Povežite se s nama

U fokusu

Kupci iz POS-a odlaze u zgradu Marlex Investa?!

Objavljeno:

- dana

MUKE PO POS-U U ULICI VILKA NOVAKA

Varaždinska tvrtka Marlex Invest kupcima stanova po programu poticane stanogradnje (POS) u Ulici Vilka Novaka ponudila je mogućnost kupnje stanova u njihovoj zgradi koju će graditi tik uz novo varaždinsko POS naselje, u Ulici Ive Mikaca, čija izgradnja samo što nije počela.

Kupcima se nudi cijena kvadrata koju sada imaju ugovorenu uz zagarantiran rok dovršetka, a to je studeni iduće godine.

Šamar JUGS-u?

– Ono što kupcima nudimo je specijalna cijena po kvadratu stana koja je jednaka onoj koju plaćaju za POS stanove u Ulici Vilka Novaka, a koja prosječno iznosi 1.030 €. Uz visoku kvalitetu, garantiramo dovršetak zgrade u roku i unaprijed ugovorene penale, a za svaku uplatu dajemo garanciju naše poslovne banke, što ne daje niti jedna građevinska tvrtka u Hrvatskoj. Spremni smo kupcima pomoći i s 250 € mjesečno kako bi lakše prebrodili troškove podstanarstva dok naša zgrada ne bude gotova, a trenutno smo u pregovorima s poslovnim bankama kako bi svima koji odustanu od POS-a i odluče se za naš stan, omogućili otplatu kredita po povoljnijim kamatama, odnosno eventualna prebijanja postojećih kredita i podizanje novih. Rezultati tih pregovora bit će poznati već ovaj tjedan – najavljuje Marijan Rauš, direktor Marlexa Investa čija tvrtka na lokaciji u Ulici Ive Mikaca planira izgraditi čak šest zgrada, odnosno novo varaždinsko stambeno naselje, pri čemu će prva zgrada imati 40 stanova.

Dosad je nekoliko kupaca već odabralo stanove u Marlexovoj zgradi, navode u USPOS-u

Do ovog prijedloga došlo se na inicijativu Udruge stanara POS Varaždin (USPOS) iz koje poručuju da je već nekoliko kupaca odlučilo prihvatiti ovu mogućnost.

– Kupcima je dosta je lažnih obećanja, stanova upitne kvalitete, a i osoba koje ne znaju za miran i zajednički dijalog. Stoga smo inicirali sastanak s jednim od najvećih privatnih i dokazano uspješnih investitora, tvrtkom Marlex Invest, koja nam je izašla ususret. Dosad je nekoliko kupaca već odabralo nove stanove u novoj Marlexovoj zgradi. Pozivamo sve one koji su potpisali predugovore za drugu i treću zgradu, odnosno objekte B1 i A2, da se jave u udrugu radi dogovora oko zajedničkog sastanka s novim investitorom te uvjetima kupnje stanova koji su bolje kvalitete, s klimom, a postoji i mogućnost da kupci sami izrade nacrt stana u dogovoru s investitorom – poručuju iz USPOS-a u kojoj vjeruju da će brojka zainteresiranih stanara biti još veća nakon sastanka koji je održan u petak na kojem su članove udruge upoznali s ovom inicijativom.

Raskidi predugovora

Jer, mnogim kupcima, posebno onima koji su podstanari i plaćaju kredit, već je dosta čekanja. Javna ustanova Gradski stanovi (JUGS), koja je investitor POS naselja u Ulici Vilka Novaka, nije uspjela u roku dovršiti ni jednu od tri zgrade koje se trenutno grade na toj lokaciji. Iako su u svojim stanovima kupci trebali biti još početkom ove godine, investitor nije uspio ispoštivati ni zadnji rok, a to je da prva od ukupno tri zgrade koje se grade na toj lokaciji, bude gotova do 30. rujna ove godine.

– Mnogi kupci samo čekaju datum koji im je dostavljen u aneksu i zatražiti će raskid predugovora o kupnji POS stana u Ulici Vilka Novaka. Očekuje se da će minimalno 10-ak kupaca odustati od kupnje, a kako je malo vjerojatno da će JUGS vratiti kupcima uplaćene iznose sa pripadajućom zateznom godišnjom kamatom, te penale, na koje prema predugovoru imaju pravo, morat će se podići privatne tužbe o svom trošku – izvjestili su iz USPOS-a.

No, u Marlex Investu ističu kako su te novce voljni čekati koliko bude trebalo dok traje sudski spor.

– Čak smo spremni i preuzeti rizik u slučaju da kupci spor ne dobiju, no to je malo vjerojatno – uvjeren je Rauš.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/MARLEX INVEST

U fokusu

Habijan o radu na izborni dan: Neradni je dan, a oni koji žele radnike na poslu moraju platiti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Već neko vrijeme traju polemike o tome je li dan izbora neradni dan ili poslodavci mogu radnicima naložiti da dođu na posao.

Danas smo pisali o slučaju gdje je poslodavac, odnosno tvrtka iz Ludbrega, svojim radnicima naložila da 17. travnja dođu na posao.

Dan izbora je neradni dan? Očito ne i za radnike jedne poznate ludbreške tvrtke

O toj temi danas se oglasio i ministar gospodarstva Damir Habijan.

Izborni dan je neradni te su poslodavci obvezni osigurati radnicima ostvarivanje njihova biračkog prava, a oni koji na izborni dan 17. travnja budu radili imaju pravo na povećanu plaću za taj dan, izjavio je Damir Habijan.

Habijan naglašava da zakon propisuje da je to neradni dan, a i Državno izborno povjerenstvo je reklo da su poslodavci obvezni radnicima osigurati ostvarivanje njihova biračkog prava.

Dodaje i da zakon propisuje kako radnici koji rade u dane blagdana i neradne dane imaju pravo na povećanu plaću.

Svima treba osigurati izlazak na izbore, a onima koji rade uvećati plaću za taj dan, rekao je Habijan.

Nastavite čitati

U fokusu

Ovo su imena ljudi na HDZ-ovoj listi u našoj izbornoj jedinici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon sastanka stranačkih tijela, predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković predstavio je izborni program “Za sve izazove” kao i izborne liste.

-S nama na liste idu dosadašnji partneri – HSLS, HDS, HNS, Hrvatska stranka umirovljenika i Marijana Petir. Naša ključna poruka bila je politička stabilnost, koju smo zadržali i održali. Rezultat je to politike desnog centra, liberalnih stranaka, demokršćanskih stranaka i manjinskih stranaka. Sastavit ćemo Vladu, bit ćemo relativni pobjednici – rekao je Plenković.

Nositelji HDZ-ovih lista bit će: Andrej Plenković (prva izborna jedinica), Gordan Jandroković (druga), Anđelko Stričak (treća), Ivan Anušić (četvrta), Marin Piletić (peta), Davor Božinović (šesta), Tomo Medved (sedma), Oleg Butković (osma), Ivan Malenica (deveta), Branko Bačić (deseta), dok će listu za dijasporu (11 izborna jedinica) nositi državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske Zvonko Milas.

Lista u III. izbornoj jedinici izgleda ovako:

1. Anđelko Stričak

2. Zoran Gregurović

3. Ljubomir Kolarek

4. HNS (Predrag Štromar)

5. Damir Habijan

6. Žarko Tušek

7. Sanja Borovec

8. Dražen Srpak

9. Ljubica Jembrih

10. Siniša Jenkač

11. HNS (Robert Šplajt)

12. Gordana Ramušćak

13. Zdravko Tušek

14. Goran Kaniški

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje