Povežite se s nama

Crna kronika

Vozila “kupili” od MTČ-a, da bi ih zatim – iznajmili!

Objavljeno:

- dana

ĆELNICI MTČ-a ISKORIŠTAVALI POLOŽAJ

Bivši predsjednik Uprave MTČ Tvornice čarapa prodavao vozila, a zatim ih unajmljivao za 15 tisuća kuna mjesečno

Zbog nedolaska jednog od okrivljenika, odgođen je početak suđenja Ivanu Krajačiću, bivšem predsjedniku Uprave MTČ Tvornice čarapa i Darinki Krički, suvlasnici poduzeća, na varaždinskom Županijskom sudu koje se tereti da su iskoristili svoj položaj i ovlasti kako bi pribavili imovinsku korist.

Prvo BMW X5 3.0 D…

Nakon što je u srpnju 2008. po isteku leasinga BMW X5 3.0 D prešao u vlasništvo MTČ Tvornice čarapa, Krajačić i Krička su dogovorno, kako se navodi u optužnici, prodali vozilo za 72 tisuće kuna Kseniji Preininger koja taj račun nije platila. Znajući to, Krajačić kao predsjednik Uprave 1. listopada 2008. sklapa ugovor o najmu BMW X5 temeljem kojeg se MTČ Tvornica čarapa obvezala plaćati Preininger najamninu od 15 tisuća kuna mjesečno. Budući da je uz to tvornica pristala plaćati i poreze, od trenutka sklapanja najma do studenog 2009. Preininger je uplaćeno na račun kod Splitske banke 154 tisuće kuna. Državno odvjetništvo tvrdi da je Preininger time ukupno stekla 226 tisuće kuna, a za taj je iznos oštećena MTČ Tvornica čarapa.

…zatim 730 DA i X5 SUV

Bivšeg predsjednika uprave MTČ Tvornice čarapa, nad kojim je u međuvremenu otvoren stečajni postupak, tereti se i da je 21. listopada 2008. prodao Darinki Krički vozilo marke BMW 730 DA limuzina, i to dan nakon što je istekao leasing i vozilo prešlo u vlasništvo poduzeća. Iako je tržišna cijena bila 225 tisuća kuna, tvrdi se u optužnici, vozilo je prodano za 72 tisuće kuna, ali ni taj iznos nije naplaćen. Znajući to, Krajačić 1. studenog 2008. sklapa ugovor o najmu vozila za 15 tisuća kuna uvećano za poreze. Sukladno tome, do 1. studenog 2009. MTČ Tvornica čarapa uplatila je ukupno 371 tisuću kuna.

Krajačića se tereti i da je 18. ožujka 2009. prodao D. P-u BMW X5 SUV nakon što je istekao leasing i vozilo prešlo u vlasništvo tvrtke. Kupoprodajnu cijenu od 72 tisuće kuna nije naplatio, već je sklopio ugovor o najmu kojim se poduzeće obvezalo plaćati mjesečnu najamninu od 15 tisuća kuna. Time je MTČ Tvornica čarapa oštećena za 130 tisuća kuna.

Izvor:
Foto:

Crna kronika

Lepoglava: 89-godišnjak stavio pepeo od roštilja u plastičnu kantu pa mu izgorio dio kuće

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U ponedjeljak, 15. travnja, u Lepoglavi, došlo do požara obiteljske kuće u vlasništvu 89-godišnjaka, javila je PU varaždinska.

Do požara je došlo tako što je 89-godišnjak pepeo s roštilja od prijašnjeg dana stavio u pvc kantu s vanjske strane verande pored koje je bilo složeno ogrjevno drvo. Uslijed jakog vjetra došlo je do zapaljenja pvc kante te se požar proširio na drva, a potom i na verandu te dio kuće.

U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, dok su istog ugasili vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društva Lepoglava i Kamenica. Materijalna šteta utvrdit će se naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Iz kuće kod Štrigove ukraden nakit vrijedan nekoliko tisuća eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Jučer, 15. travnja, u prijepodnevnim satima u Leskovcu, nepoznati počinitelj iskoristio je kraću odsutnost 81-godišnje vlasnice te iz nezaključane kuće ukrao razni nakit.

Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko tisuća eura, javila je PU međimurska.

Protiv počinitelja zbog počinjenja kaznenog djela krađe, podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje