Povežite se s nama

Crna kronika

Matija Sučić nije teško osramotio tvrtku Univerzal

Objavljeno:

- dana

OPĆINSKI SUD

Student strojarstva iz Tuhovca Matija Sučić je nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Varaždinu prošli tjedan oslobođen krivnje za djelo teškog sramoćenja, za što ga je u privatnoj tužbi teretila tvrtka Univerzal.

Podsjetimo, prije dvije godine, u ožujku, održana je javna tribina “Ekološki pristup gospodarenju otpadom”, koju je organizirala građanska inicijativa Krizni eko stožer, a vodio ju je fizikalni kemičar prof. dr. sc. Stanko Uršić. Priopćenje javnosti je poslao sada 22-godišnji Sučić, koji je bio moderator tribine.

Za Univerzal je bila sporna jedna rečenica iz tog priopćenja: “Energana Univerzala polako, ali sigurno truje sadašnje i buduće generacije s obzirom na činjenicu da se u njoj već mjesecima spaljuju frakcije smeća dobivene mehaničkom obradom na poznatom varaždinskom odlagalištu smeća”.

– Priopćenje medijima koje je Matija Sučić slao u javnost poslije sporne tribine nije ni u kojem pogledu bilo usmjereno protiv časti i ugleda tvrtke Univezal, nego postoje elementi zauzimanja za opće dobro i javni interes svih građana grada Varaždina i okolice. Iz dokaznih materijala, koje je optuženik Sučić donio na sud, da se iščitati da je imao opravdan razlog da povjeruje u ono što je izneseno – navela je sutkinja u obrazloženju presude.

Na nepravomoćnu presudu stranke mogu podnijeti žalbu.

Izvor:
Foto:

Crna kronika

Lepoglava: 89-godišnjak stavio pepeo od roštilja u plastičnu kantu pa mu izgorio dio kuće

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U ponedjeljak, 15. travnja, u Lepoglavi, došlo do požara obiteljske kuće u vlasništvu 89-godišnjaka, javila je PU varaždinska.

Do požara je došlo tako što je 89-godišnjak pepeo s roštilja od prijašnjeg dana stavio u pvc kantu s vanjske strane verande pored koje je bilo složeno ogrjevno drvo. Uslijed jakog vjetra došlo je do zapaljenja pvc kante te se požar proširio na drva, a potom i na verandu te dio kuće.

U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, dok su istog ugasili vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društva Lepoglava i Kamenica. Materijalna šteta utvrdit će se naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Iz kuće kod Štrigove ukraden nakit vrijedan nekoliko tisuća eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Jučer, 15. travnja, u prijepodnevnim satima u Leskovcu, nepoznati počinitelj iskoristio je kraću odsutnost 81-godišnje vlasnice te iz nezaključane kuće ukrao razni nakit.

Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko tisuća eura, javila je PU međimurska.

Protiv počinitelja zbog počinjenja kaznenog djela krađe, podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje