Povežite se s nama

U fokusu

Koncert u Arboretumu

Objavljeno:

- dana

OPĆINA VINICA

Arboretumom će u nedjelju 31. svibnja odjekivati glazba. U 18 sati počinje Koncert u Arboretumu, program u kojem će sudjelovati glazbenici Podium Brass kvinteta te mlade glazbenice, sestre Ana i Petra Horvat kojima će ovo biti prvi zajednički nastup.

Upravo su one, uz mladog glazbenika Hrvoja Pintarića, pripremile program u kojem će se naći djela naših istaknutih kompozitora Ivana Josipa Skendera, Miljenka Prohaske i Davora Bobića. Varaždinac Bobić istaknuo je kako je glavni cilj održavanja koncerta u Arboretumu potaknuti restauraciju dvorca putem fondova iz EU što će biti značajan doprinos i za kulturni turizam ove regije.

 

Bit će mi čast što će se i moja glazba čuti u Arboretumu, rekao je Bobić

– Vinica je uvijek bila korak ispred drugih. Prvi avion bio je u Vinici, prvi auto bio je u Vinici, prvi teniski tereni bili su upravo u Vinici koja je tako ostavila veliki trag u kulturi i povijesti. U prošlom stoljeću to je bilo jedno od najrazvijenijih krajeva, najviše zbog obitelji Bombelles koja je tamo živjela. Upravo zbog bogatog kulturnog i povijesnog značaja viničkog kraja bit ću počašćen što će i moja glazba zazvučati u Arboretumu – rekao je Bobić na konferenciji za novinare održanoj u Varaždinu na kojoj je predstavljen program koncerta. Posjetitelji će tako na Koncertu u Arboretumu imati priliku čuti i jedno Bobićevo dosad neizvedeno djelo koje je nastalo u vrijeme njegovog studija. O programu koncerta je govorio i načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.

– Prošlogodišnji koncert bio je izrazito dobro prihvaćen. Upravo nam je cilj oživjeti prostor i približiti ovo glazbeno događanje lokalnom stanovništu, ali i svim ljubiteljima glazbe – rekao je Kostanjevac.

Organizatori Koncerta u Arboretumu su Općina Vinica i Umjetnička organizacija Podium, a podršku daje Koncertni ured Varaždin.
– Koncert u Arboretumu je posljednja manifestacija koja se održava u sklopu Dana Općine Vinica. Pozivam sve mještane viničkog kraja, ali i sve ljubitelje glazbe da dođu u nedjelju i uživaju u glazbi i predivnom ambijentu dvorca. Koncert je besplatan, a u slučaju lošeg vremena održat će se u,prostorijama Općine Vinica – najavio je načelnik Općine Vinica Kostanjevac.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Habijan o radu na izborni dan: Neradni je dan, a oni koji žele radnike na poslu moraju platiti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Već neko vrijeme traju polemike o tome je li dan izbora neradni dan ili poslodavci mogu radnicima naložiti da dođu na posao.

Danas smo pisali o slučaju gdje je poslodavac, odnosno tvrtka iz Ludbrega, svojim radnicima naložila da 17. travnja dođu na posao.

Dan izbora je neradni dan? Očito ne i za radnike jedne poznate ludbreške tvrtke

O toj temi danas se oglasio i ministar gospodarstva Damir Habijan.

Izborni dan je neradni te su poslodavci obvezni osigurati radnicima ostvarivanje njihova biračkog prava, a oni koji na izborni dan 17. travnja budu radili imaju pravo na povećanu plaću za taj dan, izjavio je Damir Habijan.

Habijan naglašava da zakon propisuje da je to neradni dan, a i Državno izborno povjerenstvo je reklo da su poslodavci obvezni radnicima osigurati ostvarivanje njihova biračkog prava.

Dodaje i da zakon propisuje kako radnici koji rade u dane blagdana i neradne dane imaju pravo na povećanu plaću.

Svima treba osigurati izlazak na izbore, a onima koji rade uvećati plaću za taj dan, rekao je Habijan.

Nastavite čitati

U fokusu

Ovo su imena ljudi na HDZ-ovoj listi u našoj izbornoj jedinici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon sastanka stranačkih tijela, predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković predstavio je izborni program “Za sve izazove” kao i izborne liste.

-S nama na liste idu dosadašnji partneri – HSLS, HDS, HNS, Hrvatska stranka umirovljenika i Marijana Petir. Naša ključna poruka bila je politička stabilnost, koju smo zadržali i održali. Rezultat je to politike desnog centra, liberalnih stranaka, demokršćanskih stranaka i manjinskih stranaka. Sastavit ćemo Vladu, bit ćemo relativni pobjednici – rekao je Plenković.

Nositelji HDZ-ovih lista bit će: Andrej Plenković (prva izborna jedinica), Gordan Jandroković (druga), Anđelko Stričak (treća), Ivan Anušić (četvrta), Marin Piletić (peta), Davor Božinović (šesta), Tomo Medved (sedma), Oleg Butković (osma), Ivan Malenica (deveta), Branko Bačić (deseta), dok će listu za dijasporu (11 izborna jedinica) nositi državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske Zvonko Milas.

Lista u III. izbornoj jedinici izgleda ovako:

1. Anđelko Stričak

2. Zoran Gregurović

3. Ljubomir Kolarek

4. HNS (Predrag Štromar)

5. Damir Habijan

6. Žarko Tušek

7. Sanja Borovec

8. Dražen Srpak

9. Ljubica Jembrih

10. Siniša Jenkač

11. HNS (Robert Šplajt)

12. Gordana Ramušćak

13. Zdravko Tušek

14. Goran Kaniški

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje