Povežite se s nama

Crna kronika

Vozač, koji je na zebri pokosio djevojke vozio s 3.18 promila alkoloha. Ide u pritvor!

Objavljeno:

- dana

DVIJE DJEVOJKE (14) S TEŠKIM OZLJEDAMA GLAVE NA INTENZIVNOJ

Vozač star 47 godina, koji je jučer naletio na dvije 14-godišnjakinje na zebri u Trstenjakovoj ulici u Varaždinu i teško ih ozlijedio, bio je pijan: vozio je pod utjecajem alkohola od 3.18 g/kg. Iako je vozio auto zagrebačkih registracijskih oznaka radi se o Varaždincu.

O tome su u izvanrednom priopćenju izvijestili iz Policijske uprave varaždinske.

– Muškarac (47) je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 3.18 g/kg, iz smjera Koprivničke prema Optujskoj ulici. Uslijed bitno smanjenih vozačkih sposobnosti uzrokovanih utjecajem alkohola, u Trstenjakovoj ulici nije propustio dvije 14-godišnje pješakinje koje su se kretale obilježenim pješačkim prijelazom, te je prednjim lijevim dijelom vozila udario u njih – navode iz PU varaždinske.

Varaždinac ranije osuđiva

Djevojke su od siline udara odbačene na kolnik, pri čemu su teže ozlijeđene. Obje su prevezene u Opću bolnicu Varaždin gdje su zadržane na liječenju.

– Očevid je u suradnji s policijskim službenicima obavila dežurna zamjenica Županijske državne odvjetnice u Varaždinu. Uz kaznenu prijavu za kazneno djelo izazivanje prometne nesreće, 47-godišnjak će tijekom današnjeg dana biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske – najavili su iz varaždinske policije.

Doznajemo da se radi o Varaždincu koji je već osuđivan. – Navedeni već ima nekoliko osuda i prekršaja koji se tiču ugrožavanja sigurnosti u prometu, a s obzirom na to da je vozio pod utjecajem alkohola, predložit ćemo istražni zatvor – rekao nam je glasnogovornik varaždinskog Županijskog državnog odvjetništva Darko Galić.

Trenutno van životne opasnosti, ali s teškim ozljedama glave

Nakon nesreće djevojke su odmah prevezene u varaždinsku Opću bolnicu. – Obje su zadobile teške ozljede glave i zbog tih ozljeda jedna od djevojčica po hitnoj je obradi podvrgnuta hitnom neurokirurškom zahvatu. Obje djevojčice su kardiorespiratorno stabilno i trenutno su životne opasnosti. Svjesni smo da su to teške ozljede i vrlo je teško bilo što prognozirati u ovom trenutku. One zahtijevaju daljnje intenzivno liječenje – rekao je zamjenik sanacijskog upravitelja varaždinske bolnice, neurokirurg Nenad Kudelić.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Crna kronika

S prostora nogometnog igrališta u Beretincu ukradene biljke japanske šljive

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U vremenu od 4. do 24. travnja u Varaždinskoj ulici u Beretincu, na prostoru uz nogometno igralište, nepoznati je počinitelj iskopao i otuđio više komada biljke japanske šljive.

Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 300 eura, javila je PU varaždinska.

Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Kod Ivanca nastavio mlatiti svog brata i nakon što je ovaj pao u cestovni kanal te ga teško ozlijedio

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 19. travnja 2024., provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina starog 62 godine zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede iz Kaznenog zakona.

– Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 62-godišnjak 17. travnja 2024., na cesti u mjestu kraj Ivanca, šakama više puta udario svojeg brata (rođenog 1951.) u glavu i tijelo te ga oborio u cestovni kanal gdje mu je zadao više udaraca po licu i nanio mu teške ozljede – objavio je DORH.

Državno odvjetništvo podnijelo je prijedlog da se protiv osumnjičenog 62-godišnjaka odredi istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela kojeg je sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila i odredila mu istražni zatvor.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje