Povežite se s nama

U fokusu

“Vrijeme je da napokon počnete nešto i raditi, a ne samo glumatati i galamiti”

Objavljeno:

- dana

ŽUPANIJSKI HNS BRANI ŠTROMARA

Štromar je u više navrata rekao kako će zakonskim okvirima zajedno s ministricom znanosti i obrazovanja Blaženkom Divjak osigurati trajno rješenje za objekte izgrađene po JPP-u, tako da se više ne može i neće dogoditi da država ta sredstva ne podmiruje.  

“Samo napada, umjesto da prihvati ruku suradnje”

Spomenutim zakonskim okvirima, koji će omogućiti povrat sredstava za objekte izgrađene po JPP-u, Varaždinska županija dobit će znatna sredstva koja će moći uložiti u izgradnju i dogradnju novih škola. Zakonsko rješenje je spremno i idućeg tjedna će se naći u proceduri usvajanja –poručili su još jutros u priopćenju županijskog HNS-a, koje potpisuje Božica Makar kao reagiranje na izjave aktualnog župana Radimira Čačića.

– Vrijeme je da svoje osobne frustracije stavite u drugi plan i počnete raditi za dobrobit građana – poručili su Čačiću iz HNS-a

Čačić je, podsjećamo, na današnjoj konferenciji za novinare optužio bivšeg župana, aktualnog potvredsjednika Vlade i ministra graditeljstva i prostornog uređenja Predraga Štromara, da radi protiv Varaždinske županije.

>>Čačić zatražio od Plenkovića da osobno riješi plaćanje obveza po JPP-u ili razriješi Štromara

HNS-ovci pozivaju Čačića da se prestane baviti osobnim frustracijama i verbalnim divljačkim napadima na potpredsjednika Vlade i ministra graditeljstva i prostornog uređenja.   

– Učestali verbalni i ničim izazvani napadi na Štromara redaju se iz tjedna u tjedan, kao da župan Čačić nema drugog posla, umjesto da prihvati ruku suradnje s potpredsjednikom Vlade i počne raditi na projektima. Župane, vrijeme je da svoje osobne frustracije stavite u drugi plan i počnete raditi za dobrobit građana. Do sada smo imali samo prilike vidjeti kako obilazite Županiju i hvalite se projektima koje je osigurao Štromar u prošlom mandatu, a niste započeli ni jedan novi projekt. Vrijeme je da napokon počnete nešto i raditi, a ne samo glumatati i galamiti – poručili su uz ostalo HNS-ovci u svom priopćenju.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

U fokusu

FOTO Stiglo je prvih šest borbenih aviona Rafale, čuvat će i varaždinsko nebo te grmjeti na aeromitingu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U Hrvatsku je danas sletjelo prvih šest od ukupno 12 višenamjenskih borbenih aviona Rafale.

Nove zaštitnike hrvatskog zračnog prostora iz Bordeauxa su u Zagreb preletjeli piloti Hrvatske vojske, koji su prošli obuku u Francuskoj. 

Na svečanosti prihvata prve skupine višenamjenskih borbenih aviona Rafale u sastav Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni Pukovnik Marko Živković je, uz predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, potpredsjednika Vlade ministra obrane Anušića, ministra gospodarstva Habijana, i druge dužnosnike, bio župan Anđelko Stričak. 

– Upravo je nabava Rafala odluka koju bih posebno istaknuo tijekom obnašanja dužnosti zastupnika Hrvatskoga sabora u protekla tri mandata. Naime, Odlukom Vlade RH sam u srpnju 2019. godine bio imenovan u Međuresorno povjerenstvo za nabavu višenamjenskoga borbenog aviona. Da je njihova nabava bila neophodna, najbolje nam govore geopolitičke krize diljem svijeta. Vjerujem da svi uviđamo da moramo brinuti o sigurnosti, a isto tako vjerujem da svi uviđamo blagodati svih euroatlanskih asocijacija čiji smo članovi. Osim što Hrvatska vojska zadržava sposobnost zaštite zračnog prostora, nabavom borbenih aviona Rafale dodatno jača status među saveznicima – istaknuo je župan Stričak.

Kako je to sve skupa izgledalo pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

U fokusu

FOTO Mraz uništio kulture i na području Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pad temperature proteklih nekoliko dana opet je pogodio poljoprivrednike.

Naime, tijekom 21. i 22. travnja na nekim je mjestima temperatura otišla u minus, a povrće i voće oštetio je mraz.

– Šteta od mraza je 100 % i to drugu godinu zaredom. U ponedjeljak, 22. travnja, ujutro u voćnjaku je bilo – 3 stupnja – rekao nam je proizvođač jabuka, krušaka i šljiva te vinogradar Josip Žmegač iz Donje Voće.

Predsjednik Kriznog stožera Hrvatske voćarske zajednice (HVZ) Željko Ledinski upozorio je kako veliki problem voćarima predstavlja to što osiguravajuća društva nisu željela osiguravati štete od mraz za ovu godinu.

Ove fotografije su sa Žmegačevog imanja u Donjoj Voći, ali kako saznajemo štete od mraza je bilo na području susjednih općina kao i diljem Hrvatske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje