Povežite se s nama

Međimurje

Sa 7.664 članova Autoklub Varaždin vodeći u Hrvatskoj

Objavljeno:

- dana

OTKRIVAMO

Autoklub Varaždin jedan je od najuspješnijih i nauređenijih klubova u Hrvatskoj. Zasluge za to pripadaju Slavku Tušeku, aktualnom predsjedniku HAK-a, koji je tajnik Autokluba Varaždin bio pune 33 godine.

S obzirom na to da je još u siječnju Tušek zatražio razriješenje zbog odlaska u mirovinu, morao je biti izabran novi tajnik. Članovi Upravnog odbora na sjednici održanoj u siječnju su, na prijedlog predsjednika HAK-a Tušeka, taj posao odlučili povjeriti ženi: njegovoj dugogodišnjoj suradnici Anici Puškadija. Ona je izabrana za tajnicu Autokluba Varaždin na mandat od četiri godine.

– Preda mnom je velika obveza i odgovornost, s obzirom na to da zasluge za to gdje je danas Autoklub Varaždin pripadaju dugogodišnjem tajniku Slavku Tušeku. Istovremeno, nova funkcija za mene je veliki izazov, a to što sam preuzela jak klub na zdravim temeljima dodatni je vjetar u leđa. Nastojat ću svim snagama zadržati taj status i stabilno poslovanje s pozitivnim rezultatima. To će biti glavni temelj mog rada – najavila je Puškadija.

Poslovi i zadaće

Autoklub Varaždin treći je klub u Hrvatskoj po broju članova. Prema postotku na broj vozila u Gradu Varaždinu i ukupnom broju redovnih tehničkih pregleda osobnih vozila, a u odnosu na ukupan broj članova s plaćenom članarinom, vodeći je klub u Republici Hrvatskoj.

 

Besplatna demontaža, montaža i balansiranje guma odlično su prihvaćeni

– Trenutno imamo 7.664 člana i moj je zadatak u sljedeće četiri godine taj broj još povećati. Zadovoljstvo mi je istaknuti da u Autoklubu Varaždin iz godine u godinu bilježimo porast broja članova. Trend povećanja broja članova možemo pripisati novoj pogodnosti koju smo uveli prošle godine: besplatna demontaža, montaža i balansiranje guma za naše članove. Ova pogodnost je odlično prihvaćena među članovima Autokluba Varaždin – istaknula je Puškadija. U Autoklubu Varaždin trenutno je zaposlen 31 djelatnik, a prosječna neto plaća iznosi 7200 kuna. Puškadija ističe da se osobni dohoci isplaćuju redovito, kao i svi doprinosi. 

– Osobni dohoci jesu iznad državnog prosjeka, ali ako se uzme kvalifikacijski nivo, onda i nisu previsoki – istaknula je Puškadija, koja visoku razinu stručnosti i profesionalnosti u svim segmentima poslovanja Autokluba Varaždin namjerava zadržati i dalje.

– Autoklub Varaždin ima u vlasništvu Agenciju za zastupanje u osiguranju AK Policu d.o.o. i trgovačko društvo Auto Varaždin d.o.o. u većinskom vlasništvu, te široku paletu djelatnosti. Tržišno smo orijentirani, pa tako u gospodarske djelatnosti ulazi Autoškola, tehničke te ostale usluge održavanja motornih vozila, otklanjanje kvarova, preventivna dijagnostika, antikorozivna zaštita vozila, automehaničarske i limarske usluge, usluge lakiranja te vulkanizerske usluge. Jedini u Varaždinskoj županiji imamo ispitno mjesto za održavanje ispita iz upravljanja vozilom i polaganja ispita za prometne propise. Od neprofitnih djelatnosti kojima se bavimo su članstvo, pomoć na cesti članovima HAK-a te carinsko poslovanje, a tu su i poslovi javnih ovlasti, touring poslovanje i Stanica za tehnički pregled vozila – pojasnila je Puškadija.

Autoklub Varaždin i u idućem će razdoblju nastaviti provoditi sve aktivnosti predviđene programom rada.  U studenome svake godine u Stanici za tehnički pregled provodi se akcija Dani tehničke ispravnosti vozila, a u travnju Dani tehničke ispravnosti mopeda i motocikala, te preventivno i edukativno djelovanje za sve sudionike u prometu, poglavito djece i mladeži, s ciljem podizanja višeg stupnja sigurnosti u prometu.

– Provođenje ovakvih akcija izuzetno je važno, jer djeca i mladi putem njih uče kako se treba pravilno ponašati u prometu. Rezultat provođenja ovakvih akcija je pad broja stradale djece u prometu. Jer, sačuvati barem jedan život pravo je bogatstvo – istaknula je Puškadija.

Od akcija koje tradicionalno svake godine provode su preventivno-edukativna akcija “Sigurno u školu” s HAK-om.
– Riječ je o akciji povodom početka nove školske godine. Njome se želi senzibilizirati javnost, posebice vozače motornih vozila, da dodatno pripaze u prometu početkom rujna, kad se na prometnicama pojavljuje veći broj djece zbog početka škole. Veliki broj tih novih sudionika u prometu prvi put se samostalno pojavljuje u prometu, što predstavlja opasnost za njih, ali i sve druge sudionike u prometu. Stoga se ovom akcijom apelira na vozače na odgovorno ponašanje, a na roditelje da pripreme djecu na sigurno kretanje od kuće do škole, te obrnuto – istaknula je Puškadija.

Hrabro dalje

Uz nastavljanje edukativno-preventivnih akcija, Autoklub Varaždin planira nova ulaganja.
– Ukupna ulaganja u ovoj godini planirana su u iznosu od 355.000 kuna i namijenjena su za daljnju informatizaciju Autokluba Varaždin, nabavu novog vozila za Autoškolu, a već je realizirana nabava simulatora vožnje. Planiramo i nova zapošljavanja, i to instruktora u Autoškoli – navodi Puškadija.
Dinamika investicija ovisi o realizaciji i ostvarenju Financijskog plana i programa rada Autokluba Varaždin za 2016.

– Financijski plan i program rada donijela je Skupština, kao najviše tijelo upravljanja, krajem prošle godine. Prema planu i programu nivo prihoda iz redovnog poslovanja planiramo držati na prošlogodišnjoj razini, što znači da su prihodi planirani u iznosu od 11,9 milijuna kuna, a rashodi u iznosu od 11,4 milijuna kuna. Iz gradskog proračuna dosad nismo uprihodovali ni kune, što je jedinstven slučaj u Republici Hrvatskoj. Doduše, nismo ni tražili. Autoklub Varaždina sam snosi sve troškove, što jasno pokazuje da nam dobit nije na prvome mjestu i da ćemo sav višak prihoda ulagati u ostvarenje naših ciljeva – najavila je Puškadija.
 

AUTOKLUB

HAK Autoklub Varaždin nalazi se u Gospodarskoj ulici 58 u Varaždinu. Sve informacije možete dobiti na broju telefona 042/234-170 ili na www.autoklub-varazdin.hr 

31  djelatnik radi u Autoklubu Varaždin, koji je jedan od najuređenijih i najuspješnijih  u Hrvatskoj. Prosječna neto plaća iznosi 7.200 kuna 

Autoklub Varaždin nastavit će s preventivno-edukativnim akcijama, a jedna od njih je “Sigurno u školu” s HAK-om 

Izvor:
Foto:

Međimurje

Međimurska županija i Općina Nedelišće sporazumom utvrdile put prema gradnji nove škole

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župan Međimurske županije Matija Posavec i načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak potpisali su sporazum o izgradnji nove škole u Nedelišću, kojim su definirana i pitanja imovinsko-pravnih odnosa na predviđenoj lokaciji, nadomak sportskog centra Aton.

Međimurska županija zatražila je od Ministarstva znanosti i obrazovanja suglasnost za idejni projekt, o čemu ovisi način realizacije projekta. Županija se obvezala, sukladno proračunskim mogućnostima, pratiti izgradnju škole, no omjer financiranja će ovisiti o odobrenim novčanim sredstvima.

S obzirom na blizinu Nacionalnog gimnastičkog centra Aton, ovim sporazumom definirana je mogućnost da učenici koriste sportsku dvoranu Atona u nastavi tjelesne i zdravstvene kulture, što će Općina Nedelišće osigurati vlastitim sredstvima, u slučaju da idejni projekt izgradnje škole dobije suglasnost resornog Ministarstva.

Župan Matija Posavec naglasio je da se važnost ovog ulaganja u obrazovanje ogleda i u činjenici da je potreba za novom školom u Nedelišću iskazana još prije 20-ak godina.

– S naše strane smo učinili sve da otvorimo put prema gradnji nove škole, projekta koji bi predstavljao značajan korak naprijed u razvoju obrazovanja u Međimurju i našoj najvećoj općini. Sada je na potezu država, a kada situacija bude jasna, pristupit ćemo realizaciji ovog sporazuma ili pronalaziti nove opcije – rekao je župan, dodavši da je u ovom trenutku jedino sigurno da Međimurska županija neće odustati.

Načelnik Nikola Novak zahvalio je županu na podršci te izrazio nadu da Ministarstvo neće uskratiti suglasnost: “Gradnjom nove škole ne samo da bismo podigli standard života u našoj općini ulaganjem u jedno od vitalnih područja, već bismo, uz suglasnost Županije i prijenos vlasništva nad objektima stare škole u ruke Općine, dobili vrijedne prostore za naše udruge i javne potrebe.”

Nastavite čitati

Međimurje

Početak postupka za priključenje na javni sustav odvodnje – kanalizaciju naselja Novakovec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Međimurske vode poslal se obavijest o o početku postupka za priključenje na javni sustav odvodnje – kanalizaciju naselja Novakovec, na podrućju Općine Podturen.

– Poštovani građani naselja Novakovec! Obavještavamo Vas da će Međimurske vode d.o.o. Čakovec kao nositelj izgradnje sanitarne kanalizacijske mreže naselja Novakovec, započeti postupak za priključenje objekata na javni sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u Vašem naselju, u skladu s važećim Općim uvjetima isporuke vodnih usluga Međimurskih voda d.o.o. od 28.12.2020. godine. Od srijedu 27.03.2024. godine (ovisno o vremenu) u Vašem naselju predstavnici Međimurskih voda d.o.o. obilaskom domaćinstva i uz Vašu suradnju prikupljat će potrebne podatke i vršiti izradu skice budućeg priključka za vaš objekt, a za potrebe sklapanja ugovora o priključenju na sustav javne odvodnje i korištenju usluga javne odvodnje i pročišćavanja. Kada sa predstavnikom Međimurskih voda dogovorite položaj budućeg priključka na javni sustav odvodnje i dostavite potrebne podatke kopiju katastarskog plana i kopiju građevinske dozvole (ili izvatka iz gruntovnice) za nekretninu, a za određene korisnike gdje postoje usklađeni podaci iz katastra i gruntovnice, Međimurske vode d.o.o. su već pribavile potrebnu dokumentaciju), pozivamo Vas na sklapanje ugovora o priključenju na javnu odvodnju, dana 27.05.2024. (ponedjeljak) u prostorijama Društvenog doma Novakovec, u
razdoblju od 12,00-18,00 sati. Za sklapanje ugovora potrebna je osobna iskaznica i OIB vlasnika nekretnine odnosno budućeg korisnika javne kanalizacije – stoji u objavi Međimurskih voda.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje