Povežite se s nama

Crna kronika

Otkriveni pljačkaši iz Zagreba: u Varaždinu popljačkali zlata i srebra za milijun kuna

Objavljeno:

- dana

OPASNI DVOJAC SA SUZAVCEM

Nakon niza pljački od siječnja do travnja u kojima je otuđeno više od milijun kuna zlata i srebra varaždinski i zagrebački policajci otkrili su opasan dvojac. Županijsko državno odvjetništvo otvorilo je istragu protiv njih, a trenutno su na sigurnom – u pritvoru.

Varaždinska i zagrebačka policija nakon višemjesečnog istraživanja otkrila je dvojicu pljačkaša starih 51 i 34 godine koji su, između ostalog, opljačkali zlatarnu Vučaj u Draškovićevoj gdje su uzeli više od četiri kilograma srebra i zlata vrijednog više od 1,1 milijun kuna.

– Sumnja se da su okrivljenici oko 17 sati 9. srpnja u zlatarnici u Varaždinu silom polegli prodavačicu na pod i svezali joj ruke na leđima te iz vitrina uzeli gotovo četiri kilograma zlatnog i srebrnog nakita u vrijednosti većoj od 1,100.000,00 kuna – stoji u priopćenju varaždinskog Županijskog državnog odvjetništva.

Na podu zavezali vlasnika mjenjačnice pa ga opljačkali

To nije bila prva akcija pljačkaša s kacigom u Varaždinu. Sumnja se da su nešto iza 8 sati 15. travnja opljačkali i mjenjačnicu u haustoru na Trgu slobode. Jedan je svladao vlasnika suzavcem, a drugi ga je udario šakom u glavu, a onda su ga podu svezali. Ukrali su mu 90.000 kuna.

Varaždinska karijera je nastavak zagrebačke, gdje se sumnjiče da su 10. siječnja zlatarnici u Zagrebu svladali vlasnicu tako da ju je drugookrivljenik (imao motorističku kacigu na glavi) poprskao nadražujućim sredstvom po licu i rukama ju snažno stisnuo za vrat nanijevši joj tešku tjelesnu ozljedu. Potom su joj obojica okrivljenika svezali ruke i noge a usta oblijepili trakom te iz sefa uzeli zlatni nakit, dijamante, prijenosno računalo i novac, u vrijednosti oko 400.000,00 kuna.

Nalaze se u istražnom zatvoru.

 

Izvor:
Foto:

Crna kronika

Lepoglava: 89-godišnjak stavio pepeo od roštilja u plastičnu kantu pa mu izgorio dio kuće

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U ponedjeljak, 15. travnja, u Lepoglavi, došlo do požara obiteljske kuće u vlasništvu 89-godišnjaka, javila je PU varaždinska.

Do požara je došlo tako što je 89-godišnjak pepeo s roštilja od prijašnjeg dana stavio u pvc kantu s vanjske strane verande pored koje je bilo složeno ogrjevno drvo. Uslijed jakog vjetra došlo je do zapaljenja pvc kante te se požar proširio na drva, a potom i na verandu te dio kuće.

U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, dok su istog ugasili vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društva Lepoglava i Kamenica. Materijalna šteta utvrdit će se naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Iz kuće kod Štrigove ukraden nakit vrijedan nekoliko tisuća eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Jučer, 15. travnja, u prijepodnevnim satima u Leskovcu, nepoznati počinitelj iskoristio je kraću odsutnost 81-godišnje vlasnice te iz nezaključane kuće ukrao razni nakit.

Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko tisuća eura, javila je PU međimurska.

Protiv počinitelja zbog počinjenja kaznenog djela krađe, podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje