Povežite se s nama

Crna kronika

Optužnica protiv Darinke Hajduk Vučić i Dubravke Kanoti zbog 440.000 kuna otpremnine

Objavljeno:

- dana

ŽUPANIJSKO DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO

Zbog kaznenih djela prijevare, Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podiglo optužnicu protiv bivših službenica jedinice lokalne samouprave starih 62 i 64 godine.

Neslužbeno doznajemo da je riječ o Darinki Hajduk-Vučić i Dubravki Kanoti, bivšim djelatnicama Varaždinske županije, odnosno Grada Varaždina.

Darinka Hajduk Vučić godinama je radila kao tajnica Županije, no to je mjesto bilo ukinuto nakon što je s dolaskom Predraga Štromara na dužnost župana uvedena nova sistematizacija radnih mjesta.  

U Županiji je na različitim radnim mjestima radila i Dubravka Kanoti – bila je pročelnica Upravnog odjela zdravstvo i socijalnu skrb Varaždinske županije, a potom stručna suradnica.

I njezino radno mjesto u Županiji bilo je ukinuto, pa je zajedno s Hajduk Vučić, ali i još šest djelatnika 2010. bila stavljena na raspolaganje.

“Zatajile nova zaposlenja”

Pet godina nakon što su od Županije dobile po oko 220.000 kuna otpremine, a potom prešle na novo radno mjesto u Gradu Varaždinu, u vrijeme kada je gradonačelnik bio Ivan Čehok, Županijsko odvjetništvo ih tereti za prijevaru.

– Okrivljenice se tereti da su u rujnu 2010. godine kao službenice jedinice regionalne samouprave, nakon što su odlukom čelnika bile stavljene na raspolaganje uslijed ukidanja njihovih dotadašnjih radnih mjesta, u cilju da od te jedinice ishode za sebe isplatu otpremnine koja im nije pripadala jer su zasnovale nove radne odnose u upravnim odjelima Grada zatajile odgovornim osobama jedinice činjenice svojih novih zaposlenja, tako da je okrivljenicama nepripadno isplaćena otpremnina u ukupnom iznosu većem od 440.000 kuna – navedeno je u optužnici.

Izvor:
Foto: ARHIVA RT

Crna kronika

Zapaljeni navijački transparenti nakon utakmice u Čakovcu, policija privela 11 osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: PU međimurska

Jučer, 28. ožujka, oko 18:30 sati u Čakovcu, ispred sportske dvorane u Športskoj ulici, neposredno nakon odigravanja prvenstvene utakmice 1. hrvatske rukometne lige za žene, između ŽRK “Zrinski” iz Čakovca i RK “Podravka Vegeta”, nepoznati počinitelj tzv. “bengalkom” zapalio je navijačke transparente.

U događaju, osim spaljenih transparenata, nije nastala druga materijalna šteta te nije bilo ozlijeđenih osoba, javila je PU međimurska.

U prostorije Policijske postaje Čakovec privedeno je 11 osoba koje se dovode u vezu s opisanim događajem, odnosno počinjenjem prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima.

Nastavite čitati

Crna kronika

Varaždin: vozio Zagrebačkom ulicom s 2.14 promila pa je uhićen i oduzet mu je auto

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 29. ožujka, u 0.15 sati u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, policijski su službenici u kontroli prometa zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 40-godišnjak, pod utjecajem alkohola od 2.14 promila.

Također je utvrđeno da je isti višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te da vozilom upravlja za vrijeme pravomoćno izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije.

Zbog toga je uhićen i priveden u Policijsku upravu varaždinsku i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje te će se tijekom današnjeg dana privesti na Općinski sud u Varaždinu, javila je PU varaždinska.

Od navedenog je privremeno oduzeto osobno vozilo kojim je upravljao.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje