Povežite se s nama

Crna kronika

Pucao psiću sačmaricom u glavu i bacio ga u Dravu

Objavljeno:

- dana

MUČENJE ŽIVOTINJA

Odveo je malog psa na kanal, odmah pokraj Hidroelektrane, izvadio ga iz auta i pucao mu u glavu iz lovačke puške. Hrabri psić je preživio, a njegov vrisak čuli su ribiči. Kada su došli do vode u kojoj se pas borio za život vidjeli su i krivca za ovo neshvatljivo mučenje – auto varaždinskih regstracija lovca iz Lovačkog društva Kobac iz Trnovca Bartolovečkog. Sve ovo dogodilo se u nedjelju ujutro.

 – Dobila sam poziv da je psić ustrijeljen na kanalu kao što su mi i rekli o kome se radi. Odmah sam pohitala prema tamo i vidjela da je psić još živ. Krvario je i borio se u vodi, a kada sam ga uzimala zajedno sa policajkom bio je vidno pothlađen, ali ni u toj agoniji koju je proživljavao nije bio agresivan – ispričala nam je predsjednica Udruge za zaštitu životinja SPAS Gordana Lacko. Kaže, nije prvi put da se lovci na taj način rješavaju pasa i da se nađu mrtva tijela na kanalu.

“vadila sam ga s policajkom iz kanala, ni u agoniji nije bio agresivan”, Gordana Lacko

– To je “kao normalno” kod tih ljudi. Nekome smeta na dvorištu pa se da lovcu da ga riješi – veli Lacko. Psića koji ima samo godinu dana preuzela je čakovečka Udruga prijatelji životinja i prirode. Nazvali su ga Ollie. – On je operiran i preživjet će. Ima prostrijelne rane čeone kosti i sinusa, prostrjelnu ranu prednje lijeve noge u kojoj su mu smrskane kosti pa se na tu nogu ne može oslanjati, kao i ranu na bedru desne stražnje noge – kaže voditeljica čakovečkog azila Aleksandra Hampamer.  Kaže, već su dobili brdo poziva u kojem Olliea ljudi žele udomiti, žele mu pomoći – ali i stati ovakvom ponašanju lovaca na kraj. Kada policija utvrdi identitet lovca koji je htio ubiti Olliea protiv njega će podnijeti kaznenu prijavu.

Izvor:
Foto: Prijatelji životinja i prirode Čakovec

Crna kronika

Varaždinka (71) godinu dana četala s muškarcem, on joj svašta napričao, pa mu je poslala 8000 eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

mobitel, teleoperater
Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 71-godišnjakinje za kazneno djelo prijevare.

Ona je, prema prijavi, unatrag godinu dana, putem jedne društvene mreže započela komunikaciju s osobom koja se predstavila kao muškarac, javila je varaždinska policija.

Isti je nakon nekoliko mjeseci dopisivanja, lažnim prikazivanjem činjenica doveo prijaviteljicu u zabludu, na način da joj je slao fotografije kako se nalazi u bolnici, da je opljačkan i slično, zbog čega mu je u nekoliko navrata na njegove molbe i obećanje da će vratiti, uplatila iznos od oko 8000 eura.

Kako do dana prijave isti nije vratio novac, smatra da je prevarena. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Maloljetnik ozlijeđen kada ga je u Varaždinu na zebri udarilo teretno vozilo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 23. travnja, oko 18.30 sati u Varaždinu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 15-godišnji maloljetnik.

Žena starosti 70 godina upravljala je teretnim vozilom Ulicom Stanka Vraza iz smjera Optujske ulice u smjeru Kapucinskog trga.

Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, nije se zaustavila ispred istog, zbog čega je prednjim desnim dijelom vozila naletjela na 15-godišnjaka koji je prelazio kolnik preko istog prijelaza. On je uslijed udara odbačen na vjetrobransko staklo, nakon čega je pao na kolnik, javila je PU varaždinska. Pritom je ozlijeđen, a medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje