Povežite se s nama

Crna kronika

Tučnjava u Gajevoj: 46-godišnjak policajca pokušao udariti u glavu, drugog gušio

Objavljeno:

- dana

POLICIJA

U vezi tučnjave koja se jučer oko 22 sata dogodila u Gajevoj ulici u Varaždinu očitovala se danas PU varaždinska.

U priopćenju koje su poslali navode kako su oko 21.45 sati u prostorije Policijske postaje Varaždin došli djelatnici Porezne uprave koji su prijavili da ih je istog dana oko 21.30 sati na štandu za prodaju peciva na Trgu bana Jelačića u Varaždinu vrijeđao i napao nepoznati muškarac.

Prvo ih vrijeđao, pa se smirio, a onda napao policajce

– Povodom navedene prijave, na mjesto događaj upućena su dvojica policijskih službenika Policijske postaje Varaždin poradi utvrđivanja identiteta vlasnika objekta i činjeničnog stanja vezanog uz dojavu djelatnika Porezne uprave. Dolaskom na mjesto događaja, oko 21.50 sati, policijski službenici zatekli su tada nepoznatog muškarca koji ih je upitao da li traže njega, a nakon što ga je jedan od policajaca zatražio na uvid osobnu iskaznicu radi provjere identiteta, muškarac je počeo vikati i vrijeđati ih raznim pogrdnim riječima, te odbio dati osobnu iskaznicu na uvid – navode u PU varaždinskoj.

Prema priopćenju iz policije, policijski službenici su ga upozorili da se smiri i da pođe s njima u Policijsku postaju radi utvrđivanja identiteta i svih činjenica.

Muškarac se opirao, pa su sva trojica pala na tlo, gdje je napadač počeo gušiti policijskog službenika

– Muškarac je potom prestao s vikom i vrijeđanjem, te zamolio policijske službenike da mu omoguće da stavi kolica za prijevoz tereta u svoj kombi, a nakon što je isto učinio, krenuo je s policijskim službenicima u smjeru Gajeve ulice. Nakon što su prošli nekoliko metara, navedeni je u jednom trenutku u hodu, pokušao glavom udariti glavu jednog od policijskih službenika koji se uspio izmaknuti te ga je udario u šilt službene kape. Drugi policijski službenik koji se kretao iza njih, u cilju sprječavanja daljnjeg napada, uporabio je nad istim sredstva prisile tjelesnu snagu, u čemu mu je pomagao drugi policijski službenik, a kako je muškarac pružao aktivni otpor, te se otimao želeći se osloboditi iz zahvata, sva trojica su pala na tlo, gdje je isti rukom počeo gušiti drugog policijskog službenika, a nakon što su se pridigli s tla, desnim koljenom u međunožje udario policajca kojeg je prethodno pokušao udariti u glavu. Nakon što je položen na tlo, isti se i dalje nije želio smiriti, pružajući cijelo vrijeme aktivni otpor, nekontrolirano mašući rukama i odbacujući se nogama od tla i grizući, policijski je službenik primijenio sprej sa nadražujućom tvari i poprskao ga po licu – navode u PU varaždinskoj.

Prema priopćenju napadnuti policijski službenici zatražili su pomoć drugih policajaca, a kako je osoba i dalje pružala aktivni otpor, u pomoć policajcima priskočio je nepoznati građanin koji je policijskim službenicima pomogao zadržati muškarca na tlu.

U pomoć je priskočio nepoznati građanin koji je policajcima pomogao zadržati muškarca na tlu . Potom su mu stavljene lisice

– Muškarcu su nakon toga stavljena sredstva za vezivanje na obje ruke s leđa. Po navedenom, isti je priveden u Policijsku postaju Varaždin gdje je utvrđeno da se radi o 46-godišnjaku iz Varaždina. Liječnica ekipe Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, koja je pozvana u Policijsku postaju Varaždin, konstatirala je da je isti zadobio kontuziju ramena i glave. S obzirom da se žalio na bolove desnog ramena, prevezen je u Opću bolnicu Varaždin, gdje je konstatirano da nema nikakvih prijeloma. Jedan od policijskih službenika prilikom postupanja zadobio je ozljedu u vidu hematoma na desnom koljenu i crvenilo lijevog koljena, dok je drugi policijski službenik zadobio površinske ozljede koljena. Navedene su ozljede također sanirane po ekipi Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije – izvjestili su iz PU varaždinske.

Po završenom kriminalističkom istraživanju 46-godišnjak je pušten iz Policijske postaje, no protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/RT

Crna kronika

Protuzakoniti ribolov: usred noći muškarca kod Sv. Đurđa zaustavila policija, a evo što su našli

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Ludbreg dovršili su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakoniti lov i ribolov.

On je u utorak, 26. ožujka, oko 3.15 sati, u Strugi, zatečen po policijskim službenicima kako upravlja osobnim vozilom u kojem je prevozio dvije ribarske mreže i desetak riba.

Isti je uhićen i priveden u Policijsku postaju Ludbreg, javila je PU varaždinska. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv njega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Kod Kuršanca u jezeru pronađeno tijelo, riječ je o nesretnom 23-godišnjem Ivici Bogadiju iz Sračinca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Međimurska policija u srijedu, 27. ožujka pronašla je muško tijelo u akumulacijskom jezeru Hidroelektrane Čakovec u Kuršancu.

Riječ je o mrtvom tijelu 23-godišnjeg Ivice Bogadija iz Sračinca.

– Prepoznavanjem je utvrđeno kako se radi 24-godišnjaku s područja Varaždinske županije, čiji je nastanak prijavljen 25. veljače ove godine policijskim službenicima Policijske postaje Varaždin. Obdukcijom je utvrđeno kako je uzrok smrti utapanje. O utvrđenim činjenicama obaviješteno je nadležno državno odvjetništvo i Policijska uprava varaždinska – javila je danas i PU međimurska.

On je nestao 25. veljače. O tome je progovorio načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec na sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije početkom ožujka. Isticao je da je varaždinska policija objavila da je Bogadi u ranim jutarnjim satima vozilom sletio u kanal u blizini Hidroelektrane Varaždin kod Svibovca Podravskog. Vozilo je tad pronađeno, no tijelo vozača nije.

– U dubokoj boli javljamo vam da će posljednji ispraćaj našeg člana DVD Družbinec Ivice Bogadija biti u četvrtak, 28. ožujka na groblju Petrijanec u 15.00 sati – stoji na DVD Družbinec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje