Povežite se s nama

Crna kronika

Vitez imao problema s voluharicama, a Šimenc tvrdi da problema nije bilo

Objavljeno:

- dana

Ispitani svi svjedoci bivšeg direktora Miljenka Ptičeka

– Bio sam načelnik PU varaždinske i smatrao sam da je zbog mog položaja “najčišće” da mi posao odrade radnici Parkova. Imao sam problema s održavanjem okućnice u Črncu zbog voluharica pa sam angažirao Parkove putem ponude koju mi je dostavio tadašnji direktor Miljenko Ptiček. Imao sam i problema s navodnjavanjem, a uredili su mi i travnjak – rekao je na ročištu jučer  Dražen Vitez.

On se uz druge Varaždince “s položaja” spominjao kao osoba kojoj su radnici Parkova besplatno uređivali dvorište, no baš kao i bivši šef Sanaderova kabineta Ratko Maček i Vitez je sudu pokazao račune o obavljenim uslugama, njih tri.

Svjedočio je i Borislav Šimenc koji je od 2004. do 2011. obnašao funkciju člana nadzornog odbora i  predsjednika nadzornog odbora. Iako je Šimenc bio član nadzornog odbora za vrijeme kada se Ptičeku na teret stavlja više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti,  Šimenc tvrdi da nikad nije bilo nikakvih problema. – Na mene osobno nikad nije vršen pritisak, a nisam ni primjetio da bi Ptiček nad radnicima vršio nekakav mobbing. Sjećam se samo jednom prilikom da sam rekao direktoru Ptičeku da sam vidio radnike kako u parku piju pivu te je on nakon toga oštro i burno reagirao – rekao je Šimenc.

Sporni bonus

Ptičeka jedna od točaka optužnice tereti i da je tijekom 2009. i 2010. naredio da mu se na ime posebne nagrade za 2008. isplati iznos od 623.220 kuna, što je pet posto iznosa prijenosa realizirane revalorizacijske rezerve u zadržanu dobit, iako je znao da nema pravo na isplatu tog iznosa. Naime, zarada od blizu 20 milijuna kuna nije nastala iz redovnog poslovanja Parkova, već izvanrednim priljevom od prodaje (gradskog) zemljišta trgovačkom lancu – Mercatoru.
No, za Šimenca tu ništa nije sporno.

Na toj sjednici nadzornog odbora na kojoj se odlučivalo o bonusu bio je pravnik, dato nam je mišljenje revizora, a sjećam se da su rekli da je sve u skladu sa zakonom – prisjetio se Šimenc. Na predbožićnom suđenju ispitani su svi svjedoci, a proces se nastavlja u veljači ispitivanjem financijske vještakinje.

Izvor:
Foto:

Crna kronika

S prostora nogometnog igrališta u Beretincu ukradene biljke japanske šljive

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U vremenu od 4. do 24. travnja u Varaždinskoj ulici u Beretincu, na prostoru uz nogometno igralište, nepoznati je počinitelj iskopao i otuđio više komada biljke japanske šljive.

Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 300 eura, javila je PU varaždinska.

Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Kod Ivanca nastavio mlatiti svog brata i nakon što je ovaj pao u cestovni kanal te ga teško ozlijedio

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 19. travnja 2024., provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina starog 62 godine zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede iz Kaznenog zakona.

– Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 62-godišnjak 17. travnja 2024., na cesti u mjestu kraj Ivanca, šakama više puta udario svojeg brata (rođenog 1951.) u glavu i tijelo te ga oborio u cestovni kanal gdje mu je zadao više udaraca po licu i nanio mu teške ozljede – objavio je DORH.

Državno odvjetništvo podnijelo je prijedlog da se protiv osumnjičenog 62-godišnjaka odredi istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela kojeg je sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila i odredila mu istražni zatvor.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje