Povežite se s nama

U fokusu

Tko sutra štrajka: U III., IV. I V. OŠ Varaždin nema štrajka i učenici imaju nastavu

Objavljeno:

- dana

GRAD VARAŽDIN ISTRAŽIO

Nastavnici i drugi djelatnici varaždnske III., IV. i V. OŠ sutra neće sudjelovati u štrajku kojeg organiziraju sindikati vertikale obrazovanja, dok u ostalim varaždinskim osnovnim školama: I., II., VI. i VII. OŠ djelatnici će biti u štrajku.

U Centru za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar nastava će se odvijati prema rasporedu premda će određeni broj djelatnika biti u štrajku.

Najjasniji u I. i II. OŠ: nastave nema, no učenici će biti zbrinuti

Prema anketama koje je Grad Varaždin danas proveo po školama, u I. OŠ većina zaposlenika izjasnila se za štrajk i neće se organizirati nastava, ali će svi učenici koji dođu u školu biti adekvatno zbrinuti. Nastave sutra neće biti ni u II. OŠ.

V. OŠ neće sudjelovati u štrajku, jasni su bili u toj varaždinskoj osnovnoj školi

– Svi učenici koji ujutro dođu u školu bit će zbrinuti, a to vrijedi i za učenike koji su u produženom boravku – poručili su iz II. OŠ Varaždin.

Iz III. OŠ poručili su da nema štrajka i da se odgojno-obrazovni rad održava po redovnom rasporedu. Sutra redovito održava sve odgojno-obrazovne aktivnosti i IV. OŠ, dok V. OŠ neće sudjelovati u štrajku.

Iz VI. OŠ poručuju da je nemoguće dan unaprijed znati tko će štrajkati i hoće li sutra biti moguće organizirati nastavu. 

Učenici koji sutra ne dođu na nastavu neće dobiti neopravdani sat, poručuju iz VI. OŠ

– Ravnatelj nije u mogućnosti saznati ili provjeravati unaprijed prije štrajka koliko će ljudi sudjelovati. Na dan štrajka učitelji koji štrajkaju organiziraju sastanak i objavljuju svoju odluku – poručili su sa VI. OŠ i dodali da će svi učenici koji dođu sutra u školu biti zbrinuti, a oni koji ne dođu neće dobiti neopravdani sat.

Iz VII. OŠ poručuju kako organizacija nastave ovisi o sudjelovanju zaposlenika u štrajku i u skladu s tim mogućnosti ravnatelja da organizira nastavu o čemu će djeca biti pravovremeno obaviještena.

 

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

U fokusu

FOTO Mraz uništio kulture i na području Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pad temperature proteklih nekoliko dana opet je pogodio poljoprivrednike.

Naime, tijekom 21. i 22. travnja na nekim je mjestima temperatura otišla u minus, a povrće i voće oštetio je mraz.

– Šteta od mraza je 100 % i to drugu godinu zaredom. U ponedjeljak, 22. travnja, ujutro u voćnjaku je bilo – 3 stupnja – rekao nam je proizvođač jabuka, krušaka i šljiva te vinogradar Josip Žmegač iz Donje Voće.

Ove fotografije su s njegovog imanja u Donjoj Voći, ali kako saznajemo štete od mraza je bilo na području susjednih općina kao i diljem Hrvatske.

Nastavite čitati

U fokusu

Državni revizori utvrdili hrpu nepravilnosti u poslovanju Međimurske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Revizori su u Međimurskoj županiji utvrdili poduži popis onoga što je napravljeno krivo, a Matija Posavec, u službenom očitovanju kaže da je dio nepravilnosti u međuvremenu već ispravljen.

Sada je objavljeno i službeno izvješće Ureda državne revizije u kojem mu se nalaže što sve mora promijeniti u poslovanju županije. Zbog utvrđenih nepravilnosti Međimurska županija je za 2022. dobila uvjetno mišljenje, piše n1info.hr.

Među ostalim, revizori su otkrili da u poslovnim knjigama Međimurske županije rashodi u iznosu od 2.837.430 kuna odnosno nešto više od 378 tisuća eura nisu evidentirani na propisanim računima Računskog plana. Osim toga, pogrešno su iskazani i u financijskim izvještajima.

Također, tijekom 2022. Međimurska županija naručila je razne usluge od tvrtki u svom vlasništvu. Računi su im plaćeni, no revizori su utvrdili da za gotovo 1,6 milijuna kuna odnosno oko 212 tisuća eura nije bilo priloženih specifikacija.

Otkriveni su i ozbiljni propusti u ugovoru o financiranju Županijske bolnice. U pitanju je ugovor za sufinanciranje dijela troškova projekta “Rekonstrukcija i opremanje bolnice za potrebe dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije”. Županija je, prema revizorskom izvješću, u prijašnjim razdobljima Županijskoj bolnici doznačila 8.343.804 kuna odnosno oko 1,1 milijun eura, a od 2021. prestala je plaćati preuzetu obvezu sufinanciranja. Krajem 2022. ostao je dug od 6,4 milijuna kuna odnosno oko 855 tisuća eura, ali on nije evidentiran u poslovnim knjigama niti je iskazan u financijskim izvještajima. Županijska bolnica je iz vlastitih sredstava podmirila ovaj iznos, umjesto Međimurske županije.

Više čitajte OVDJE.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje