Povežite se s nama

Crna kronika

Kod Ludbrega 30 kg „trave“ i 112 stabljika indijske konoplje

Objavljeno:

- dana

Akcija koprivničke Policijske uprave i Policijske postaje

Više od 30 kilograma marihuane i 112 stabljika marihuane koprivnička je policija pronašla kod 31 – godišnjaka prilikom pretrage obiteljske kuće i obližnjih nasada u okolici Ludbrega.

Policijski službenici Policijske uprave i Policijske postaje Koprivnica dovršili su u nedjelju kriminalističko istraživanje nad 31 – godišnjakom iz Varaždinske županije, točnije s ludbreškog područja, kao i 19 – godišnjakom te 28 – godišnjakom s koprivničkog područja koje se sumnjiči za kaznena djela zlouporabe opojnih droga.

Kod 19 – godišnjaka pronađeno je 13,1 grama, a kod 28 – godišnjaka 12,6 grama marihuane, dok je prilikom pretrage obiteljske kuće kod 31 – godišnjaka pronađeno 30,384 kilograma marihuane, a tijekom očevida obližnjeg nasada pronađeno je 112 stabljika indijske konoplje. Opojna droga mu je oduzeta.

Policija sumnja da je osumnjičeni 31 – godišnjak iz nasada indijske konoplje u šumskom predjelu nedaleko mjesta stanovanja, tijekom rujna i listopada ubrao veću količinu stabljika i vrhova. Osušene vrhove prodavao je i davao osumnjičenom 19 – godišnjaku koji je tijekom listopada i studenog u više navrata posredovao u prodaji opojne droge marihuane između osumnjičenih 31-godišnajka i 28 – godišnjaka.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporaba opojnih droga protiv 31-godišnjaka i 19 – godišnjaka podnesena je kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu te su predani pritvorskom nadzorniku, dok je protiv 28 – godišnjaka podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici redovnim putem.

Izvor: PU koprivničko-križevačka
Foto: Siniša Sović

Crna kronika

Tko je tijekom noći provaljivao u ugostiteljske objekte u Gornjem Kućanu i Kućan Marofu?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policija je javila o više krađi i provala.

Mi smo izdvojili neke.

Tijekom noći, 15/16. travnja, u Gornjem Kućanu, nepoznati je počinitelj provalio u ugostiteljski objekt i otuđio novac. Materijalna šteta utvrdit će se naknadno.

Iste noći u Kućan Marofu, nepoznati je počinitelj pokušao provaliti u jedan ugostiteljski objekt te je odustao od daljnje namjere. Visina materijalne štete nastale provalom procjenjuje se na više stotina eura.

Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovih kaznenih djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

U Varaždinu biciklisticu (80) na zebri udarilo teretno vozilo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak, 16. travnja, oko 9.20 sati, u Ulici parka Ivana Pavla II. u Varaždinu, ozlijeđena je 80-godišnjakinja, javila je PU varaždinska.

Ona je upravljala biciklom pješačko-biciklističkom stazom. Dolaskom do pješačkog prijelaza, nastavila se biciklom kretati ravno te se uključila u promet sa nogostupa na kolnik, a da se nije uvjerila da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu.

Tom prilikom je na zadnji dio njezinog bicikla sa prednjim lijevi djelom naletio teretni automobil kojim je upravljao 55-godišnjak.

Od udarca 80-godišnjakinja je pala na kolnik i zadobila ozlijede. Medicinska joj je pomoć pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njezine ozlijede će se okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje