Povežite se s nama

Međimurje

S crvenom i bez nje – ništa isto!

Objavljeno:

- dana

Crvena boja nije samo za Valentinovo

Uvođenje crvene boje u interijer doma ne treba biti inspirirano samo Danom zaljubljenih, nego je to odrednica najnovijih trendova, koji su crvenu svrstali u boje koje bi trebale krasiti vaš dom. S crvenom i bez nje – ništa nije isto!

Ako želite slijediti najnovije trendove, koji crvenoj daju mjesto u prostoru kao osnovnoj ili pratećoj boji – kroz detalje, analizirajte interijer i odlučite koliku važnost ćete joj dati u vlastitom domu. Primjena crvene traži određenu količinu opreza kako prostor njenim prevelikim prisustvom ne bi postao prenaglašen i predinamičan. Suprotno tome, daje i veliku slobodu u naglašavanju pojedinih prostornih dijelova, elemenata namještaja i rasvjete.

Ako želite crvenu kuhinju, možete ju kombinirati na nekoliko načina. Odaberite crvene fronte koje se prelijevaju u nijansama ili se odlučite za gornje ili donje crvene elemente. Crvenu boju ćete idealno kombinirati s bijelom, sivom ili crnom. Kombinirajte crvenu s maksimalno dvije dodatne boje od navedenih. Odaberite je kao osnovnu boju ili je provucite kroz detalje. Kuhinja začinjena crvenom dobit će dodatni šarm i ljepotu.
Imate li naglašenu crvenu kuhinju, blagovaonicu povezanu s njom uredite na način da se crvena boja pojavljuje diskretno u detaljima kao što su jastučići za sjedenje ili dekoracija stola. Na taj način ćete uravnotežiti prostor što se tiče količine crvene boje.

 

Crvenu boju kombinirajte s bijelom, sivom ili crnom

Crvena sjedeća garnitura u dnevnom boravku daje mu novu dimenziju. Nijansa odabrane crvene boje, koja će ovisiti i o odabranom materijalu, stvorit će konačan dojam. Otvorenije crvene nijanse su bliskije minimalističkim uređenjima, a zagušene, tamnije klasičnim. Ima li sjedeća garnitura vidljive elemente od drveta u svom dizajnu, odlučite se za tamnije nijanse crvene, koja će na profinjen način istaknuti strukturu drva. Sjedeću garnituru možete kombinirati i u dvije boje. Odaberite crveni dvosjed ili trosjed, a ostale elemente u nekoj drugoj boji.

 

Za one sklonije crvenoj samo u detaljima, preporučujemo za dnevni boravak odabrati crvenu fotelju, tabure ili dekorativne jastučiće. Na taj će način crvena bljesnuti samo na pojedinim, manje dominantnim elementima prostora, ali će svojim intenzitetom i dojmom koji stvara ipak biti zapažena u prostoru.
Želite li crvenu unijeti u prostor, možete to učiniti bojom zidova. Odaberite istaknuti zid u prostoru i oplemenite ga željenom nijansom crvene. Namještaj koji postavljate na crveni zid odaberite na način da se međusobno ističu. Shvatite namještaj kao element projekcije na crvenu podlogu, pa sami ocijenite koje biste boje u kombinaciji željeli vidjeti.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Grad Mursko Središće dodijelio mladima nove poticaje za uređenje nekretnina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Mlade obitelji do 40 godina starosti imaju pravo na poticaje za uređenje nekretnina nepogodnih za stanovanje te mogu ostvariti do 3000 eura poticaja, a uz to Grad Mursko Središće daje i poticaje za rušenje starih kuća u visini 2000 eura u skladu s uvjetima iz javnog poziva.

Početkom siječnja ove godine Grad je raspisao Javni natječaj za dodjelu poticaja za uređenje nekretnina, a pravo na ostvarivanje poticaja imali su vlasnici nekretnina uz uvjet da je vlasnik ili supružnik vlasnika stalno zaposlena osoba neprekinuto najmanje dvije godine do dana isteka roka za dostavu prijava na natječaj te da u slučaju da se na nekretnini u kojoj je izgrađen stambeni objekt nepogodan za stanovanje kojeg namjeravaju urediti za stanovanje vlasnik ima prebivalište na području grada Mursko Središće te nema u vlasništvu drugi stan ili kuću pogodnu za stanovanje i/ili bez obzira na prebivalište vlasnika ili činjenicu da korisnik poticaja ima ili nema u vlasništvu drugi stan ili kuću pogodnu za stanovanje u slučaju da se radi o nekretnini na kojoj se nalazi stambeni objekt u ruševnom stanju kojeg namjeravaju ukloniti i na istoj parceli izgraditi novi stambeni objekt.

U zadanom roku zaprimljeno je 13 pravodobnih prijava. Povjerenstvo za dodjelu poticaja je iste razmotrilo te predložilo gradonačelniku na usvajanje. Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, u utorak, 16. travnja, u Gradskoj vijećnici s prijaviteljima je potpisao Ugovore o dodjeli poticaja za uređenje nekretnina na području grada za stambene objekte u ruševnom stanju ili za stambene objekte koji će se obnoviti.

Prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Dražen Srpak istaknuo je da svake godine dolazi sve više prijava što je pokazatelj da se veliki broj mladih obitelji odlučuje na život upravo u najsjevernijem hrvatskom gradu.

Tako je ukupno dodjeljeno 13 poticaja i to u iznosu od 24.000 eura za obnovu nekretnina i 10.000 eura za rušenje to jest sveukupno 34.000 eura.

Nastavite čitati

Međimurje

Općina Selnica bogatim programom koji počinje u nedjelju obilježava svoje dane

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Općina Selnica/Facebook

Objavljen je program obilježavanja Dana Općine Selnica.

Program je uistinu bogat, a traje od 21. travnja do 1. svibnja.

Sve počinje tradicionalnim pješačenjem u nedjelju, 21. travnja, u 13 sati.

Svečana sjednica općinskog vijeća na rasporedu je u četvrtak, 25. travnja, a istog dana je i svečana sveta misa povodom zaštitnika svetog Marka.

U OŠ Selnica 26. travnja gostuje Kerekesh Teatar, a dan kasnije, u subotu, u istu školu dolaze “Autići-Brzići”.

Nedjelja, 28. travnja, rezervirana je za kulturno umjetnički program.

Praznik rada obilježit će se od 11 sati na igralištu u Zebanec Selu, a organizator je ŠN sv. Marko.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje