Povežite se s nama

U fokusu

Grad Varaždin dopustio da se na mjestima za invalide parkira – građevinski kontejner

Objavljeno:

- dana

TTS SPORT CENTAR I GRAD VARAŽDIN

Uoči prošlotjedne sjednice Gradskog vijeća Varaždina kulminirali su nagomilani problemi između TTS Sport centra i Grada Varaždina. Početkom listopada Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina je zatvorila prolaz između TTS Sport centra i stadiona Sloboda: na mjestu gdje se nalaze klizna vrata podigli su visoku ogradu, jer je navodno baš taj prolaz uzrok nereda na stadionu.

Revoltirani lošom komunikacijom i željom da riješe taj, ali i brojne druge probleme, iz TTS Sport centra uputili su pismo gradonačelniku Goranu Habušu.

Milijuni eura

Na to ih je potaknuo i odgovor pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Danijele Vusić, koja je problem devastiranja stadiona Sloboda nazvala “taj ‘propuh’ s otvorenim vratima prema stadionu“.

Grad dao dozvolu da se građevinski kontejner postavi ispred TTS-a na parkirališta za invalide!?

Direktorica TTS Sport centra Mija Ivanković je u pismu navela da je riječ o samo jednom u nizu postupaka kojima Zajednica sportskih udruga i gradska uprava opstruiraju rad njihova sportskog objekta. A problemi se vuku još od izgradnje TTS Sport centra, pri čemu je spor zbog izgradnje javne rasvjete završio – na sudu.

Naime, s Gradom Varaždinom su potpisali ugovor prema kojem su oni dužni izgraditi javnu rasvjetu, a Grad ih je za taj iznos trebao osloboditi plaćanja komunalnog doprinosa. Umjesto da to učine, Grad je 2012. tužio TTS za isplatu 91.550 kuna, a potom je TTS podnio protutužbu kojom od Grada traže da oni njima isplate 145.000 kuna za povrat uloženog u javnu rasvjetu.

“Vaš zaposlenik Marijan Bakulić je tijekom sudskog procesa izjavio da se, što se Grada tiče, TTS Sport centar nije ni trebao graditi, jer Grad ima svoju gradsku dvoranu, a od TTS-a nema ništa osim troška za 12 rasvjetnih tijela“, napisala je Mija Ivanković, direktorica TTS Sport centra, koja je podsjetila da su oni četiri milijuna eura uložili u objekt od kojeg danas živi 20-ak obitelji.

Pročelnik za komunal Mario Sambolec očitovao se i na taj dopis, no umjesto da pojasni zašto je uopće došlo do sudskog spora, navodi zapravo samo to da Bakulić nije izjavio da “nije trebalo graditi TTS“, nego da je “u ulici postojala javna rasvjeta te da nije postojala potreba za rasvjetom i na drugoj strani ulice“.

Sastanak nepotreban?

Zašto gradonačelnik Habuš ne primi direktoricu Ivanković, na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća prošlog ponedjeljka upitao je vijećnik Laburista Božidar Kolarić. Njega je šokirao odgovor tajnika Zajednice sportskih udruga Patrika Košćaka, koji je ustvrdio da “ne postoji potreba sazivanja sastanka jer je problematika vrlo jednostavna“.
Gradonačelnik je odgovorio da probleme “ipak trebaju riješiti susjedi“, misleći na Zajednicu sportskih udruga i TTS.
– Nije nikakav problem da primim gospođu Ivanković, da vidim u čemu je zaista problem ako problema ima. Međutim, iz dopisa Zajednice može se iščitati koji su bili problemi i zašto je došlo do takvog poteza, koji, po meni, nije ništa neobično. Niti je postavljena ograda visoka, niti je to Berlinski zid. Previše se prašine diglo oko nečega što nije toliko bitno – poručio je Habuš.

Mija Ivanković: Zajednica sportskih udruga i gradska vlast opstruiraju rad našeg objekta

U TTS-u su svim tim odgovorima ostali zatečeni. Kakav je odnos Grada prema tom sportskom objektu možda najbolje ilustrira podatak o – kontejneru. “Grad izdaje dozvolu za postavljanje građevinskog kontejnera na parkiralište TTS-a bez ijednog telefonskog razgovora s nama, bez upozorenja i bez dogovora o poziciji. Tako je taj kontejner završio na jedina četiri invalidska mjesta”, navela je Mija Ivanković.

Izvor:
Foto:

U fokusu

FOTO Stiglo je prvih šest borbenih aviona Rafale, čuvat će i varaždinsko nebo te grmjeti na aeromitingu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U Hrvatsku je danas sletjelo prvih šest od ukupno 12 višenamjenskih borbenih aviona Rafale.

Nove zaštitnike hrvatskog zračnog prostora iz Bordeauxa su u Zagreb preletjeli piloti Hrvatske vojske, koji su prošli obuku u Francuskoj. 

Na svečanosti prihvata prve skupine višenamjenskih borbenih aviona Rafale u sastav Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni Pukovnik Marko Živković je, uz predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, potpredsjednika Vlade ministra obrane Anušića, ministra gospodarstva Habijana, i druge dužnosnike, bio župan Anđelko Stričak. 

– Upravo je nabava Rafala odluka koju bih posebno istaknuo tijekom obnašanja dužnosti zastupnika Hrvatskoga sabora u protekla tri mandata. Naime, Odlukom Vlade RH sam u srpnju 2019. godine bio imenovan u Međuresorno povjerenstvo za nabavu višenamjenskoga borbenog aviona. Da je njihova nabava bila neophodna, najbolje nam govore geopolitičke krize diljem svijeta. Vjerujem da svi uviđamo da moramo brinuti o sigurnosti, a isto tako vjerujem da svi uviđamo blagodati svih euroatlanskih asocijacija čiji smo članovi. Osim što Hrvatska vojska zadržava sposobnost zaštite zračnog prostora, nabavom borbenih aviona Rafale dodatno jača status među saveznicima – istaknuo je župan Stričak.

Kako je to sve skupa izgledalo pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

U fokusu

FOTO Mraz uništio kulture i na području Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pad temperature proteklih nekoliko dana opet je pogodio poljoprivrednike.

Naime, tijekom 21. i 22. travnja na nekim je mjestima temperatura otišla u minus, a povrće i voće oštetio je mraz.

– Šteta od mraza je 100 % i to drugu godinu zaredom. U ponedjeljak, 22. travnja, ujutro u voćnjaku je bilo – 3 stupnja – rekao nam je proizvođač jabuka, krušaka i šljiva te vinogradar Josip Žmegač iz Donje Voće.

Predsjednik Kriznog stožera Hrvatske voćarske zajednice (HVZ) Željko Ledinski upozorio je kako veliki problem voćarima predstavlja to što osiguravajuća društva nisu željela osiguravati štete od mraz za ovu godinu.

Ove fotografije su sa Žmegačevog imanja u Donjoj Voći, ali kako saznajemo štete od mraza je bilo na području susjednih općina kao i diljem Hrvatske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje