Povežite se s nama

Crna kronika

Jedan pljačka zbog djece, a drugi jer mu “prijatelj” siluje suprugu

Objavljeno:

- dana

PLJAČKE OČAJNIKA

Izvadio je pištolj, rekao: “Imam troje djece” i tražio novac. Oružana pljačka s ovim scenarijem dogodila se prošle srijede usred bijela dana u centru Varaždina. Na meti pljačkaša našao se Ured za otkup zlata “Auro domus” u Šenoinoj ulici.

Pljačka se dogodila na usporeni radni dan, odmah poslije praznika – Dana neovisnosti. Deset minuta nakon deset sati muškarac je prepao zaposlenicu (25) Auro domusa. Kako neslužbeno saznajemo, muškarac je samo iz jakne izvadio pištolj i prozborio: “Imam troje djece”. Imao je nekih 40 do 50 godina, a za vrijeme pljačke nije bio maskiran. Preplašena djevojka mu je tada bez pitanja predala 5.000 kuna, a on se udaljio u nepoznatom pravcu. Policija je vrlo brzo u srijedu izašla na teren, ali pljačkaša, čiji se čin može nazvati i potezom očajnika, do sada nisu uspjeli otkriti.

Optužnica otkriva

Očajnima bi se mogle nazvati i dvije pljačke koje su se prije mjesec i pol, dakle početkom rujna, također odvile u centru Varaždina. Drugog rujna, nekoliko minuta prije zatvaranja u Zlatarnu Celje u Varteksovoj robnoj kući ušao je naoružani muškarac i od zaposlenice tražio novac. Identična pljačka u kojoj je također otuđeno nekoliko tisuća kuna dogodila se dan kasnije u Srebrnarnici Argentum u Gundulićevoj ulici (Dućanskoj). Varaždinska policija nakon samo nekoliko dana našla je krivce. No prošlog tjedna varaždinsko Županijsko odvjetništvo podiglo je optužnicu koja otkriva nevjerojatnu pozadinu zločina.

Kriminalna prošlost: teške krađe, nasilničko ponašanje, bludne radnje

Optužnica otkriva uvrnut odnos pljačkaša i njegove nevjenčane supruge i još jedne osobe. Naime, pljačkaša je njegov “prijatelj” (radi se o muškarcima starim 30 i 33 godine) prisiljavao da praznim plinskim pištoljem opljačka “Celje” i “Argentum”. Pljačkaš je to učinio jer, kako stoji u optužnici, “prijatelj” je njega i njegovu suprugu učinio zavisnim o njemu tj. “davao im je novac za osnovne životne potrebe”. No to nije najgore od svega. Od veljače, pa sve do rujna, tj. do pljački “prijatelj” je silovao suprugu pljačkaša.

Ovaj trojac nedavno se iz zagrebačkog područja preselio u Varaždin s, kako doznajemo, debljim policijskim kartonom. Popis kaznenih djela uključuje teške krađe, nasilničko ponašanje, ali i bludne radnje. Sve troje iz ove priče su nezaposleni, a bračni par je izjavio da ih još uvijek uzdržavaju i roditelji.

Dvojica muškaraca nalaze se u varaždinskom pritvoru, kako ne bi ponovno počinili kaznena djela, ali i zbog utjecaja na svjedoke.

Ovo su samo dva od 10 razbojništava koja su se dogodila ove godine, a varaždinska policija već je otkrila je počinitelja. U 2012. pak zabilježeno je 18 razbojništava i krađa, a otkriveno je 12 krivaca.

 

Izvor:
Foto:

Crna kronika

Zapaljeni navijački transparenti nakon utakmice u Čakovcu, policija privela 11 osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: PU međimurska

Jučer, 28. ožujka, oko 18:30 sati u Čakovcu, ispred sportske dvorane u Športskoj ulici, neposredno nakon odigravanja prvenstvene utakmice 1. hrvatske rukometne lige za žene, između ŽRK “Zrinski” iz Čakovca i RK “Podravka Vegeta”, nepoznati počinitelj tzv. “bengalkom” zapalio je navijačke transparente.

U događaju, osim spaljenih transparenata, nije nastala druga materijalna šteta te nije bilo ozlijeđenih osoba, javila je PU međimurska.

U prostorije Policijske postaje Čakovec privedeno je 11 osoba koje se dovode u vezu s opisanim događajem, odnosno počinjenjem prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima.

Nastavite čitati

Crna kronika

Varaždin: vozio Zagrebačkom ulicom s 2.14 promila pa je uhićen i oduzet mu je auto

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 29. ožujka, u 0.15 sati u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, policijski su službenici u kontroli prometa zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 40-godišnjak, pod utjecajem alkohola od 2.14 promila.

Također je utvrđeno da je isti višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te da vozilom upravlja za vrijeme pravomoćno izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije.

Zbog toga je uhićen i priveden u Policijsku upravu varaždinsku i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje te će se tijekom današnjeg dana privesti na Općinski sud u Varaždinu, javila je PU varaždinska.

Od navedenog je privremeno oduzeto osobno vozilo kojim je upravljao.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje