Povežite se s nama

Crna kronika

Sindikalist Franjo Veble potrošio 109 tisuća sindikalnih kuna na sebe

Objavljeno:

- dana

PODIGNUTA OPTUŽNICA

Protiv dugogodišnjeg profesionalnog sindikalnog teritorijalnog povjerenika Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) za Međimursku županiju Franje Veblea, koji je u Varaždinu poznat po tome što se borio za prava radnika Aquacityja, čakovečko je Općinsko državno odvjetništvo u četvrtak podiglo optužnicu zbog zlouporabe položaja i ovlasti i povrede obveze vođenja poslovnih knjiga.

Veblea se tereti da je od 2009. do 2013. kao predstavnik čakovečke sindikalne podružnice “Mercator – H” Sindikata trgovine Hrvatske neovlašteno s tog računa podigao 79.340 kuna. Od toga je 37,651 kunu prebacio sebi na račun, a 41.689 kuna je koristio za svoje privatne potrebe.

Uz to što je neovlašteno podizao novac s računa, tereti ga se i da je u ime tog istog sindikata uzeo pozajmicu. Radi se o 30.000 kuna koje je dobio u svibnju prošle godine u Varaždinu od stečajnog upravitelja “Mundus trgovine” Stanka Makara. Optužnica ga tereti da je novac uzeo za Teritorijalni ured SSSH iako mu je trebala za vlastite potrebe.

Veble misli da uopće nije oštetio sindikat

Veble, kako doznajemo, nije priznao krivnju. Istražiteljima je izjavio da sindikat nikako nije mogao biti oštećen. Priznao je da je podizao novac, ali da ga je stavljao u blagajnu.

Veble ne vidi ni ništa sporno u tome što pozajmica od 30.000 kuna nije uplaćena na račun sindikata već njegov i to zato jer SSSH nije imao svoj vlastiti račun.

Da nešto nije u redu s načinom na koji Veble vodi sindikat, u javnosti je postalo očito još u rujnu 2013. kada je dobio otkaz uz koji mu je isplaćena otpremnina od 38.000 kuna.

Izvor:
Foto: Arhiva RT/Ilustracija

Crna kronika

Lepoglava: 89-godišnjak stavio pepeo od roštilja u plastičnu kantu pa mu izgorio dio kuće

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U ponedjeljak, 15. travnja, u Lepoglavi, došlo do požara obiteljske kuće u vlasništvu 89-godišnjaka, javila je PU varaždinska.

Do požara je došlo tako što je 89-godišnjak pepeo s roštilja od prijašnjeg dana stavio u pvc kantu s vanjske strane verande pored koje je bilo složeno ogrjevno drvo. Uslijed jakog vjetra došlo je do zapaljenja pvc kante te se požar proširio na drva, a potom i na verandu te dio kuće.

U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, dok su istog ugasili vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društva Lepoglava i Kamenica. Materijalna šteta utvrdit će se naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Iz kuće kod Štrigove ukraden nakit vrijedan nekoliko tisuća eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Jučer, 15. travnja, u prijepodnevnim satima u Leskovcu, nepoznati počinitelj iskoristio je kraću odsutnost 81-godišnje vlasnice te iz nezaključane kuće ukrao razni nakit.

Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko tisuća eura, javila je PU međimurska.

Protiv počinitelja zbog počinjenja kaznenog djela krađe, podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje