Povežite se s nama

Crna kronika

Turist iz Martijanca na ljetovanju prebio vlasnika apartmana i izvukao se nekažnjeno

Objavljeno:

- dana

Bruka i sramota

Ivica Hereković iz Martijanca akter je jedne od najkomentiranijih medijskih priča ovoga ljeta s, u najmanju ruku čudnim, sudskim epilogom.

On je, kako piše Slobodna Dalmacija, neposredno po dolasku na ljetovanje u Kožino kod Zadra, teško pretukao vlasnika apartmana, Ivu Jakeševića, u kojemu je namjeravao boraviti s djevojkom.

Par iz Martijanca je pijuckao kavu na terasi dok je gazda radio neki posao s bušilicom uz mnogo buke.

Buka je remetila željeni mir gosta pa je gazdi – austrijskom državljanu, rodom iz Jajca – opsovao mater bosansku, a u pomoć mu je pristigla i djevojka Martina, koja je s kamerom snimala prepirku i rekla da će sve to staviti na Booking.com Jakešević joj je stavio ruku na kameru, što je – piše Slobodna – solidno nabildanog Herekovića, potpuno iznerviralo.

Udri u glavu, trbuh, noge

Prvo je gazdu udario šakom u glavu pa onda i u trbuh te po nogama i po donjem dijelu tijela. Iako je brzo stigla policija, Jakešević je prepirku završio pun modrica i hematoma.

Slučaj – koji je prema pričama svjedoka, ali i priznanju gosta iz Martijanca, tekao točno kako je opisao izudarani Jakešević – ubrzo je riješen pred Općinskim sudom. Svi akteri su bili prijavljeni zbog remećenja javnog reda i mira.

Na radost nasilnika iz Martijanca i žalost prebijenog vlasnika apartmana sutkinja je donijela vrlo čudnu presudu: nitko neće biti kažnjen.

“Nitko nije kriv”

Nakon što je detaljno ispitala sve o tome koliko je poprište događaja udaljeno od ceste i koliko (ni)je dvorište sakriveno od pogleda, zaključila je da nije bilo prekršaja.

Prema njezinom tumačenju, Martijančanin nije prebio Jakešića na javnom mjestu pa nema remećenja javnog reda i mira.

Sutkinju nisu zanimali podljevi i modrice prebijenoga, a on ne može shvatiti da Hereković neće odgovarati za napad jer ga je prebio na mjestu koje nije javno pa je angažirao odvjetnika. Ivica Hereković iz Martijanca tako će se zbog prebijanja austrijskog državljanina sigurno opet naći pred sudom.

Izvor:
Foto:

Crna kronika

Ima i toga: netko je muškarcu (71) kod Cvetlina iz dvorišta ukrao drva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U razdoblju od 28. veljače do 8. travnja, u Jazbini Cvetlinskoj, nepoznati je počinitelj iz dvorišta otuđio drva u vlasništvu 71-godišnjaka.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina eura, javila je varaždinska policija.

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Ipak, ima i dobrih vijesti jer je policija riješila drugu krađu.

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krađe. On je, kako se sumnja, 18. travnja, u Bednji, iz kuće u vlasništvu 58-godišnjaka otuđio novac u iznosu od oko 2000 eura. Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Direktorica tvrtke iz Preloga za sebe zadržala milijune kuna te je muljala s računima svog društva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 11. travnja 2024., nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatske državljanke stare 48 godina zbog počinjenih kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju iz Kaznenog zakona, utaje poreza ili carine iz KZ-a i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga iz KZ-a.

– Okrivljenu 48-godišnjakinju tereti se da je od prosinca 2019. do kolovoza 2020. godine u Varaždinu, kao direktorica trgovačkog društva iz Preloga, u više navrata u banci i na bankomatu bez osnove isplatila s računa društva i nepripadno zadržala za sebe novac društva u ukupnom iznosu većem od 3.800.000 kuna. Okrivljenici se stavlja na teret da je od prosinca 2019. do kolovoza 2020. godine u Prelogu, kao direktorica istog društva, izdala račune povezanom društvu iz Zagreba za isporuku robe i obavljene usluge u iznosu većem od 6.800.000 kuna, za koje ne postoji vjerodostojna dokumentacija, kao i da nije prijavila niti platila porez na dodanu vrijednost (ukupno više od 1.700.000 kuna). Okrivljenicu se tereti i da od prosinca 2019. godine pa nadalje nije vodila poslovne knjige društva koje je po zakonu obvezna voditi ili ih je vodila tako da je otežana preglednost poslovanja – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje