Povežite se s nama

Crna kronika

U subotu posljednji pozdrav tragično stradalom spašavatelju Emilu Gluhaku

Objavljeno:

- dana

KOMEMORACIJA I SPROVOD

Pogreb tragično stradalog alpinista, spašavatelja Emila Gluhaka održati će se u subotu 15. rujna na groblju u Varaždinu, sa početkom u 13 sati.

Prije samog pogreba, u Vatrogasnom domu u Varaždinu  održati će se komemoracija za pripadnike GSS-a sa početkom u 11:30 sati.

Nakon pogreba biti će služena sveta misa u Kapucinskoj crkvi.

 

Emil je iza sebe ostavio suprugu i dvoje djece, a inicijativu pripadnika GSS Stanice Varaždin i prijatelja tragično preminulog Emila Gluhaka otvoren je žiro-račun za pomoć njegovoj obitelji.

Podaci o računu:

Davor Gluhak
Varaždin
br.rn. 2340009-3110292728 PRIVREDNA BANKA ZAGREB d.d.
IBAN: HR64 2340 0093 1102 9272 8
SWIFT adresa (BIC) Privredne banke Zagreb d.d.: PBZGHR2X

Poziv na broj 00 – vaš OIB

Svrha plaćanja:  DONACIJA

– Emil je čitav svoj život svjedočio o ljubavi prema planinama i brizi o ljudima kojima je nesebično pomagao u nevolji kao član Gorske službe spašavanja, ali i kao prijatelj – poručuju njegovi kolege iz GSS-a.

 

Izvor:
Foto: GSS.HR

Crna kronika

U svom selu 60 metara kolnika polili benzinom i dizelom te ga zapalili

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija/morguefile.com

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su 24-godišnjak i 28-godišnjak počinili prekršaj iz Zakona o zaštiti od požara, javila je PU međimurska.

Naime, u subotu, 30. ožujka ove godine, oko 19 sati na ulici u Piškorovcu, izazvali su požar tako što su po kolniku ulice u dužini oko 60 metara, prolili benzinsko i dizelsko gorivo te ga potom zapalili.

Protiv okrivljenika zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara, podnijet će se optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

Nastavite čitati

Crna kronika

S nepoznatim muškarcem dogovorio odvoz metalnog otpada, ali dosad novac nije dobio

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su kaznenu prijavu 62-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare.

On je, prema prijavi, dana 13. ožujka, s nepoznatom muškom osobom dogovorio prodaju veće količine raznog metalnog otpada. Nepoznati je muškarac po dogovoru, odvezao metalni otpad, ali do dana prijave 62-godišnjaku nije isplatio novac, javila je PU varaždinska.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina eura. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje