tjedan „izgubili“ tražeći rješenje u APN-u, na krivoj adresi, sada ih čeka nova runda pregovora, ovaj put u Ministarstvu financija.

A Ministarstvo je navodno već provjeravalo i je li bilo nepravilnosti u APN-u, državnoj agenciji koja je Gradskim stanovima isplaćivala novac za POS stanogradnju. Iz APN-a napominju da oni nemaju ovlasti provedbe financijsko-računovodstvenog nadzora, pa ne mogu pratiti koja sredstva su i kada dospjela za povrat. Po njima, za nadzor je prvenstveno zadužen osnivač, dakle Grad Varaždin putem članova Upravnog vijeća.

Gradski stanovi će tražiti odgodu plaćanja 9,3 milijuna kuna sve do presude Upravnog suda  

– Svaka neprofitna ustanova dužna je uredno poslovati, a provjeru poslovanja prvenstveno rade njihovi osnivači, a zatim nadzor nad poslovanjem i kontrolu financijskog poslovanja provode Ministarstvo financija i Državni ured za reviziju. Dakle, kada se povlače sredstva, namjena treba biti u skladu sa Zakonom o POS-u, ukoliko je kasnije došlo do prenamjene, to APN ne može doznati, jer ne obavlja nadzor nad računovodstvom drugih agencija – naveli su u petak.

Podolnjak, međutim, ističe da su Gradski stanovi redovito izvještavali APN o svim prodanim stanovima i obvezama koje prema njima imaju. – Agencija, pa i svi ostali subjekti su vidjeli da su dospijeća sredstava bila još od 2009. godine, dakle u potpunosti se nisu obavljale isplate u državni proračun. Čak je najveće dospijeće od 1,7 milijun kuna bilo 2010. godine. Dakle, ne mogu reći da oni te podatke nemaju, ali vjerojatno žele izbjeći neku odgovornost da nisu eventualno ukazivali ili razjasnili s Ustanovom je li taj novac bilo potrebno vratiti ili se on mogao koristiti za daljnju izgradnju stanova u sklopu POS-a – rekao je Podolnjak.

Ističe da je Zakon o POS-u loše napisan i nedorečen. – Ustanova sada analogno primjenjuje zakonske odredbe kao da je agencija i tu dolazi do nespretnosti u interpretaciji je li sredstva mogla koristiti za daljnju izgradnju POS-a ili ih je morala prvo vratiti u državni proračun, pa onda iz njega eventualno tražiti sredstva rezervnog fonda za izgradnju novih zgrada. Taj dio Zakona nije dobro napisan i zbog toga, nažalost, imamo pravne sporove. Pa vidjeli ste da je bivši ravnatelj taj Zakon tumačio suprotno od Porezne uprave. Međutim, Upravni sud će razjasniti sve te dileme i ta će presuda biti konačna i pravovaljana nakon presude Visokog upravnog suda – poručio je.

No JUGS i Grad su daleko od te presude, a na korak do blokade računa.

HYPO OVRHA

Upravno vijeće JUGS-a je donijelo i zaključak da je nužno dovršiti POS objekte na lokaciji Rajčul u Hrašćici, za što će tražiti sredstva rezervnog fonda iz državnog proračuna – naveo je Podolnjak. Najavio je da će intezivirati aktivnosti na prodaji stanova kako bi se riješile obveze prema APN-u, ali i prema Hypo banci. – Imamo načelan sporazum s Hypo bankom. Očekujem da ćemo to dugovanje riješiti u srednjoročnom razdoblju, da ne visi kao mač nad glavom s mogućom ovrhom prema ustanovi – rekao je Podolnjak.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

FOTO Mraz uništio kulture i na području Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pad temperature proteklih nekoliko dana opet je pogodio poljoprivrednike.

Naime, tijekom 21. i 22. travnja na nekim je mjestima temperatura otišla u minus, a povrće i voće oštetio je mraz.

– Šteta od mraza je 100 % i to drugu godinu zaredom. U ponedjeljak, 22. travnja, ujutro u voćnjaku je bilo – 3 stupnja – rekao nam je proizvođač jabuka, krušaka i šljiva te vinogradar Josip Žmegač iz Donje Voće.

Predsjednik Kriznog stožera Hrvatske voćarske zajednice (HVZ) Željko Ledinski upozorio je kako veliki problem voćarima predstavlja to što osiguravajuća društva nisu željela osiguravati štete od mraz za ovu godinu.

Ove fotografije su sa Žmegačevog imanja u Donjoj Voći, ali kako saznajemo štete od mraza je bilo na području susjednih općina kao i diljem Hrvatske.

Nastavite čitati

U fokusu

Državni revizori utvrdili hrpu nepravilnosti u poslovanju Međimurske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Revizori su u Međimurskoj županiji utvrdili poduži popis onoga što je napravljeno krivo, a Matija Posavec, u službenom očitovanju kaže da je dio nepravilnosti u međuvremenu već ispravljen.

Sada je objavljeno i službeno izvješće Ureda državne revizije u kojem mu se nalaže što sve mora promijeniti u poslovanju županije. Zbog utvrđenih nepravilnosti Međimurska županija je za 2022. dobila uvjetno mišljenje, piše n1info.hr.

Među ostalim, revizori su otkrili da u poslovnim knjigama Međimurske županije rashodi u iznosu od 2.837.430 kuna odnosno nešto više od 378 tisuća eura nisu evidentirani na propisanim računima Računskog plana. Osim toga, pogrešno su iskazani i u financijskim izvještajima.

Također, tijekom 2022. Međimurska županija naručila je razne usluge od tvrtki u svom vlasništvu. Računi su im plaćeni, no revizori su utvrdili da za gotovo 1,6 milijuna kuna odnosno oko 212 tisuća eura nije bilo priloženih specifikacija.

Otkriveni su i ozbiljni propusti u ugovoru o financiranju Županijske bolnice. U pitanju je ugovor za sufinanciranje dijela troškova projekta “Rekonstrukcija i opremanje bolnice za potrebe dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije”. Županija je, prema revizorskom izvješću, u prijašnjim razdobljima Županijskoj bolnici doznačila 8.343.804 kuna odnosno oko 1,1 milijun eura, a od 2021. prestala je plaćati preuzetu obvezu sufinanciranja. Krajem 2022. ostao je dug od 6,4 milijuna kuna odnosno oko 855 tisuća eura, ali on nije evidentiran u poslovnim knjigama niti je iskazan u financijskim izvještajima. Županijska bolnica je iz vlastitih sredstava podmirila ovaj iznos, umjesto Međimurske županije.

Više čitajte OVDJE.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje