Podijeli
Facebook
Twitter
LinkedIn
Google+
E-mail
Početna Aktualno Promjene u Upravnim odjelima Varaždinske županije: tko je otišao s mjesta pročelnika, a tko su novi?

OTKRIVAMO

Promjene u Upravnim odjelima Varaždinske županije: tko je otišao s mjesta pročelnika, a tko su novi?

Kao što je varaždinski župan Radimir Čačić najavio još u lipnju, nakon konstituiranja Županijske skupštine, reorganizirana je Županijska uprava. 

Broj Upravnih odjela s osam smanjen je na šest, a u protekla tri mjeseca raspisani su i natječaji za pročelnike četiri od ukupno šest novoformirana županijska Upravna odjela.

Nova lica u Varaždinskoj županiji

Još u lipnju je bilo jasno da će novi preustroj donijeti i kadrovske promjene u županijskim Upravnim odjelima, odnosno, da će biti imenovani i neki novi pročelnici. Čak se govorilo i o nekim konkretnim imenima. Spominjalo se tako da će mjesto pročelnice dobiti potpredsjednica Narodne stranke – Reformisti Natalija Martinčević, ali i Ivana Golubić Horvat, kandidatkinja te stranke za zamjenicu varaždinske gradonačelnice na zadnjim lokalnim izborima. 

Ivana Golubić Horvat iz Reformista nova je pročelnica Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana 

No, dok je Martinčević postala savjetnica župana, te je zaposlena u AZRI, što je na zadnjoj sjednici Županijske skupštine potvrdio sam Čačić, Golubić Horvat nova je pročelnica novoformiranog Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana, koji je nastao spajanjem dva prijašnja: Upravnog odjela za poslove Skupštine i opće poslove i Upravnog odjela za poslove župana. S obzirom da je riječ o Upravnom odjelu koji usko surađuje sa županom, ne čudi da je za pročelnicu imenovana osoba koja je član Reformista, a u koju župan, očito, ima povjerenja.
Do promjena je došlo i u nekadašnjem Upravnom odjelu za prostorno uređenje i graditeljstvo kojeg je vodio HNS-opv Mario Sačić, a čije poslove je sada preuzeo Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša. S obzirom na najavljene projekte koji bi se trebali financirati iz EU, od kojih je svakako najznačajniji projekt „Čačićeve brze pruge, radi se o vrlo važnom Upravnom odjelu čija je pročelnica postala Slađana Miočić. Iako je varaždinskoj javnosti Miočić relativno nepoznata, Čačić je s njome već surađivao. U vrijeme Vlade Ivice Račana, 2002. i 2003. godine, kada je Čačić bio ministar za javne radove, obnovu i graditeljstvo, Miočić je bila zamjenica ministra zaštite okoliša i prostornog uređenja Bože Kovačevića. U međuvremenu je još radila u FINI, a bila je i zamjenica ravnatelja državne Agencije za investicije i konkruretnost.


Bez promjena u poljoprivredi i prosvjeti

U zdravstvu Varaždinske županije u zadnjih osam godina nije bilo nikakvih značajnijih investicija, pa odlazak dosadašnje pročelnice Upravnog odjela za zdravstvenu zaštitu i socijalnu skrb Ruže Jelovac iz SDP-a ne iznenađuje.

Opstali: Dosadašnji pročelnici Vincek i Huđek i dalje vode upravne odjele za poljoprivredu, odnosno prosvjetu

 

Dr. sc. Miroslav Huđek i dalje je zadužen za prosvjetu, kulturu i sport a dr. sc. Dragutin Vincek poljoprivredu i ruralni razvoj


Nova pročelnica novog Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i civilno društvo je Lovorka Horvat.
HDZ je, navodno, trebao dobiti pročelnika bivšeg Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša, čije je poslove sada preuzeo novi Upravni odjel za poljoprivredu i ruralni razvoj. No te je planove, kako smo neslužbeno doznali, pomrsio stari pročelnik koji se javio na raspisani natječaj za pročelenika i prošao. Tako je dr. sc. Dragutin Vincek pročenik Upravnog dojela za poljoprivredu i ruralni razvoj.
Preustroj i reorganizacija „preživio“ je još jedan pročelnik: dr. sc. Miroslav Huđek. Doduše, za Upravni odjel za prosvjetu, kulturu i sport nije ni bio raspisan natječaj. Huđek, podsjećamo, za prosvjetu bio zadužen i u vrijeme kad je Čačić prvi puta bio župan, ali u vrijeme HSS-ovog župana Zvonimira Sabatija i posljednjeg, HNS-ovog Predraga Štromara.

Upravni odjel za gospodarstvo, financije i europske poslove bez pročelnika

Jedino Upravni odjel za gospodarstvo, financije i europske poslove, koji je preuzeo poslove Upravnog odjela za gospodarstvo, regionalni razvoj i europske poslove i Upravnog odjela za proračun i javnu nabavu nema pročelnika.  - Postupak raspisivanja natječaja za imenovanje pročelnika/ce Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i europske poslove je u tijeku – izvjestili su iz Varaždinske županije.  Odjel trenutno ima privremenu pročelnicu, a to je Larisa Križan Breljak.


Hoće li bivši pročelnici Mario Sačić i Ruža Jelovac ostati raditi u Županiji? Iz Varaždinske županije su izvjestili da su donijeti Pravilnici o unutarnjem radu Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša i Upravnog odjela za zdravstvo socijalnu skrb i civilno društvo te će službenici u zakonskom roku rasporediti na radna mjesta. Koja konkretno, nisu naveli.

 

Ispiši članak

Komentari

učitavam komentare...
Varaždin (prije 15h 45min)

Subota
18.11.2017
-2°C   7°C

Varaždin (upravo objavljeno)

Nedjelja
19.11.2017
-3°C   5°C

Varaždin (upravo objavljeno)

Ponedeljak
20.11.2017
-3°C   9°C

Varaždin (upravo objavljeno)

Utorak
21.11.2017
2°C   7°C

Valuta Kupovni Srednji Prodajni
EUR 7.536363 7.559036 7.581674
CHF 6.494013 6.513555 6.533087
USD 6.450781 6.470189 6.48963
Valuta Kupovni Srednji Prodajni
GBP 8.484859 8.510421 8.535919
JPY 5.693464 5.710598 5.727705
CAD 5.089887 5.105219 5.120537

Prijava