Povežite se s nama

Crna kronika

Evo što policija kaže na prometnu nesreću u Sračincu u kojoj je poginula Slavica Drožđek

Objavljeno:

- dana

Okolnosti nesreće

Izvijestili smo o prometnoj nesreći koja se danas u jutarnjim satima dogodila u Sračincu. 

>>Na ženu u Sračincu naletjelo osobno vozilo: preminula na mjestu događaja

>>FOTO U Sračincu u prometnoj nesreći preminula majka predsjednika Udruge maškara Črna sraka

U nesreći je smrtno stradala 73-godišnjakinja. Riječ o Slavici Drožđek, majci Slobodana Drožđeka, predsjednika Udruge maškara Črna sraka koja svake godine organizira Srakarski fašnik. 

Policija ističe da je muškarac starosti 61 godinu upravljao je osobnim vozilom iz smjera Varaždina prema Majerju.

– Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, zbog nekretanja sigurnosnom brzinom, prednjim je desnim dijelom vozila udario u 73-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik preko prijelaza. Pješakinja je uslijed udara odbačena na kolnik te je od zadobivenih ozljeda preminula na mjestu događaja – ističe PU varaždinska. 

Nesretna je žena deveta smrtno stradala osoba na prometnicama Varaždinske županije u 2017. godini.

Izvor:
Foto:

Crna kronika

Motorist (34) jurio Možđencom te je pao i ozlijedio se

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak, 26. ožujka, oko 10.20 sati, u Možđencu, ozlijeđen je 34-godišnjak.

On je upravljao motociklom državnom cestom D-3 te je zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad upravljačem, pri čemu je došlo do zanošenja motocikla na kolniku i udara u nekoliko markera za razdvajanje smjera vožnje.

Uslijed udara je zajedno s motociklom pao na kolnik, pri čemu je ozlijeđen, javila je policija. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njegove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Kriminalisti iz Murskog Središća riješili slučaj razbojništva i teške ozljede iz svibnja 2023.

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 55-godišnjakom i 18-godišnjakom utvrđeno je kako su počinili kazneno djelo razbojništva i kazneno djelo teške tjelesne ozljeda na štetu 71-godišnjaka, javila je međimurska policija.

Naime, sumnja se kako su u srijedu, 31. svibnja 2023. godine, oko 21:30 sati u Prhovcu, najprije pozvonili na ulazna vrata kuće oštećenih te su se pritom predstavili kao policijski službenici. U trenutku kada je oštećeni 71-godišnjak otključao i otvorio vrata, počinitelji su fizički nasrnuli na njega, a potom i na oštećenog 49-godišnjaka. Osumnjičeni su tijekom razbojstva fizički ograničavali kretanje oštećenih, kako bi mogli pretraživati razne prostorije kuće. Tijekom pretraživanja osumnjičeni su ukrali novac i dr. vrijedne predmete, a potom su se udaljili s mjesta događaja, dok su oštećene zaključali u kući te im onesposobili kućni telefon kako o događaju ne bi mogli obavijestiti policiju. Ukupna materijalna šteta procijenjena je na oko 800 eura.

U opisanom događaju oštećeni 71-godišnjak zadobio je teške tjelesne ozljede, dok je oštećeni 49-godišnjak lakše ozlijeđen.

Protiv osumnjičenog dvojca zbog počinjenja kaznenih djela razbojništva i teške tjelesne ozljede, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Osumnjičeni 55-godišnjak trenutno se nalazi u istražnom zatvoru zbog počinjenja drugog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje