Povežite se s nama

Crna kronika

Vitos izgorio zbog muškarca koji je zapalio kartonsku kutiju

Objavljeno:

- dana

TKO JE KRIV ZA POŽAR?

Požar u kojem je gotovo u cijelosti uništen poslovni prostor varaždinske tvrtke Vitos, a jedan vartogasac ozlijeđen, izazvao je djelatnik HŽ-a koji je zapalio odloženu kartonsku ambalažu, potvrdili su iz PU varaždinske.

U suradnji s inspektorom za zaštitu od požara i eksplozija, policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su očevid na mjestu u Zagrebačkoj ulici gdje je vatra tijekom jučerašnjeg prijepodneva progutala objekte varaždinske tvrtke Vitos. Utvrđeno je da je požar izazvan otvorenim plamenom, koji se s vanjske strane zida ograde oko poslovnog objekta smještenog nekoliko metara od željezničke pruge prvo proširio na PVC pokrov montažnog spremišta tvrtke, a zatim i na zidani dio objekta koji je gotovo u potpunosti izgorio.

Na temelju nalaza očevida, obavijesnih razgovora sa svjedocima i drugih radnji, policijski službenici Policijske postaje Varaždin proveli su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjim zaposlenikom HŽ-ove tvrtke za upravljanje, održavanje i izgradnju željezničke infrastrukture za kojeg se sumnjalo da je izazvao požar.

Nakon kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je osumnjičeni prilikom obavljanja službe uz željezničku prugu na relaciji Turčin-Varaždin upaljačem zapalio kartonsku ambalažu koju je uz ogradu odložila tvrtka. Vatra se s tog mjesta ubrzo proširila na skladišni i prodajni prostor poduzeća kojem je time nanijeta šteta od nekoliko milijuna kuna, prema prvim procjenama.

Protiv 46-godišnjeg djelatnika HŽ-a, koji će tijekom dana biti priveden na saslušanje u varaždinsko Općinsko državno odvjetništvo, policija će podnijeti kaznenu prijavu zbog počinjenja teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti iz nehaja za koje je zapriječena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Izvor:
Foto: Siniša Sović

Crna kronika

Tko je tijekom noći provaljivao u ugostiteljske objekte u Gornjem Kućanu i Kućan Marofu?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policija je javila o više krađi i provala.

Mi smo izdvojili neke.

Tijekom noći, 15/16. travnja, u Gornjem Kućanu, nepoznati je počinitelj provalio u ugostiteljski objekt i otuđio novac. Materijalna šteta utvrdit će se naknadno.

Iste noći u Kućan Marofu, nepoznati je počinitelj pokušao provaliti u jedan ugostiteljski objekt te je odustao od daljnje namjere. Visina materijalne štete nastale provalom procjenjuje se na više stotina eura.

Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovih kaznenih djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

U Varaždinu biciklisticu (80) na zebri udarilo teretno vozilo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak, 16. travnja, oko 9.20 sati, u Ulici parka Ivana Pavla II. u Varaždinu, ozlijeđena je 80-godišnjakinja, javila je PU varaždinska.

Ona je upravljala biciklom pješačko-biciklističkom stazom. Dolaskom do pješačkog prijelaza, nastavila se biciklom kretati ravno te se uključila u promet sa nogostupa na kolnik, a da se nije uvjerila da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu.

Tom prilikom je na zadnji dio njezinog bicikla sa prednjim lijevi djelom naletio teretni automobil kojim je upravljao 55-godišnjak.

Od udarca 80-godišnjakinja je pala na kolnik i zadobila ozlijede. Medicinska joj je pomoć pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njezine ozlijede će se okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje