Povežite se s nama

Crna kronika

FOTO: Već više od osam sati vatrogasci gase požar u pilani u Hrastovljanu

Objavljeno:

- dana

DRUGI POŽAR U TJEDAN DANA

Već više od osam sati vatrogasci gase požar koji je izbio noćas u prostoru pilane Hrast-Export-Puklavec u Hrastovljanu kod Ludbrega.
– Požarom je zahvaćen veći skladišni prostor, a na mjestu događaja je veći broj vatrogasaca koji još uvijek gase požar o kojem je dojava zaprimljena oko 2 sata, doznajemo od Igora Planinca, glasnogovornika PU varaždinske, koji ističe da će se nakon gašenja požara provesti očevid radi utvrđivanja uzroka njegovog nastanka.

Prema informacijama sa mjesta događaja, kako dodaje Planinc, zasad nema ozlijeđenih osoba. Međutim, materijalna šteta je vrlo velika, budući da su u potpunosti izgorjele hale pilane, strojevi i drvna masa, kao i vozila jedne od najvećih i najuspješnijih drvoprerađivačkih tvrtki u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Naime, nakon što su zadnjih godina zbog lošeg gospodarenja i gospodarskih neprilika u stečaj  otišle drvoprerađivačke tvrtke sa stoljetnom tradicijom, poput varaždinskog Mundusa i ITC-a,  njihove pogone kupila su poduzeća poput tvrtke  Hrast-Export-Puklavec  koja su jače krenula u proizvodnju gotovih proizvoda od drva.

Noćašnji požar je, međutim, ne samo spriječio daljnji razvoj Hrast-Export-Puklavec , nego u pitanje doveo i rad najmanje 50-ak zaposlenika.

Na mjestu događaja prvi je bio naš fotoreporter Siniša Sović koji je zabilježio dramatične napore vatrogasaca da ugase vatru.

Izvor: Foto: Siniša Sović

Crna kronika

U svom selu 60 metara kolnika polili benzinom i dizelom te ga zapalili

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija/morguefile.com

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su 24-godišnjak i 28-godišnjak počinili prekršaj iz Zakona o zaštiti od požara, javila je PU međimurska.

Naime, u subotu, 30. ožujka ove godine, oko 19 sati na ulici u Piškorovcu, izazvali su požar tako što su po kolniku ulice u dužini oko 60 metara, prolili benzinsko i dizelsko gorivo te ga potom zapalili.

Protiv okrivljenika zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara, podnijet će se optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

Nastavite čitati

Crna kronika

S nepoznatim muškarcem dogovorio odvoz metalnog otpada, ali dosad novac nije dobio

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su kaznenu prijavu 62-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare.

On je, prema prijavi, dana 13. ožujka, s nepoznatom muškom osobom dogovorio prodaju veće količine raznog metalnog otpada. Nepoznati je muškarac po dogovoru, odvezao metalni otpad, ali do dana prijave 62-godišnjaku nije isplatio novac, javila je PU varaždinska.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina eura. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje