Povežite se s nama

Međimurje

Kakve su tvoje gaćice?

Objavljeno:

- dana

OTKRIVAMO

Kuda god otišle, one su uvijek tu, s vama. Bile one velike ili male, točkaste ili prugaste, čipkaste ili prozirne, prate vas u svakom stopu. Ako još niste shvatile o čemu govorimo, riječ je o ženskim gaćicama. Puno je boja, materijala i dezena, no kao i kod muškaraca, obično su samo jedne ženske gaćice one prave!

No, krenimo redom. Jedne od najpopularnijih, no mnogim ženama omražene su tange. Većina ih u ormarima ima samo zato što muškarcima izgledaju seksi, no u posljednje vrijeme žene sve češće otvoreno poručuju: “Ne želimo ih više nositi! 

Tiskaju, uvlače se u stražnjicu i užasno su neudobne!” Iako tange gube na popularnosti kod žena, a posljednjih godina pada i njihova prodaja, kod muškaraca još uvijek visoko kotiraju na listi seksi ženskih gaća. Hoće li ih pobijediti “francuskinje”? Francuski tip gaća izgleda poput bokserica, ali ne prate liniju tijela. One su široke i izrađene od satena ili svile, a na rubovima se nerijetko nalazi čipka.  

Dok tange tiskaju i stežu, “francuskinje” lepršaju oko vas, a samim time su i udobnije. Dobra je vijest da se i ova vrsta gaćica nalazi visoko na listi kod muškaraca: djeluju nevino i nježno, a u isto vrijeme raspiruju strast! Da ih ne boli glava ni od (pre)više materijala dokazuju hipsterice. Najjednostavnije rečeno, radi se o proširenim klasičnim ženskim gaćama koje stražnjicu čine punijom i seksi. Vjerovale ili ne, dodavanjem više tkanine može se pojačati seksi učinak. Ipak, od hipsterica bolju prođu kod muškaraca imaju brazilke: spoj tangi s hipstericama. Riječ je o relativno novom modelu gaćica koje su, rekli bi muškarci, poprilično seksi, ali u umjerenoj dozi.

Kitty?  Upomoć!

Prođu, ali samo to, od muškaraca ćete dobiti za klasične gaćice. Ovaj osnovni model ženskih gaća može se nositi ispod svega i sigurno još dugo neće izaći iz ženskih ormara jer osim što su udobne, prekrivaju sve potrebno. Klasične gaćice najčešće su omiljene sportašicama i vrlo aktivnim djevojkama, a isto vrijedi i za sportske bokserice.

Ružičaste gaćice s natpisima poput “Hello Kitty” ili “Haeven is here” kod muškaraca nikako ne prolaze, jednako kao i ženske gaće “Bridget Jones”. 
Mnoge su iz žene nosile potajno, a o njima su javno i bez srama počele pričati nakon što ih je odjenula Renee Zellweger u “Dnevniku Bridget Jones”. Žene ih obožavaju jer istovremeno peglaju trbuh, stežu bedra i stražnjicu dižu visoko. No, ne i muškarci jer ih podsjećaju na Big Mommu iz filma “Big Momma’s House”.

Bad girl ili slatkica?

No, jeste li znale da gaćice koje nosite otkrivaju i kakve ste? Ako se najbolje osjećate u tangicama koje pokrivaju samo najnužnije, onda uopće niste stidljivi, prava ste pustolovka i volite isprobavati nove stvari, a one koje vole tangice koje imaju raznorazne trakice i mašnice sastrane su zaigrane, ali zločeste. Klasičarke po gaćama su i “klasičarke” u duši, ali vrlo sigurne u sebe. Zašto? Žene koje odabiru gaćice u kojima se osjećaju ugodno i opušteno jako se dobro osjećaju u vlastitoj koži.

Ove gaćice biraju žene koje drže do tradicije, pouzdane i vjerne prijateljice. Bokserice nose djevojke koje vole flertovati, a hipsterice biraju djevojke koje vole tradicionalne stvari sa seksi dodacima. Dakle, one su na prvi pogled slatkice koje rade sve kako treba, ali, zapravo, uz njih ćete otkriti i mnoga slatka iznenađenja. S njima, jednostavno, nikad nije dosadno. Brazilke pak vole djevojke koje žele izgledati seksi i glamurozno. Sada, dok smo otkrili sve o ženskim gaćama pitamo vas: kakve su vaše gaćice?

SLATKE

Mašnice i čipku vole slatkice koje su vrlo ženstvene

 

“babske” 

Super gaćice jer peglaju trbuh, stežu bedra i dižu “guzu” istovremeno

 

 

SEKSI

 zebra ili leopard uzorak nose žene koje ističu svoj seksipil i spremne su na rizik.

 

 

ZAMAMNO 

Istovremeno skriva i pokriva. Izgleda čedno, ali budi i uzdahe. 

 

 

Kada kupiti nove gaćice?

Nekoliko je pokazatelja kada je vrijeme za nove gaćice. Jedan od njih je kada se vaše gaćice previše rastegnu zbog elastike, pa više nemaju svoj oblik. S obzirom da se rublje pere često, ono se i više skuplja u pranju, posebno ako je pamučno. Dakle, ako se to dogodilo, nemojte nositi tijesno da vas ne steže! Isto vrijedi i za gaćice koje vas grebu i pikaju. Naime, gaćice od čipke od pranja mogu postati grublje, a takve sigurno nisu ugodne na koži. 

Izvor:
Foto:

Međimurje

Usred noći 27-godišnji vozač stisnuo papučicu gasa i Malom Suboticom projurio sa 133 km/h

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave međimurske u razdoblju od 15. do 21. travnja 2024. godine proveli su pojačane aktivnosti iz akcije “Nadzor brzine kretanja vozila”.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 262 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

  • 142 prekršaja nepropisne brzine kretanja,
  • devet prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola,
  • sedam prekršaja nepropisnog zaustavljanja i parkiranja,
  • pet prekršaja nepropisne uporabe svjetala u prometu,
  • sedam prekršaja nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje,
  • jedan prekršaj tehničke neispravnosti vozila,
  • šest prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom,
  • tri prekršaja upravljanja vozilom nakon isteka važenje prometne dozvole za više od 15 dana,
  • jedna prekršaj upravljanja za vrijeme izrečene zabrane upravljanja motornim vozilima,
  • 56 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te,
  • 25 ostalih prekršaja.

Najveća brzina od 133 km/h utvrđena je u subotu, 20. travnja, u 2:44 sati u Maloj Subotici, Glavnoj ulici (brzina ograničena na 50 km/h), kod 27-godišnjeg vozača osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka. Odredbom članka 53. Zakona o sigurnosti prometa, vozač koji se u naselju kreće brzinom koja je za više od 50 km/h veća od dopuštene ili prometnim znakom ograničene brzine, kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 1320 do 2650 eura ili kaznom zatvora do 60 dana. Također, za spomenuti prekršaj predviđena je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 3 do 12 mjeseci.

Nastavite čitati

Međimurje

Autohtoni doživljaji kod Spomen doma rudarstva Cimper

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu turističko – volonterskog programa Turističke zajednice Međimurske županije „Z cugom v zeleno Međimurje“, turistima – volonterima predstavilo se i Mursko Središće i Spomen dom rudarstva „Cimper“.

Grad Mursko Središće, Centar za kulturu „Rudar“ i Turistička zajednica područja „Mura i gorice“ uz podršku Društva žena Mursko Središće i Udruge međimurska žganica „Tepka“ turistima – volonterima su približeni autohtoni sadržaji koje mogu upoznati samo ovdje.

Po razgledu interpretacijskog centra Spomen dom rudarstva „Cimper“, krenulo se u radionicu izrade tradicijske maske cimeri, maske koja svoje korijene ima upravo u rudarskoj mitologiji. Radionicu su držale članice „Društva žena Mursko Središće“, koje i baštine tradiciju izrade maske. Nekoliko metara dalje pekla se prava međimurska žganica, što su prezentirali članovi Udruge međimurska žganica „Tepka“, a u drugom kraju parkića ispred Spomen doma kuhao se pravi međimurski grah, za što je na području Murskog Središća već tradicionalno zadužen Rudi Mesarić.

Ovaj oblik volonterskog turizma jedinstvena je prilika da se uz razgledavanje povijesnih vrijednosti osjeti i sudjeluje u pravim autohtonim aktivnostima ovog kraja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje