Povežite se s nama

Međimurje

Dobar gablec po super cijeni!

Objavljeno:

- dana

NOVO: U à la carte restoranu SC-a Varaždin

Kobasica i zapečeni grah, bečki odrezak i rizi-bizi s juhom i salatom, odojak s ražnja ili pizza za dvije osobe. Sve to bilo je u posebnoj ponudi jela u četvrtak u à la carte restoranu Studentskog centra Varaždin koji se nalazi u sklopu novog studentskog restorana u Ulici Julija Merlića 9 u Varaždinu.
I catering!

– Svakodnevno u ponudi imamo četiri do pet različitih menija, odnosno gableca, a u ponudi je i široka paleta drugih jela, od hladnih i toplih predjela, juha, jela s roštilja, ribe, priloga, deserta, salata do jela prilagođenih djeci – rekao je Nenad Milijaš, ravnatelj SC-a Varaždin.

À la carte restoran počeo je s radom 1. rujna  i mnogi su već prepoznali dobru ponudu restorana namijenjenog studentima, profesorima, ali i svim građanima koji u pauzi tijekom radnog vremena žele pojesti dobar ručak u atraktivnom i ugodnom ambijentu po izuzetno pristupačnim cijenama.

– Cijene gableca iznose od 15 do 30 kuna, a od ovog tjedna ponuda će biti upotpunjena i varivima tako da će u širokoj ponudi svatko moći pronaći nešto za sebe. Osim što se pripremljena jela mogu pojesti u prostorima restorana, oni koji žele mogu doći po pripremljeno jelo i ponijeti ga kući – rekao je Milijaš.
U restoranu je gostima na raspolaganju 60 sjedećih mjesta te još 152 na vanjskoj terasi, a jedna od posebnosti ovog restorana je mogućnost organiziranja cateringa.

KAVA 4 kune
SOK 10 kuna
PIVO 10 kuna
GEMIŠT 5 kuna

– Organiziramo cateringe za sve prigode, krstitke, pričesti, firme, rođendane, obljetnice i poslovna druženja, a u planu je i organiziranje svadbenih svečanosti tijekom ljeta  kada nema studenata. Na raspolaganju će biti ukupno 360 sjedećih mjesta, a tu je i studentski dom gdje gosti mogu prespavati, s obzirom na to da tijekom ljeta dom postaje hostel – rekao je ravnatelj SC-a.

Sva jela pripremaju se u moderno opremljenoj kuhinji prema potrebnim standardima i HACAP sustavu, a kapaciteti kuhinje dovoljni su da riješe potrebe studenata, à la carte restorana i cateringa.
Uz povoljne cijene gableca i ostalih jela, u à la carte restoranu pristupačne su i cijene pića. Iz široke ponude izdvajamo kavu za samo četiri kune, sok i pivo za 10 kuna te gemišt za pet kuna.

Za sve koji nemaju vremena čekati, tu je poseban šalter u sklopu à la carte restorana na kojem se mogu kupiti sendvič, klipići i pogačice s čvarcima, koji se također mogu naručiti.

Radno vrijeme

PON – PET 7 – 22 h
SUB i NED 7- 15 h

À la carte restoran 042/332-922
Catering 042/332-919

Sendviči, klipići i pogačice s čvarcima mogu se kupiti bez ulaska u restoran ili se mogu naručiti.

Cijene gableca pristupačne su za široki krug ljudi i  iznose od 15 do 30 kuna

 

 

 

 

Tjedna ponuda jela u à la carte restoranu

Ponedjeljak
Juha, kotlet s roštilja, pečeni krumpir, salata, desert, kruh – 30,00 kn
Juha, pileći naravni odrezak, riža, salata, desert, kruh – 30,00 kn
Pečena svinjska rebra, restani krumpir, pirjani kiseli kupus, kruh – 20,00 kn
Grah varivo, kuhana kobasica, kruh – 15,00 kn

Utorak
Juha, grah varivo, kuhana kobasica, desert, kruh – 30,00 kn 
Juha, pečena svinjska rebra, restani krumpir, pirjani kiseli kupus,
desert, kruh – 30,00 kn
Vratina s roštilja, krumpir pole, salata, kruh – 20,00 kn
Peka, pečeni krumpir, povrće, salata, kruh – 25,00 kn

Srijeda
Juha, svinjski paprikaš, pužić, salata, desert, kruh – 30,00 kn
Juha, pečeni batak/zabatak, mlinci, salata, desert, kruh – 30,00 kn
Zagrebački (2 osobe), povrče na maslacu, pommes frites, salata, kruh – 50,00 kn
Špek fileki, kruh – 15,00 kn
Kelj varivo, pečena svinjska rebra, kruh – 20,00 kn

Četvrtak
Juha, kobasica s roštilja, zapečeni grah, salata, desert, kruh – 30,00 kn 
Juha, bečki odrezak, rizi-bizi, salata, desert, kruh – 30,00 kn
Odojak sa ražnja – 80,00 kn/kg
Pizza centar (za dvije osobe) – 35,00 kn
Mahune varivo, kuhana kobasica, kruh – 15,00 kn

Petak
Juha, pileći odrezak orly, pommes frites, salata, desert, kruh – 30,00 kn
Juha, svinjski odrezak u umaku od šampinjona, pire, salata, desert, kruh – 30,00 kn
Hobotnica ispod peke sa krumpirom, kruh – 50,00 kn
Lignje na pariški, prženi krumpir, umak tartar, kruh – 20,00 kn
Lignje sa žara, dalmatinska garnitura, kruh – 25,00 kn
Fino varivo, kuhane hrenovke, kruh – 15,00 kn

Ponuda vrijedi: 15. – 19. rujna

Izvor:
Foto:

Međimurje

Autohtoni doživljaji kod Spomen doma rudarstva Cimper

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu turističko – volonterskog programa Turističke zajednice Međimurske županije „Z cugom v zeleno Međimurje“, turistima – volonterima predstavilo se i Mursko Središće i Spomen dom rudarstva „Cimper“.

Grad Mursko Središće, Centar za kulturu „Rudar“ i Turistička zajednica područja „Mura i gorice“ uz podršku Društva žena Mursko Središće i Udruge međimurska žganica „Tepka“ turistima – volonterima su približeni autohtoni sadržaji koje mogu upoznati samo ovdje.

Po razgledu interpretacijskog centra Spomen dom rudarstva „Cimper“, krenulo se u radionicu izrade tradicijske maske cimeri, maske koja svoje korijene ima upravo u rudarskoj mitologiji. Radionicu su držale članice „Društva žena Mursko Središće“, koje i baštine tradiciju izrade maske. Nekoliko metara dalje pekla se prava međimurska žganica, što su prezentirali članovi Udruge međimurska žganica „Tepka“, a u drugom kraju parkića ispred Spomen doma kuhao se pravi međimurski grah, za što je na području Murskog Središća već tradicionalno zadužen Rudi Mesarić.

Ovaj oblik volonterskog turizma jedinstvena je prilika da se uz razgledavanje povijesnih vrijednosti osjeti i sudjeluje u pravim autohtonim aktivnostima ovog kraja.

Nastavite čitati

Međimurje

Općina Mala Subotica organizira predstavu “Legenda o Pozoju” 24. travnja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Mala Subotica organizira predstavu “Legenda o Pozoju” u Društvenom domu u Palovcu.

Predstava će se odigrati u srijedu, 24. travnja, s početkom u 17:30 sati.

Predaja o zmaju Pozoju zaintrigirala je i članove teatra.002 i tako je, u suradnji s Muzejom Međimurja Čakovec, nastala predstava o strašnom biću koje spava, ali se povremeno i budi, ispod Staroga grada. Međutim, to nije samo priča o Pozoju. To je i priča o hrabrom učeniku, Đaku, Grabancijašu koji se usudio suprotstaviti strašnoj zvijeri. Bi li uopće grad, naše Međimurje, postojalo i danas da nije bilo Matije? Spava li Pozoj još uvijek ispod Staroga grada? Pitanje je to koje si postavljamo još i dan danas, a jedan od odgovora svakako ćete saznati pogledate li ovu zanimljivu i neobičnu predstavu.

Legenda o Pozoju teatra002. ispričana je kao pričopredstava s pop-up scenografijom. Predstava kombinira igrano-lutkarsko-glazbenu tehniku i vjerovali ili ne, u njoj se može naći i nešto kemije. Tekst i režiju potpisuje Bruno Kontrec, glazbu Stjepan Horvat i 2cooleles, autor pop-up knjige je Bruno Kontrec, za vizualni identitet zaslužni su Bruno Kontrec i Mario Jakšić koji također i glume u predstavi.

Ulaz je besplatan, a predstava traje 30 minuta i namijenjena je za djecu od 5 godina na dalje.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje