Povežite se s nama

U fokusu

Započnite s pripremama za državnu maturu na vrijeme uz Seminare Topić

Objavljeno:

- dana

ULAGANJE U ZNANJE

Uskoro počinju pripreme za još jednu državnu maturu u Seminarima Topić u Varaždinu, uz pomoć kojih se učenici završnih razreda srednjih škola na najbolji mogući način mogu pripremiti za ispit o kojem im ovisi upis na željeni fakultet. 

Kontinuitet 

Seminare Topić prije više od tri desetljeća pokrenuo je poznati profesor matematike i voditelj Centra izvrsnosti za matematiku Branko Topić kako bi maturante na najbolji mogući način pripremio za prijemni ispit na fakultete, a zadnjih osam godina za državnu maturu, s obzirom na to da je matura na većini fakulteta zamijenila prijemne ispite. 
– S radom smo počeli prije 33 godine, kada smo jednu grupu učenika pripremali za tehničke fakultete. Godinu kasnije s radom je počela prirodoslovna grupa, a onda smo postupno organizirali grupe za ekonomiju, informatiku, pravo i druge fakultete. Od 1995. seminari se organiziraju kroz cijelu školsku godinu, po čemu smo još uvijek jedinstveni u Hrvatskoj – istaknuo je. 

Upisi traju do 4. listopada, a s radom se kreće 7. ili 14. listopada

Važno je naglasiti da s polaznicima rade profesori mentori i savjetnici s dugogodišnjim iskustvom rada na seminaru.
– Proći maturu zbog praga od 25 ili 35 % nije teško. Problem je da se za atraktivne fakultete, kao što su Medicinski, Filozofski, Pravni fakultet, FER, FOI te studije Strojarstvo, Stomatologija, Arhitektura i Ekonomija matura mora riješiti više od 75 %, a to već nije lako postići. Upis na fakultete znatno otežavaju i dodatni ispiti na mnogim fakultetima. Stoga organiziramo pripreme za maturu iz obaveznih predmeta, matematike, hrvatskog jezika, njemačkog i engleskog jezika iz osnovne i više razine, ali i izbornih predmeta, iz fizike, biologije, kemije i psihologije. Radimo i dodatne pripreme za Filozofski i Pravni fakultet.Za polaznike koji se spremaju na Medicinski fakultet, uz upisane izborne predmete imamo dodatna predavanja iz razlike programa u odnosu na maturu – rekao je Topić.
Trenutno su u tijeku upisi u Seminare Topić.
 

PRIJAVITE SE
Više informacija o seminarima možete doznati putem internetskih stranica www.seminari-topic.com. 
Prijave se primaju svakog dana od 16 do 21 sati na telefon 042/206-601 ili 091/518 95 03. 
Najbolje je prijaviti se preko internetske stranice Seminara Topić, gdje možete pronaći prijavnicu. 

– Upisi traju do 4. listopada, a raspored predavanja bit će objavljen na našim web-stranicama 5. listopada. Seminari će se održavati u Varaždinu subotama, preko zimskih i proljetnih praznika te poslije završetka nastave, a započinju s radom 7. ili 14. listopada – rekao je Topić i podsjetio kako samo pravovremena i ozbiljna priprema za maturu donosi uspjeh, a time i upis na željeni fakultet.

Što kažu bivši polaznici Seminara Topić?

“Poštovani profesore Topić, polazila sam vaše seminare i želim vam zahvaliti jer sam uspjela medicinu upisati u tri od četiri grada, s time da sam bila jako visoko rangirana na svim listama. To je najbolja preporuka za vaše seminare, još jednom, puno hvala.”
Laura B.

Pripreme su bile odlične i puno su mi pomogle, posebno kod brzine. To mi je bilo korisno i u Rijeci i u Zagrebu, gdje je cilj bio što brže i točnije rješavati zadatke. Uspjela sam upisati svoj prvi izbor, psihologiju u Rijeci. Profesore Topić, hvala vam puno na tome.” 
Dora H.

Izvor:
Foto: Privatna arhiva

U fokusu

FOTO Mraz uništio kulture i na području Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pad temperature proteklih nekoliko dana opet je pogodio poljoprivrednike.

Naime, tijekom 21. i 22. travnja na nekim je mjestima temperatura otišla u minus, a povrće i voće oštetio je mraz.

– Šteta od mraza je 100 % i to drugu godinu zaredom. U ponedjeljak, 22. travnja, ujutro u voćnjaku je bilo – 3 stupnja – rekao nam je proizvođač jabuka, krušaka i šljiva te vinogradar Josip Žmegač iz Donje Voće.

Predsjednik Kriznog stožera Hrvatske voćarske zajednice (HVZ) Željko Ledinski upozorio je kako veliki problem voćarima predstavlja to što osiguravajuća društva nisu željela osiguravati štete od mraz za ovu godinu.

Ove fotografije su sa Žmegačevog imanja u Donjoj Voći, ali kako saznajemo štete od mraza je bilo na području susjednih općina kao i diljem Hrvatske.

Nastavite čitati

U fokusu

Državni revizori utvrdili hrpu nepravilnosti u poslovanju Međimurske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Revizori su u Međimurskoj županiji utvrdili poduži popis onoga što je napravljeno krivo, a Matija Posavec, u službenom očitovanju kaže da je dio nepravilnosti u međuvremenu već ispravljen.

Sada je objavljeno i službeno izvješće Ureda državne revizije u kojem mu se nalaže što sve mora promijeniti u poslovanju županije. Zbog utvrđenih nepravilnosti Međimurska županija je za 2022. dobila uvjetno mišljenje, piše n1info.hr.

Među ostalim, revizori su otkrili da u poslovnim knjigama Međimurske županije rashodi u iznosu od 2.837.430 kuna odnosno nešto više od 378 tisuća eura nisu evidentirani na propisanim računima Računskog plana. Osim toga, pogrešno su iskazani i u financijskim izvještajima.

Također, tijekom 2022. Međimurska županija naručila je razne usluge od tvrtki u svom vlasništvu. Računi su im plaćeni, no revizori su utvrdili da za gotovo 1,6 milijuna kuna odnosno oko 212 tisuća eura nije bilo priloženih specifikacija.

Otkriveni su i ozbiljni propusti u ugovoru o financiranju Županijske bolnice. U pitanju je ugovor za sufinanciranje dijela troškova projekta “Rekonstrukcija i opremanje bolnice za potrebe dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije”. Županija je, prema revizorskom izvješću, u prijašnjim razdobljima Županijskoj bolnici doznačila 8.343.804 kuna odnosno oko 1,1 milijun eura, a od 2021. prestala je plaćati preuzetu obvezu sufinanciranja. Krajem 2022. ostao je dug od 6,4 milijuna kuna odnosno oko 855 tisuća eura, ali on nije evidentiran u poslovnim knjigama niti je iskazan u financijskim izvještajima. Županijska bolnica je iz vlastitih sredstava podmirila ovaj iznos, umjesto Međimurske županije.

Više čitajte OVDJE.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje