Povežite se s nama

Crna kronika

Čak desetero muškaraca starije dobi zajedno 49-godišnjakinjom godinama zlostavljali dvije ženske osobe

Objavljeno:

- dana

POLICIJA OTKRILA ŠOKANTAN ZLOČIN

Čak desetorica muškaraca starije dobi sa šireg varaždinskog, međimurskog i zagrebačkog prostora su zajedno s 49-godišnjakinjom završili u pritvoru PU varaždinske zbog kaznenih djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta.

– Policijski službenici PU varaždinske u suradnji s Županijskim državnim odvjetništvom u Varaždinu dovršili su opsežno kriminalističko istraživanje nad više osoba.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su 49-godišnja žena i desetorica muškaraca starije dobi kroz duže vremensko razdoblje višestruko spolno iskorištavali i zlostavljali dvije ženske osobe počevši od vremena kad su one bile maloljetne dobi.

Protiv počinitelja su podnesene kaznene prijave te su predani pritvorskom nadzorniku PU varaždinske – izvijestili su u današnjem priopćenju.

Apel: Prijavite sve sumnjive postupke!

Napominju da je u zadnje vrijeme nizom represivnih i proaktivnih postupanja policija u Hrvatskoj u značajnoj mjeri razotkrila kaznena djela iz sive zone kriminaliteta na štetu djece, posebno kaznena djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djece.

– Koristimo priliku i pozivamo djelatnike odgojno-obrazovnih institucija (tete u vrtićima, učitelje, nastavnike, profesore), djelatnike intervencijsko-pomagačkih službi i profesija (zdravstveni djelatnici, socijalni radnici i druge), aktiviste udruga civilnog društva, predstavnike vjerskih institucija, medija kao i sve dobronamjerne i odgovorne građane naše zajednice koji u svom redovnom radu imaju i ostvaruju kontakte s djecom da s punim povjerenjem policiji prijave sve sumnjive postupke i ponašanja pojedinaca prema djeci kako bi se pravovremeno spriječila svaka mogućnost ugrožavanja ove posebno ranjive kategorije našeg društva – apelirali su.

 

Izvor:
Foto: ARHIVA RT

Crna kronika

S nepoznatim muškarcem dogovorio odvoz metalnog otpada, ali dosad novac nije dobio

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su kaznenu prijavu 62-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare.

On je, prema prijavi, dana 13. ožujka, s nepoznatom muškom osobom dogovorio prodaju veće količine raznog metalnog otpada. Nepoznati je muškarac po dogovoru, odvezao metalni otpad, ali do dana prijave 62-godišnjaku nije isplatio novac, javila je PU varaždinska.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina eura. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Bio je ponedjeljak ujutro, no on je kod Ivanca vozio s 1,87 promila

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Novakima kod Ivanca u ponedjeljak, 22. travnja, oko 9.20 sati policijski su službenici zaustavili osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 1,87 promila upravljao 61-godišnjak.

Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, priveden u Policijsku postaju Ivanec i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje