Povežite se s nama

U fokusu

Hoće li Štromaru posao iz snova osigurati Stričak i Križanić?

Objavljeno:

- dana

Ljubav HDZ-a i HNS-a

U Varaždinskoj županiji se s nevjericom prate najnovija zbivanja na nacionalnoj političkoj sceni.

I dok zagrebački HNS-ovci zbog suradnje s HDZ-om ispred stranačkih prostorija pale lampaše, članovi HNS-a Varaždinske županije odani su svojem stranačkom vođi Predragu Štromaru.

Dosad nije bilo baš nikakvih kritika na račun odluke Središnjeg odbora HNS-a da se krene u pregovore s HDZ-om, koje će voditi upravo Štromar zajedno s međimurskim županom Matijom Posavcem.

Stričak: Podržat ću Vladu

I HDZ-ovci – koji su pune četiri godine oštro kritizirali rad Predraga Štromara kao župana – trenutno nisu baš razgovorljivi.  

– U Saboru ću podržati Vladu predvođenu HDZ-om i Andrejom Plenkovićem, jer ne vidim razlog zašto ne bih podržao Vladu koju vodi stranka čiji sam član. Osim toga, stabilna Vlada jamči budućnost Hrvatskoj – kratko nam je rekao Anđelko Stričak, predsjednik županijskog HDZ-a i saborski zastupnik te stranke.

Pregovori HDZ-a i HNS-a o novoj Vladi su započeli, a HDZ-ovci će očito u Saboru glasati onako kako im kažu stranački šefovi.

Bude li u Hrvatskom saboru Štromar predložen za ministra graditeljstva i potpredsjednika Plenkovićeve Vlade, najzanimljivije će biti gledati kako će glasovati dvojica zastupnika HDZ-a iz Varaždinske županije, Anđelko Stričak i Josip Križanić.

Štromarov rad su oštro kritizirali pune četiri godine.

Stričak ga je javno zamolio da „prestane brinuti za sjever“, jer nije riješio ni bale niti Kirurgiju, a njegov kolega Križanić je ustvrdio da ga je „sram kako izgledaju bolnice u Varaždinu i Novom Marofu“, jer je „Štromar sve upropastio“.

Hoće li ih opet biti sram?

Na zajedničkoj konferenciji za novinare prije nekoliko mjeseci HDZ-ovci su poručili da je riječ o „dokazano najnesposobnijem županu“ i dužnosniku koji je u Varaždinskoj županiji uspio „sve upropastiti“.

Alen Runac, HDZ-ov kandidat za župana, ustvrdio je pak da Štromar u „osam godina mandata nije uspio izgraditi ni šupu“.

Štromar, koji to nije ni pokušavao demantirati, sad bi trebao postati, ni više ni manje, nego ministar graditeljstva.

Njegovi kritičari iz HDZ-a su naglo oboljeli od amnezije, najčešće “bolesti” u političara u zadnjih nekoliko dana.

Sve za dobrobit Hrvatske.

 

Izvor:
Foto: ARHIVA RT

U fokusu

FOTO Stiglo je prvih šest borbenih aviona Rafale, čuvat će i varaždinsko nebo te grmjeti na aeromitingu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U Hrvatsku je danas sletjelo prvih šest od ukupno 12 višenamjenskih borbenih aviona Rafale.

Nove zaštitnike hrvatskog zračnog prostora iz Bordeauxa su u Zagreb doveli piloti Hrvatske vojske, koji su prošli obuku u Francuskoj. 

Na svečanosti prihvata prve skupine višenamjenskih borbenih aviona Rafale u sastav Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni Pukovnik Marko Živković je, uz predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, potpredsjednika Vlade ministra obrane Anušića, ministra gospodarstva Habijana, i druge dužnosnike, bio je župan Anđelko Stričak. 

– Upravo je nabava Rafala odluka koju bih posebno istaknuo tijekom obnašanja dužnosti zastupnika Hrvatskoga sabora u protekla tri mandata. Naime, Odlukom Vlade RH sam u srpnju 2019. godine bio imenovan u Međuresorno povjerenstvo za nabavu višenamjenskoga borbenog aviona. Da je njihova nabava bila neophodna, najbolje nam govore geopolitičke krize diljem svijeta. Vjerujem da svi uviđamo da moramo brinuti o sigurnosti, a isto tako vjerujem da svi uviđamo blagodati svih euroatlanskih asocijacija čiji smo članovi. Osim što Hrvatska vojska zadržava sposobnost zaštite zračnog prostora, nabavom borbenih aviona Rafale dodatno jača status među saveznicima – istaknuo je župan Stričak.

Nastavite čitati

U fokusu

FOTO Mraz uništio kulture i na području Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pad temperature proteklih nekoliko dana opet je pogodio poljoprivrednike.

Naime, tijekom 21. i 22. travnja na nekim je mjestima temperatura otišla u minus, a povrće i voće oštetio je mraz.

– Šteta od mraza je 100 % i to drugu godinu zaredom. U ponedjeljak, 22. travnja, ujutro u voćnjaku je bilo – 3 stupnja – rekao nam je proizvođač jabuka, krušaka i šljiva te vinogradar Josip Žmegač iz Donje Voće.

Predsjednik Kriznog stožera Hrvatske voćarske zajednice (HVZ) Željko Ledinski upozorio je kako veliki problem voćarima predstavlja to što osiguravajuća društva nisu željela osiguravati štete od mraz za ovu godinu.

Ove fotografije su sa Žmegačevog imanja u Donjoj Voći, ali kako saznajemo štete od mraza je bilo na području susjednih općina kao i diljem Hrvatske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje