Povežite se s nama

Crna kronika

Pomahnitali mladić iz Donjeg Ladanja koji je dva puta bježao policiji jučer je na motoru bio drogiran

Objavljeno:

- dana

U manje od tjedan dana

Izvijestili smo da je mladić, koji je u nedjelju, 11. lipnja, Audijem TT bježao policijskom presretaču kao na filmu, jučer poslijepodne ponovno bježao policiji, ovaj put na motoru.

Riječ o Krunoslavu F. iz Donjeg Ladanja koji je radio u inozemstvu, a nedavno si je kupio Audi TT i motor.

Policija ga je pokušala zaustaviti u Tužnom zbog nepropisnog korištenja zaštitne kacige.

– Nakon što su mu pomoću svjetlosnih i zvučnih signala na službenom vozilu presretač, dati znaci za zaustavljanje, isti nije postupio po istima, već je pretekao službeno vozilo i bez zaustavljanja nastavio upravljati u smjeru Krkanca. Dolaskom do nezaštićenog prijelaza ceste preko pruge, navedeni nije zaustavio motocikl na znak „stop“, te je nastavio vožnju krivudajući po cesti, u namjeri onemogućavanja policijskih službenika da ga preteknu. Nadalje, dolaskom u mjesto Vidovec gdje se na prostoru Trga svetog Vida održavalo javno okupljanje, nije propustio pješake koji su prelazili obilježenim pješačkim prijelazom. Tijekom daljnje vožnje, počinio je niz drugih prekršaja, od pretjecanja kolone vozila, vožnje u suprotnom smjeru i drugih – ističu iz PU varaždinske.

Dolaskom na raskrižje  jugozapadne obilaznice grada Varaždina s Optujskom ulicom, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao je u raskrižje, a da prethodno nije propustio osobno vozilo kojim je u smjeru Hrašćice upravljao 68-godišnjak. Prilikom udara motocikla u stražnji lijevi bočni dio osobnog vozila, 21-godišnjak je lakše ozlijeđen. Nakon prouzročene prometne nesreće, isti se pokušao pješke udaljiti s mjesta događaja, u čemu su ga spriječili policijski službenici.

Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Preliminarnim testiranjem, utvrđeno je da je navedeni motociklom upravljao pod utjecajem droga, no isti se odbio podvrći izuzimanju uzoraka krvi i urina. Također je utvrđeno da isti ne posjeduje odgovarajuću kategoriju vozačke dozvole. Po završetku kriminalističkog istraživanja, 21-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske uz kaznenu prijavu za kaznena djela Prisile prema službenoj osobi i Ugrožavanje prometa opasnom radnjom ili sredstvom.

Izvor:
Foto: ilustracija

Crna kronika

Protuzakoniti ribolov: usred noći muškarca kod Sv. Đurđa zaustavila policija, a evo što su našli

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Ludbreg dovršili su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakoniti lov i ribolov.

On je u utorak, 26. ožujka, oko 3.15 sati, u Strugi, zatečen po policijskim službenicima kako upravlja osobnim vozilom u kojem je prevozio dvije ribarske mreže i desetak riba.

Isti je uhićen i priveden u Policijsku postaju Ludbreg, javila je PU varaždinska. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv njega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Kod Kuršanca u jezeru pronađeno tijelo, riječ je o nesretnom 23-godišnjem Ivici Bogadiju iz Sračinca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Međimurska policija u srijedu, 27. ožujka pronašla je muško tijelo u akumulacijskom jezeru Hidroelektrane Čakovec u Kuršancu.

Riječ je o mrtvom tijelu 23-godišnjeg Ivice Bogadija iz Sračinca.

– Prepoznavanjem je utvrđeno kako se radi 24-godišnjaku s područja Varaždinske županije, čiji je nastanak prijavljen 25. veljače ove godine policijskim službenicima Policijske postaje Varaždin. Obdukcijom je utvrđeno kako je uzrok smrti utapanje. O utvrđenim činjenicama obaviješteno je nadležno državno odvjetništvo i Policijska uprava varaždinska – javila je danas i PU međimurska.

On je nestao 25. veljače. O tome je progovorio načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec na sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije početkom ožujka. Isticao je da je varaždinska policija objavila da je Bogadi u ranim jutarnjim satima vozilom sletio u kanal u blizini Hidroelektrane Varaždin kod Svibovca Podravskog. Vozilo je tad pronađeno, no tijelo vozača nije.

– U dubokoj boli javljamo vam da će posljednji ispraćaj našeg člana DVD Družbinec Ivice Bogadija biti u četvrtak, 28. ožujka na groblju Petrijanec u 15.00 sati – stoji na DVD Družbinec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje