Povežite se s nama

Međimurje

Počele duhovne pripreme, na blagdan Velike Gospe posebna regulacija prometa u Biškupcu

Objavljeno:

- dana

PRIPREME ZA BLAGDAN VELIKE GOSPE

Proslava Velike Gospe u Biškupcu pod nazivom “K Majki Božji v bezgovii“ i ove će godine vjernicima pružiti obilje duhovne okrepe. Uoči samog blagdana, od 12. do 14. kolovoza održat će se trodnevna duhovna priprema s misama koje će u 19 sati predvoditi velečasni Josip Đurin. 

Središnje misno slavlje u subotu, 15. kolovoza, u 11 sati, za oltarom na otvorenom kod crkve Uznesenja BDM predvodit će velečasni Ivan Dodlek, profesor na KBF-u u Zagrebu.

Mise, prošćenje te posebna regulacija prometa

Isti dan mise će biti i u 7, 9 i 18 sati. U organizaciji  Muškog vokalnog ansambla “Biškupec”, 16. će se kolovoza u 18 sati održati koncert na kojem će uz organizatore nastupiti i zborovi “Sion“, “BeDeM“ i “Marijina dječica“ iz Biškupca te zbor “Trinitas“ iz Ludbrega.

Osim duhovnih sadržaja, posjetitelje u Biškupec privlači i biškupečko proštenje te su šareni štandovi, licitari i medenjaci, ugostiteljska ponuda i brojni drugi sadržaji odlični za lijepa obiteljska i prijateljska druženja.

U povodu blagdana Velike Gospe u Biškupcu bit će uvedena privremena regulacija prometa te će biti zatvorene dionice na cestama u Gospodarskoj ulici, Biškupečkoj ulici i Trgu Ivana Perkovca.

Za vrijeme privremenog zatvaranja navedenih ulica promet će se odvijati obilazno Zagrebačkom ulicom, Ulicom Ivana Mažuranića, Sportskom ulicom, Križanićevom i Jalkovečkom ulicom.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U subotu u Čakovcu uskrsna potraga za jajima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija/Pixabay

U Čakovcu, u Perivoju Zrinskih, i ove će se godine održati uskrsna potraga za jajima za najmlađe.

Potraga će se održati u subotu, 30. ožujka, s početkom u 10 sati.

Turistička zajednica Grada Čakovca podsjetila je da su u parku skrivena i tri zlatna jaja koja donose nagradno iznenađenje.

– Kada završite s potragom nemojte zaboraviti doći do ureda TZČK po diplome i dodatno čokoladno iznenađenje! – stoji u pozivu organizatora.

Nastavite čitati

Međimurje

Nova generacija turističkih vodiča uspješno položila ispite na Međimurskom veleučilištu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak je, 26. ožujka, dekan Međimurskog veleučilišta u Čakovcu dr. sc. Igor Klopotan, podijelio uvjerenja polaznicima koji su uspješno položili sve ispite te završili opći i posebni dio ispitnog programa čime su stekli pravo obavljanja poslova turističkog vodiča na području Međimurske županije.

– Veseli činjenica da je još jedna generacija uspješno svladala sav program koji je obuhvaćen predavanjima i terenskom nastavom te će tako postati ravnopravni sudionici na turističkom tržištu, koje upravo u Međimurju bilježi veliki uzlazni trend. Međimursko veleučilište u Čakovcu neprestano se prilagođava zahtjevima i potrebama na tržištu rada, a programi poput ovog samo jedan dokaz tome – istaknuo je dekan Klopotan.

Seminar za polaganje stručnog ispita za turističke vodiče održava se u okviru programa cjeloživotnog obrazovanja na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu, a odobren je od strane Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske. Organizira se po ukazanoj potrebi kada se prijavi minimalno 15 kandidata, a obuhvaća predavanja i terensku nastavu.

– Sljedeći ciklus seminara planiran je za jesen ove godine, a ovim putem pozivamo sve zainteresirane kandidate da se slobodno prijave na e-mail adresu: [email protected] – poručuju s čakovečkog MEV-a

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje