Povežite se s nama

U fokusu

Zajednica sportskih udruga na upravljanje dobila sportski objekt u Jalkovcu

Objavljeno:

- dana

Dosad upravljao NK Varteks

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina dobila je novi objekt na upravljanje. Riječ je o sportskom objektu u Jalkovcu, točnije nogometnom terenu i objektu uz teren u kojem se nalaze svlačionice te ostale prostorije, a kojima se dosada isključivo koristio i upravljao Nogometni klub Varteks.

Cilj je Zajednice uređenjem i dodatnim ulaganjem povećati kvalitetu uvjeta za treniranje i održavanje sportskih natjecanja.

– Odmah nakon primopredaje objekta naši djelatnici kreću u akciju. Objekt svakako zahtijeva nužno uređenje, ali i dodatno ulaganje kako bi sportaši, koji će ovdje trenirati i igrati svoje utakmice, imali kvalitetne uvjete. Nakon godina korištenja ovom je objektu potrebna obnova što je i bilo vidljivo odmah pri primopredaji objekta – izjavio je glavni tajnik Zajednice, Patrik Koščak, koji je sa Stjepanom Smernjakom te predstavnicima Grada Varaždina, Bojanom Lukmanom i Marinkom Šipošem, kao i predstavnicima NK „Varteks“, obavio primopredaju prošlog četvrtka.

Smernjak je dodatno pojasnio kako sada predstoji prvo čišćenje i uređenje objekta, a zatim i dodatna ulaganja za što će se sredstva osigurati u sklopu proračuna Grada Varaždina.

Koščak je zadovoljan dobrom suradnjom s Gradom i brigom koje se vodi za sportske objekte.

– Zadovoljni smo činjenicom da u Gradu znaju za stanje u kojem se objekt nalazi i da su predvidjeli sredstva za uređenje ovog objekta kako bi ga podigli na jednu višu razinu. To je posebice važno jer ovdje treniraju mnoge mlade selekcije. Njihova sigurnost prilikom treninga i zdravlje moraju nam biti na prvom mjestu. Stoga im moramo stvoriti još kvalitetnije uvjete koji su dosada iz objektivnih razloga bili na nešto nižem nivou – kazao je Koščak. Ujedno je zahvalio gradskoj upravi koja je potvrdila osiguranje financijskih sredstava za uređenje objekta u Jalkovcu.

Prema riječima Smernjaka, za uređenje svlačionica i ostalih prostorija te terena za igru, trebat će oko pola milijuna kuna nakon čega će sportski objekt ponovo biti u funkciji.

– Prvo nam predstoji posao samog čišćenja objekta budući su pojedine prostorije zatečene u nešto lošijem stanju nego smo očekivali. No, sve je to razumljivo budući da se jedan sportski klub ne može brinuti za objekt na način kako to rade educiranih djelatnici Zajednice koji obavljaju poslove održavanja. No, potrudit ćemo se da sve poslove obavimo u što kraćem vremenskom razdoblju kako bi objekt stavili što prije u funkciju – zaključio je Smernjak.

Izvor:
Foto:

U fokusu

FOTO Mraz uništio kulture i na području Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pad temperature proteklih nekoliko dana opet je pogodio poljoprivrednike.

Naime, tijekom 21. i 22. travnja na nekim je mjestima temperatura otišla u minus, a povrće i voće oštetio je mraz.

– Šteta od mraza je 100 % i to drugu godinu zaredom. U ponedjeljak, 22. travnja, ujutro u voćnjaku je bilo – 3 stupnja – rekao nam je proizvođač jabuka, krušaka i šljiva te vinogradar Josip Žmegač iz Donje Voće.

Ove fotografije su s njegovog imanja u Donjoj Voći, ali kako saznajemo štete od mraza je bilo na području susjednih općina kao i diljem Hrvatske.

Nastavite čitati

U fokusu

Državni revizori utvrdili hrpu nepravilnosti u poslovanju Međimurske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Revizori su u Međimurskoj županiji utvrdili poduži popis onoga što je napravljeno krivo, a Matija Posavec, u službenom očitovanju kaže da je dio nepravilnosti u međuvremenu već ispravljen.

Sada je objavljeno i službeno izvješće Ureda državne revizije u kojem mu se nalaže što sve mora promijeniti u poslovanju županije. Zbog utvrđenih nepravilnosti Međimurska županija je za 2022. dobila uvjetno mišljenje, piše n1info.hr.

Među ostalim, revizori su otkrili da u poslovnim knjigama Međimurske županije rashodi u iznosu od 2.837.430 kuna odnosno nešto više od 378 tisuća eura nisu evidentirani na propisanim računima Računskog plana. Osim toga, pogrešno su iskazani i u financijskim izvještajima.

Također, tijekom 2022. Međimurska županija naručila je razne usluge od tvrtki u svom vlasništvu. Računi su im plaćeni, no revizori su utvrdili da za gotovo 1,6 milijuna kuna odnosno oko 212 tisuća eura nije bilo priloženih specifikacija.

Otkriveni su i ozbiljni propusti u ugovoru o financiranju Županijske bolnice. U pitanju je ugovor za sufinanciranje dijela troškova projekta “Rekonstrukcija i opremanje bolnice za potrebe dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije”. Županija je, prema revizorskom izvješću, u prijašnjim razdobljima Županijskoj bolnici doznačila 8.343.804 kuna odnosno oko 1,1 milijun eura, a od 2021. prestala je plaćati preuzetu obvezu sufinanciranja. Krajem 2022. ostao je dug od 6,4 milijuna kuna odnosno oko 855 tisuća eura, ali on nije evidentiran u poslovnim knjigama niti je iskazan u financijskim izvještajima. Županijska bolnica je iz vlastitih sredstava podmirila ovaj iznos, umjesto Međimurske županije.

Više čitajte OVDJE.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje