Povežite se s nama

Međimurje

Kojić potvrdio naslov prvaka, a Đurak prvi put nagrada za rad

Objavljeno:

- dana

STOLNI TENIS PH

Frane Tomislav Kojić i Mirela Đurak novi su prvaci Hrvatske u stolnom tenisu.

U odličnom okružju LifeClass termi Sveti Martin održano je Prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu za seniore i seniorke, pojedinačno i u parovima u organizaciji STK Starr. Bilo je ovo među najjačim prvenstvima, jer su se odazvali svi najbolji stolnotenisači i stolnotenisačice.

Potvrda

U pojedinačnoj konkurenciji seniora bilo je neizvjesno do samoga kraja. U prvom polufinalu Roko Tošić – Miho Simović 4:3 (12:10, 9:11, 11:9, 11:9, 9:11, 8:11, 11:7), a u drugom polufinalu Ronal Ređep – Frane Tomislav Kojić 1:4 (8:11, 11:8, 6:11, 7:11, 8:11). U finalu Roko Tošić – Frane Tomisav Kojić 1:4 (7:11, 11:8, 9:11, 8:11, 7:11).
Pobjednik Frane Tomislav Kojić član je njemačkog drugoligaša ekipe Passau, a od iduće sezone igrat će prvu austrijsku ligu za klub Kapfenberg. Prilikom obrane prošlogodišnjeg naslova rekao je da su mu oba naslova podjednako važna, iako je uvijek teže braniti naslov. – Nisam se baš dobro osjećao prije i za vrijeme Prvenstva, pa onda uspjeh dobija na težini. Igrao sam i bez potpore trenera, jer je on imao obveze u Njemačkoj, ali me je moj prvi trener naučio da moram sam igrati i razmišljati o meču. To su česte situacije i na to treba biti spreman. Žao mi je što nije bilo Gaćine i što je Pucar odustao, jer bih tada bolje znao gdje sam trenutno. Iako, državno je i bez njih bilo jako, rekao je Kojić i dodao  da već u utorak, ovdje u Svetome Martinu na Muri, nastupa za reprezentaciju Hrvatske u kvalifikacijskom meču za odlazak na Europsko prvenstvo protiv Izraela. Drugi finalist Roko Tošić odigrao je odlično na PH. Igrao je dva finala te osvojio zlato u parovima i srebro u pojedinačnoj konkurenciji. Bronca je pripala Mihi Simoviću i Ronaldu Ređepu.

Iznenađenje

Kod seniorki u prvom polufinalu igrale su Klara Cakol – Dorina Srebrnjak 0:4 (12:14, 10:12, 5:11, 6:11), a Ivana Malobabić – Mirela Đurak 3:4 (12:10, 7:11, 11:8, 11:8, 8:11, 1:11, 1:11). U finalu: Dorina Srebrnjak – Mirela Đurak 2:4 (6:11, 11:5, 8:11, 11:6, 9:11, 10:12).

Pohvale organizatoru STK Starr donijele su i domaćinstvo reprezentaciji

Pobjednica Mirela Đurak, članica ekipe Dr. Časl iz Zagreba, rodom je iz Varaždina. – Nije bilo lako doći do ove titule. Imala sam težak raspored i put kroz grupu i kasnije u k.o fazi. Ivana Tubikanec mi je najmanje odgovarala od svih suparnica. Nakon sedam setova bila sam iscrpljenja, a slijedila mi je igra na lov. Opet sam igrala sedam setova. Nisam ovo očekivala i ne mogu još vjerovati. Moram istaknuti da se Dorina odlično borila u finalu, ali ovaj put pobjeda je otišla na moju stranu. Jednom ona, jednom ja. Posebno se moram zahvaliti Dr. Časlu i treneru Arapoviću, bez kojih ovaj uspjeh sigurno ne bih ostvarila. Cijelo vrijeme smo se pripremali za ovo i kraj sezone, tempirali formu. Treniralo se naporno i ovo mi je nagrada za sve – rekla je neposredno nakon finala, uz pohvalu organizatoru. Pred Mirelom je nastup za seniorsku reprezentaciju Hrvatske već u utorak protiv Finske, a sljedećeg vikenda već je na rasporedu novo kolo hrvatske Superlige.

Dobar turnir odigrala je i druga finalistica Dorina Srebrnjak, koja je već na početku pokazala da je u formi. Izbacila je i braniteljicu naslova, Varaždinku Petru Petek. U četvrtfinalu je igrala neizvjestan meč s klupskom suigračicom Andreom Pavlović, gdje je gubila je 3:2, a potom je kod 3:3 spasila i meč loptu. Treće mjesto osvojile su Klara Cakol i Ivana Malobabić.

Ovogodišnje Prvenstvo Hrvatske jedno je od najjačih u svim kategorijama

U igri parova kod seniora u finalu su se sastali Roko Tošić / Tomislav Japec – Bakač / Mustapić 3:1 (11:8, 11:8, 7:11, 11:7). Tako je par koji nastupa ove sezone za ekipu STK Libertas Marinkolor iz Dubrovnika osvojio naslov prvaka u kategoriji parovi. Tošić i Japec su najveći posao napravili u osmini finala i četvrtfinalu, gdje su s 3:2 prvo izbacili Ređepa i Zubčića, a potom Simovića i Pucara. Treće mjesto osvojili su polufinalisti Frane Runjić / Marin Runjić i Mislav Martinek / Luka Martine.

U igri parova kod seniorki u finalu su se sastale Mateja Jeger / Mirela Đurak – Ivana Malobabić / Ida Jazbec 1:3 (1:11, 8:11, 11:9, 8:11). Tako je par koji nastupa za ekipu STK TIS iz Zagreba osvojio naslov prvaka u kategoriji parovi. Ivana Malobabić i Ida Jazbec igrale su težak meč u polufinalu, gubile su od Tubikanec i Petek s 2:1, ali uspjele su izvući pobjedu. U finalu s Mirelom Đurak i Matejom Jeger krenule su silovito, prvi set 11:1, vrlo brzo povele su i 2:0, a vodile su 8:6 i 9:8 u trećem setu. Ipak, odluka je pala nakon četiri seta. Naslov im je došao kao potvrda vrlo dobrih igara u HEP Superligi, vodeći su par ligaškog dijela s devet pobjeda i dva poraza. Treće mjesto osvojile su polufinalistice Klara Cakol / Dorina Srebrnjak i Ivana Tubikanec / Petra Petek.

Nagrade

Organizator STK Starr i domaćin LifeClass terme Sveti Martin pobrinuli su se za bogate nagrade.
Pobjednicima u pojedinačnoj konkurenciji LifeClass terme Sveti Martin darovale su vikend za dvoje u hotelu Spa Golfer, svi sudionici mogli su koristiti bazene termi, a i gledatelji su imali popuste na ulaznice. Također, STK Starr se pobrinuo i za ostale nagrade. Tako su prvoplasirani u pojedinačnoj kategoriji seniora i seniorki te muških i ženskih parova od sponzora IQCure Gold Scan dobili vrijednu nagradu analize organizma. Isto tako za najbolje hrvatske stolnotenisače i stolnotenisačice tvrtka Inter Med Service osigurala je po jedan par ortopedskih uložaka po mjeri uz prethodnu besplatnu kompjutersku analizu hoda, a za sve sudionike prvenstva Hrvatske Inter Med service osigurao je besplatnu kompjutersku analizu hoda i 50 posto popusta na jedan par ortopedskih uložaka po mjeri u vrijednosti od 250 do 900 kuna.

Prvenstvo je dobro medijski popraćeno, od subote je bio organiziran prijenos uživo putem live streaminga na stranici STK Starr www.stolni-tenis.com.hr, a odrađene su i reportaže na lokalnim i nacionalnim tv-kućama, kao i novinama te internetskim portalima.

Dvije bronce za domaće uzdanice

Najveće varaždinske uzdanice, Petra Petek i Ronald Ređep, vraćaju se u Varaždin s peharima.
Pertra Petek, STK Varaždin, prošlogodišnja prvakinja, ove je godine ispala u osmini finala izgubivši od Dorine Srebrnjak 4:1 (7:11, 11:5, 11:7, 11:8, 11:9). U skupini je Petra bila druga. Pobijedila je Saru Sušac 4:0, zatim izgubila od Ivane Malobabić 4:2 i pobijedila Anu Trbuščić 4:1. U igri parova Petra Petek je s Ivanom Tubikanec osvojila treće mjesto.

Ronald Ređep, STK Starr Varaždin, u skupini je bio prvi. Pobijedio je Božidara Križanca 4:0, Dominika Zeljka 4:0, i Josipa Mustapića 4:2. U četvrtfinalu Ređep je pobijedio Filipa Čipina 4:2 (11:2, 11:9, 5:11, 1:11, 11:7, 11:9). U polufinalu susreo se s prošlogodišnjim prvakom Franom Tomislavom Kojićem i izgubio 1:4 (8:11, 11:8, 6:11, 7:11, 8:11). Tako je osvojio treće mjesto u pojedinačnoj konkurenciji, a u igri parova Ređep i Zubčić ispali su već u prvom kolu, gdje im je ždrijeb namijenio par Tomislav Pucar / Miho Simović, rezultatom 3:2

Izvor:
Foto:

Međimurje

Grad Mursko Središće dodijelio mladima nove poticaje za uređenje nekretnina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Mlade obitelji do 40 godina starosti imaju pravo na poticaje za uređenje nekretnina nepogodnih za stanovanje te mogu ostvariti do 3000 eura poticaja, a uz to Grad Mursko Središće daje i poticaje za rušenje starih kuća u visini 2000 eura u skladu s uvjetima iz javnog poziva.

Početkom siječnja ove godine Grad je raspisao Javni natječaj za dodjelu poticaja za uređenje nekretnina, a pravo na ostvarivanje poticaja imali su vlasnici nekretnina uz uvjet da je vlasnik ili supružnik vlasnika stalno zaposlena osoba neprekinuto najmanje dvije godine do dana isteka roka za dostavu prijava na natječaj te da u slučaju da se na nekretnini u kojoj je izgrađen stambeni objekt nepogodan za stanovanje kojeg namjeravaju urediti za stanovanje vlasnik ima prebivalište na području grada Mursko Središće te nema u vlasništvu drugi stan ili kuću pogodnu za stanovanje i/ili bez obzira na prebivalište vlasnika ili činjenicu da korisnik poticaja ima ili nema u vlasništvu drugi stan ili kuću pogodnu za stanovanje u slučaju da se radi o nekretnini na kojoj se nalazi stambeni objekt u ruševnom stanju kojeg namjeravaju ukloniti i na istoj parceli izgraditi novi stambeni objekt.

U zadanom roku zaprimljeno je 13 pravodobnih prijava. Povjerenstvo za dodjelu poticaja je iste razmotrilo te predložilo gradonačelniku na usvajanje. Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, u utorak, 16. travnja, u Gradskoj vijećnici s prijaviteljima je potpisao Ugovore o dodjeli poticaja za uređenje nekretnina na području grada za stambene objekte u ruševnom stanju ili za stambene objekte koji će se obnoviti.

Prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Dražen Srpak istaknuo je da svake godine dolazi sve više prijava što je pokazatelj da se veliki broj mladih obitelji odlučuje na život upravo u najsjevernijem hrvatskom gradu.

Tako je ukupno dodjeljeno 13 poticaja i to u iznosu od 24.000 eura za obnovu nekretnina i 10.000 eura za rušenje to jest sveukupno 34.000 eura.

Nastavite čitati

Međimurje

Općina Selnica bogatim programom koji počinje u nedjelju obilježava svoje dane

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Općina Selnica/Facebook

Objavljen je program obilježavanja Dana Općine Selnica.

Program je uistinu bogat, a traje od 21. travnja do 1. svibnja.

Sve počinje tradicionalnim pješačenjem u nedjelju, 21. travnja, u 13 sati.

Svečana sjednica općinskog vijeća na rasporedu je u četvrtak, 25. travnja, a istog dana je i svečana sveta misa povodom zaštitnika svetog Marka.

U OŠ Selnica 26. travnja gostuje Kerekesh Teatar, a dan kasnije, u subotu, u istu školu dolaze “Autići-Brzići”.

Nedjelja, 28. travnja, rezervirana je za kulturno umjetnički program.

Praznik rada obilježit će se od 11 sati na igralištu u Zebanec Selu, a organizator je ŠN sv. Marko.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje