Povežite se s nama

Crna kronika

Majci (75) devetero djece iz Varaždina šest mjeseci uvjetno jer je ukrala 410 kuna

Objavljeno:

- dana

NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Za kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju 23-godišnjak iz Varaždina je nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Varaždinu o izdavanju kaznenog naloga osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu u trajanju od 10 mjeseci. 

Majka devetero djece, 75-godišnjakinja iz Varaždina je istom presudom za kazneno djelo teške krađe osuđena na uvjetnu zatvorsku kaznu od šest mjeseci. Presuda je donesena u kolovozu, a objavljena jučer.

Nezaposleni 23-godišnjak i 75-godišnjakinja su 12. studenog 2015. u poslijepodnevnim satima bili u obiteljskoj kući na Trgu Pavla Štoosa u Varaždinu zajedno s još jednim muškarcem.

Palicom po glavi

Prvookrivljeni 23-godišnjak je tog muškarca više puta udario drvenom palicom po glavi i tijelu, pri čemu mu je nanio niz ozljeda, fokalnu kontuziju mozga, otvorenu ranu glave i kontuziju bedra.

Napadnuti muškarac je pokleknuo na tlo, a iz džepa njegova jakne na pod ispao novčanik te 410 kuna. 75-godišnjakinja je tih 410 kuna uzela i zadržala ih za sebe.

– Prvookrivljenik počinio kazneno djelo protiv života i tijela – teškom tjelesnom ozljedom u pokušaju (…), a drugookrivljena kazneno djelo protiv imovine – teškom krađom – navedeno je u obrazloženju Općinskog suda.

Mora vratiti ukradeno

Mladiću je izrečena kazna zatvora u trajanju od deset mjeseci koja se neće izvršiti ako u roku od dvije godine ne počini novo kazneno djelo. 75-godišnjakinji je pak izrečena kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci, također uz uvjet da u roku od dvije godine ne počini novo kazneno djelo. Uvjetna osuda će biti opozvana ako u roku od dva mjeseca oštećenome ne isplati 410 kuna.

Inače, 23-godišnjak živi od 800 kuna socijalne pomoći, a ranije je osuđen na kaznu zatvora od 10 mjeseci uvjetno na 2 godine uz oduzimanje imovinske koristi, dok je 75-godišnjakinja neudana domaćica, majka devetero djece protiv koje se nije vodio drugi kazneni postupak.

– Odlučujući o trošku postupka, sud je odredio da je paušalna svota u iznosu od 300 kuna primjerena duljini i složenosti ovog kaznenog postupka, te smatra da se plaćanjem navedenog iznosa ne bi dovela u pitanje egzistencija prvo i drugookrivljenika – istaknuto je u presudi o izdavanju kaznenog naloga.

Izvor:
Foto: Ilustracija / You Tube

Crna kronika

Varaždinka (71) godinu dana četala s muškarcem, on joj svašta napričao, pa mu je poslala 8000 eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

mobitel, teleoperater
Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 71-godišnjakinje za kazneno djelo prijevare.

Ona je, prema prijavi, unatrag godinu dana, putem jedne društvene mreže započela komunikaciju s osobom koja se predstavila kao muškarac, javila je varaždinska policija.

Isti je nakon nekoliko mjeseci dopisivanja, lažnim prikazivanjem činjenica doveo prijaviteljicu u zabludu, na način da joj je slao fotografije kako se nalazi u bolnici, da je opljačkan i slično, zbog čega mu je u nekoliko navrata na njegove molbe i obećanje da će vratiti, uplatila iznos od oko 8000 eura.

Kako do dana prijave isti nije vratio novac, smatra da je prevarena. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Maloljetnik ozlijeđen kada ga je u Varaždinu na zebri udarilo teretno vozilo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 23. travnja, oko 18.30 sati u Varaždinu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 15-godišnji maloljetnik.

Žena starosti 70 godina upravljala je teretnim vozilom Ulicom Stanka Vraza iz smjera Optujske ulice u smjeru Kapucinskog trga.

Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, nije se zaustavila ispred istog, zbog čega je prednjim desnim dijelom vozila naletjela na 15-godišnjaka koji je prelazio kolnik preko istog prijelaza. On je uslijed udara odbačen na vjetrobransko staklo, nakon čega je pao na kolnik, javila je PU varaždinska. Pritom je ozlijeđen, a medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje