Povežite se s nama

Crna kronika

Velimir Mudri i Nikola Jozić se nagodili, a ostatak ekipe čeka suđenje

Objavljeno:

- dana

POTVRĐENA OPTUŽNICA U AFERI BAZENI

Uvjetnu kaznu od godinu dana isposlovali su zaposlenici Gradskih bazena Nikola Jozić i Velimir Mudri. Oni su bili prezadnje karike u lancu “pranja novca” na varaždinskim bazenima. Jučer je na varaždinskom sudu potvrđena optužnica za ostatak optuženih: tadašnju ravnateljicu bazena Nataliju Žetko, njenog tadašnjeg zamjenika Željka Čengića, djelatnicu računovodstva Ljiljanu Golić Domislović i djelatnicu Lidiju Kojdić.

– Nikola Jozić i Velimir Mudri postigli su sporazum s državnim odvjetnikom, a optužno vijeće prihvatilo ga je i 24. listopada donijelo presudu kojom su proglašeni krivima zbog počinjenja kaznenog djela pomaganja u utaji poreza ili carine. Obojici su izrečene uvjetne osude. Joziću kazna zatvora od 5 mjeseci i uvjetno od godinu dana te Mudrome kazna zatvora od 8 mjeseci, a uvjetno od godinu dana – kaže glasnogovornik varaždinskog Županijskog suda Igor Pavlic.

Preko studentskih ugovora i paragon blokova uzimale novac pa ga dijelile između sebe

Jozić i Mudri bili su predzadnje karike u lancu na čijem je čelu od 2006. do 2011. bila tadašnja ravnateljica Gradskih bazena Natalija Žetko. Naime, optužnica podignuta u srpnju ove godine, koja je potvrđena jučer, tereti Žetko kao prvooptuženu za zlouporabu položaja i ovlasti, za utaju poreza i krivotvorenje službene isprave. Drugooptuženi – njen tadašnji zamjenik Željko Čengić te četverooptužena Lidija Kojdić terete se za pomaganje u utaji poreza, a djelatnicu u računovodstvu Ljiljanu Golić Domislović za zlouporabu položaja te pomaganje u utaji poreza te krivotvorenje službene isprave. Optužnicom se terete, između ostalog, da su prali novac preko studentskih ugovora, ali i na način da su usluge bazena naplaćivali putem paragon blokova, mimo kase. Tadašnje kolegice iz HNS-a Žetko i Golić-Domislović, optužene su i da su međusobno podijelile novac. Više od 475 tisuća kuna.

 

Izvor:
Foto:

Crna kronika

S prostora nogometnog igrališta u Beretincu ukradene biljke japanske šljive

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U vremenu od 4. do 24. travnja u Varaždinskoj ulici u Beretincu, na prostoru uz nogometno igralište, nepoznati je počinitelj iskopao i otuđio više komada biljke japanske šljive.

Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 300 eura, javila je PU varaždinska.

Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Kod Ivanca nastavio mlatiti svog brata i nakon što je ovaj pao u cestovni kanal te ga teško ozlijedio

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 19. travnja 2024., provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina starog 62 godine zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede iz Kaznenog zakona.

– Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 62-godišnjak 17. travnja 2024., na cesti u mjestu kraj Ivanca, šakama više puta udario svojeg brata (rođenog 1951.) u glavu i tijelo te ga oborio u cestovni kanal gdje mu je zadao više udaraca po licu i nanio mu teške ozljede – objavio je DORH.

Državno odvjetništvo podnijelo je prijedlog da se protiv osumnjičenog 62-godišnjaka odredi istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela kojeg je sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila i odredila mu istražni zatvor.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje