Povežite se s nama

Crna kronika

Razbili tablu na HZZ-u i sprejem dopisali 400.000

Objavljeno:

- dana

VANDALIZAM S PORUKOM

U Varaždinu, Čakovcu i Rijeci razbijene su table na područnim uredima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a u Varaždinu je uz oštećenu tablu crnim sprejem dopisana i brojka 400.000. O svemu je obaviještena policija koja nam je potvrdila da je tabla razbijena u noći s 30. na 31. prosinca te da rade na pronalasku počinitelja. Trebali bi utvrditi da li se radi o koordiniranoj akciji nezadovoljnika kojima, očigledno, nije bila bitna vrst pisma, nego što piše na tablama.

U varaždinskom Područnom uredu smatraju da razbijanje table nema veze s njima, već frustracijom zbog rasta broja registriranih nezaposlenih osoba, na što ukazuje i brojka 400.000.

– Nezaposlenost ne stvaramo mi, nego niz drugih okolnosti. Mi samo posredujemo između evidentiranih nezaposlenih osoba i poduzeća, pomažemo oko obrazovanja nezaposlenih te osiguravamo potrebne informacije. Pri tome pazimo na korektan odnos sa strankama, tako da ne vidim razloga da bismo mi bili uzrok razbijanju table – veli nam Jasenka Hutinski, ravnateljica varaždinskog Područnog ureda HZZ-a, čiji su djelatnici obrisali brojku 400.000, dok još očekuju zamjensku tablu.

Table razbijene i u Rijeci i Čakovcu

Da je uistinu posrijedi nezadovoljstvo rastom nezaposlenosti Hutinski vidi i u tome što su table još razbijene u Čakovcu i Rijeci.
– Nikada do sada se nije dogodilo da bi nam netko razbio tablu. Ljudi teško žive, osobito početkom godine kada raste broj nezaposlenih. Međutim, uvjerena sam da će već u ožujku doći do pada broja nezaposlenih, i to ne samo zbog dolaska ljepšeg vremena, nego mjera i novih zakona koji će povoljno utjecati na smanjenje broja nezaposlenih. Osobito to vrijede za pojedine skupine, kao što su mladi i osobe s invaliditetom – najavljuje Hutinski.

Izvor:
Foto: Siniša Sović

Crna kronika

Lepoglava: 89-godišnjak stavio pepeo od roštilja u plastičnu kantu pa mu izgorio dio kuće

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U ponedjeljak, 15. travnja, u Lepoglavi, došlo do požara obiteljske kuće u vlasništvu 89-godišnjaka, javila je PU varaždinska.

Do požara je došlo tako što je 89-godišnjak pepeo s roštilja od prijašnjeg dana stavio u pvc kantu s vanjske strane verande pored koje je bilo složeno ogrjevno drvo. Uslijed jakog vjetra došlo je do zapaljenja pvc kante te se požar proširio na drva, a potom i na verandu te dio kuće.

U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, dok su istog ugasili vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društva Lepoglava i Kamenica. Materijalna šteta utvrdit će se naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Iz kuće kod Štrigove ukraden nakit vrijedan nekoliko tisuća eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Jučer, 15. travnja, u prijepodnevnim satima u Leskovcu, nepoznati počinitelj iskoristio je kraću odsutnost 81-godišnje vlasnice te iz nezaključane kuće ukrao razni nakit.

Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko tisuća eura, javila je PU međimurska.

Protiv počinitelja zbog počinjenja kaznenog djela krađe, podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje