Podijeli
Facebook
Twitter
LinkedIn
Google+
E-mail
Početna Aktualno HNS-ovci Goranka Štefanić i Marijan Horvat vraćaju se bivšem šefu Čačiću

Prelaze u Reformiste

HNS-ovci Goranka Štefanić i Marijan Horvat vraćaju se bivšem šefu Čačiću

Reformisti župana Radimira Čačića postali su azil HNS-ovih prebjega. Sve više HNS-ovaca upisuje se u Reformiste, osobito onih iz okolice Varaždina koji su izgubili vlast na lokalnim izborima.

Ovih je dana petero članova HNS-a iz Martijanca, među kojima i bivši načelnik Marijan Horvat, potpisalo pristupnice, a još troje njih je u postupku verifikacije članstva. Izgledno je da će i bivša HNS-ova gradonačelnica Varaždinskih Toplica Goranka Štefanić pristupiti županovoj stranci, a govori se i o ravnatelju Specijalne bolnice u Toplicama Damiru Mihaliću.

Da su ove glasine – što se tiče sad već bivših članova HNS-a iz Martijanca točne – potvrdio nam je Marijan Horvat. Zanimljiv je razlog zašto narodnjake zamjenjuju reformistima. – Želja nam je vratiti se izvornom HNS-u, a Čačić je na toj liniji – kaže. Sve što je napravljeno u Martijancu, odrađeno je vlastitim snagama, kaže, a jedino gdje su Županija i župan Štromar trebali pomoći ostalo je neostvareno. Riječ je o najvažnijim projektima za Općinu – dogradnji škole i općinskom vrtiću..

Marijan Horvat kao glavne krivce za takvu situaciju proziva HNS zbog, kako kaže, nedovoljne zainteresiranosti za male sredine. On nije jedini koji tako razmišlja. Više lokalnih čelnika je i dosad bilo razočarano strankom, ali su se nadali da uz HNS-ovog župana imaju više šanse za ostvariti osnovno, što se izjalovilo, pa su zanemarili ideološka preispitivanja i okrenuli se pragmatizmu. Prešutno su prešli i preko HNS-ovog koaliranja s HDZ-om.

Odlaskom Predraga Štromara u Zagreb iscrpili su se svi razlozi ostanka u HNS-u.

Bivša gradonačelnica Varaždinskih Toplica Goranka Štefanić neće konkretno potvrditi, ali ni demantirati svoj prelazak u Reformiste. Diplomatski kaže: – Još razmišljam o svojoj političkoj budućnosti. U svakom slučaju će se sve znati na vrijeme.

Zahvaljujući politici Predraga Štromara, Reformisti su dobili “gotove”, politički iskusne članove

Goranka Štefanić je izgubila izbore od kandidatkinje HSLS-a Dragice Ratković, koju podupire toplički HDZ. Ona to neće reći, ali bilo je očigledno da je u trenucima kad ju je HDZ drugi put rušio zbog proračuna – i uspio u tome – izostala podrška stranke, što ju je moralo razočarati.

Ravnatelj Specijalne bolnice Damir Mihalić odgovara da informacija o prelasku nije točna. – Uopće ne kontaktiram ni sa “svojima” ni s Reformistima – kratak je Mihalić. On je prošlog tjedna za Regionalni tjednik otvoreno rekao da je Županija kao vlasnik loš gospodar Specijalnoj bolnici, koja zahvaljujući takvom odnosu propada. 

Pristupnicu za Reformiste je potpisala i najpoznatija Vidovčanka, Marija Cafuk. 

Predsjednica gradskih Reformista i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević potvrđuje prelaske članova HNS-a u Reformiste i želi im dobrodošlicu.
Predsjednica HNS-a Varaždinske županije Božica Makar negira da odlasci stranačkog članstva imaju veze s programima jedne ili druge stranke. – Zanimljivo je da su otišli nakon lokalnih izbora, a ne, recimo, poslije nacionalnih, kad su Reformisti poraženi. 

Kako god bilo, svakim danom je sve manje aktivnih članova HNS-a u tradicionalnoj županiji narodnjaka. Ako im je Štromarov HNS – što otvoreno ili ne priznaje sve troje sugovornika – koristio još samo iz pragmatizma, sad je i taj razlog postao izlišan. Predrag Štromar je napravio uslugu Radimiru Čačiću. Zahvaljujući njegovoj politici, Reformisti dobivaju politički iskusne članove. Ako stranka sama po sebi i nije bila prejaka, s ovakvim kadroviranjem ima sve šanse to postati. Tako je Predrag Štromar u ovom trenutku glavni regruter Narodne stranke Reformisti. 

Veliko pojačanje: Vesna Dušak

Pristupnicu Reformistima u ponedjeljak je potpisala i gradska vijećnica prof. dr. Vesna Dušak. Ona je na lokalne izbore izašla kao kandidatkinja HNS-SDP-HSS-HSU za zamjenicu varaždinskoga gradonačelnika Zahvaljujući ovom prelasku Reformisti sad imaju troje vijećnika i osnivaju svoj klub u Vijeću, dok je HNS spao na jednog vijećnika.
U aktualnoj situaciji je svaki vijećnik zlata vrijedan. 

Ispiši članak

Komentari

učitavam komentare...
Varaždin (prije 20h 27min)

Subota
18.11.2017
-1°C   2°C

Varaždin (upravo objavljeno)

Nedjelja
19.11.2017
-3°C   5°C

Varaždin (upravo objavljeno)

Ponedeljak
20.11.2017
-3°C   9°C

Varaždin (upravo objavljeno)

Utorak
21.11.2017
2°C   7°C

Valuta Kupovni Srednji Prodajni
EUR 7.536363 7.559036 7.581674
CHF 6.494013 6.513555 6.533087
USD 6.450781 6.470189 6.48963
Valuta Kupovni Srednji Prodajni
GBP 8.484859 8.510421 8.535919
JPY 5.693464 5.710598 5.727705
CAD 5.089887 5.105219 5.120537

Prijava