Povežite se s nama

Crna kronika

Dva metka u glavu najboljem prijatelju zbog slupane Alfe

Objavljeno:

- dana

UBOJSTVO U GAVRANU U TUHOVCU

Bili su prijatelji. Često su zajedno pili, zajedno su radili “zidariju” i međusobno si pomagali. No ovi su blagdani za Željka Martinovića (43) i Marija Belavića (31) bili kraj. Kraj prijateljstva u kojem je jedan drugome uzeo život. Uzeo je pištolj i u kafiću u kojem su provodili većinu vremena pred mještanima mu ispalio dva metka u glavu. O ubojstvu u Tuhovcu, u kafiću Gavran, je već jučer navečer izvjestila varaždinska policija.

Gavran je oko 20 sati bio pun ljudi, a da su tog kobnog dana Željko i Mario pili vidio je i vlasnik Gavrana Stjepan Hlebec (koji iznajmljuje objekt op.a.) kojemu je Mario 20 minuta prije nego što je umro platio i konjak. – U kafiću je bilo dosta ljudi. Kada su se čuli pucnjevi bio sam vani i krenuo prema nutra. Na putu prema ulazu ljudi su počeli izlaziti van i samo se sjećam da su mi rekli “Štef ne idi nutra, upucal ga je” – ispričao nam je Hlebec, još uvijek u šoku.

Prijetnje nakon Božića

Uz Hlebeca kojeg smo zatekli u radovima dan nakon ubojstva mještani su se motali oko zatvorenog Gavrana. Zašto je Željko ubio Marija – svi mještani pričaju da je to zbog auta koji mu je slupao oko Božića. – Željko i Mario su po običaju pili u Gavranu. Kako im je nestalo novaca Željko je Mariju, koji uopće nije imao vozačku dozvolu, dao ključeve svog Alfa Romea da ode kući po novce. Mario je sletio s ceste, udario u betonski stup i napravio totalku. Tada je sve krenulo nizbrdo. Počele su svađe i prijetnje, a Mario je čak razmišljao o tome da digne kredit da mu otplati tih deset ili dvadeset tisuća kuna – rekao nam je jedan od mještana koji zalazi u Gavran. Da je Željko odlučio ubiti Marija i na taj način okončati svađu ne može vjerovati još jedan mještanin Tuhovca.

Kartali, pili i tukli se

– Gledajte, Mario i Željko bili su divlje naravi. Znali su piti i kartati, a kazna za gubitak partije bila je izlazak iz kafića i “dum” – nekoliko udaraca vani. Željkov nadimak je inače bio Mercedes. Naime, njegova specijalnost bila je krađa automobila zbog čega je bio i u zatvoru u Njemačkoj a nakon toga je od tamo i istjeran. I onda on, čovjek koji je ukrao sigurno 20 auta ide ubiti tog dečka, svog prijatelja jer mu je slupao auto – ogorčen je mještanin. Ni jedan ni drugi iz straha nisu željeli da se objave njihova imena. – Da bi vi sad vidjeli Željka ne bi mu se usudili reći ni dobar dan, a kad je popio, bio je još gori. Mario se družio s njim, ali nije bio takav. Volio se “pošorati” ali bio je dobra duša – rekli su.

Željko je krao aute, a nadimak mu je bio Mercedes

I dok smo ispred Marijeve kuće naišli na tugu obitelji ispred Željkove samo policija. Susjedi nisu baš željeli govoriti o Željku. – Nismo imali previše problema s njim, ali znali smo da je problematičan i bili smo tiho. Znamo samo da je već imao problema sa zakonom i nekoliko puta vidjeli smo da je policija došla u premetačinu, kako smo čuli – zbog droge – rekao je jedan od susjeda.

Kako i od kuda Željku pištolj kojim je ubio svog prijatelja nitko od mještana i susjeda nije mogao protumačiti niti su ga iakd vidjeli da nosi oružje.Policija je odmah nakon ubojstva privela Željka Martinovića na kriminalističko ispitivanje dok je za pokojnog Marija Belavića naložena obdukcija.

 

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Crna kronika

Varaždinka (71) godinu dana četala s muškarcem, on joj svašta napričao, pa mu je poslala 8000 eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

mobitel, teleoperater
Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 71-godišnjakinje za kazneno djelo prijevare.

Ona je, prema prijavi, unatrag godinu dana, putem jedne društvene mreže započela komunikaciju s osobom koja se predstavila kao muškarac, javila je varaždinska policija.

Isti je nakon nekoliko mjeseci dopisivanja, lažnim prikazivanjem činjenica doveo prijaviteljicu u zabludu, na način da joj je slao fotografije kako se nalazi u bolnici, da je opljačkan i slično, zbog čega mu je u nekoliko navrata na njegove molbe i obećanje da će vratiti, uplatila iznos od oko 8000 eura.

Kako do dana prijave isti nije vratio novac, smatra da je prevarena. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Maloljetnik ozlijeđen kada ga je u Varaždinu na zebri udarilo teretno vozilo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 23. travnja, oko 18.30 sati u Varaždinu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 15-godišnji maloljetnik.

Žena starosti 70 godina upravljala je teretnim vozilom Ulicom Stanka Vraza iz smjera Optujske ulice u smjeru Kapucinskog trga.

Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, nije se zaustavila ispred istog, zbog čega je prednjim desnim dijelom vozila naletjela na 15-godišnjaka koji je prelazio kolnik preko istog prijelaza. On je uslijed udara odbačen na vjetrobransko staklo, nakon čega je pao na kolnik, javila je PU varaždinska. Pritom je ozlijeđen, a medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje