Povežite se s nama

Međimurje

Škola za budućnost

Objavljeno:

- dana

UPISI

Nakon Dana otvorenih vrata održanih prošlu subotu, Prva privatna gimnazija s pravom javnosti u Varaždinu ove subote 30. svibnja i sljedeće 6. lipnja otvara vrata svim zainteresiranim učencima.

Tako će svi koji žele moći razgledati prostorije škole od 9.30 do 12.30 sati te iz prve ruke doznati više informacija o tome zašto je pravi izbor upravo Prva privatna gimnazija s pravom javnosti.

Velike mogućnosti

Uz mali broj učenika u razredu, što profesorima omogućuje individualni pristup, svakog gimnazijalca kroz školovanje vodi profesor mentor, koji je uvijek tu kako bi prepoznao eventualne probleme te im pomogao u njihovom rješavanju. Dodatne instrukcije učenici ne moraju tražiti izvan škole, već će im profesori pomoći u svladavanju školskog gradiva tijekom četverogodišnjeg školovanja, koje je posebno i po periodičnoj nastavi. Naime, nastava pojedinih predmeta organizirana je u periodima od po osam tjedana, i u tom razdoblju učenici imaju veći broj sati nastave iz određenih predmeta, dok druge nemaju. Učenici Prve privatne gimnazije s pravom javnosti imaju mogućnost učenja nekih predmeta dvojezično, a obavezno uče i dva strana jezika. Također, mogu učiti i treći strani jezik kao izborni. Uz engleski i njemački, gimnazijalci mogu birati još između talijanskog, francuskog i španjolskog.

 

Dođite ove i iduće subote 30. svibnja i 6. lipnja na Dane otvorenih vrata

Učenici stečeno znanje u školi upotpunjuju terenskom nastavom, koja je organizirana dva puta godišnje, a priprema za polaganje državne mature u ovoj varaždinskoj srednjoj školi počinje od prvog razreda. Stoga ne čudi što upravo gimnazijalci iz ove škole postižu zavidne rezultate na maturi. Škola je uključena i u projekte razmjene učenika, pa tako svi koji žele mogu dio školovanja provesti u Italiji, Portugalu, Engleskoj, Španjolskoj, Njemačkoj, Francuskoj, Turskoj i Finskoj. Posebnost škole je i program za vrhunske sportaše i glazbenike, koji zbog čestih treninga, vježbi i natjecanja imaju poteškoća u organiziranju praćenja nastave. Njima je osiguran program edukacije bez stresa i pritisaka e-learning.

Uz sve to, učenici u školi imaju organizirano učenje u školi, užinu i ručak.

 

O kvaliteti Prve privatne gimnazije s pravom javnosti svjedoči 14 generacija maturanata koji su nastavili svoje obrazovanje gotovo sa 100 % upisom na željene fakultete. Mnogi od njih su već i akademski obrazovani građani – liječnici, stomatolozi, magistri elektrotehnike, strojarstva, ekonomije, diplomirani pravnici, profesori stranih jezika, a neki od njih su i zaposleni u ovoj školi koja ima 22 zaposlena djelatnika, od toga 18 profesora koji su učenicima na raspolaganju u svakom trenutku.

Želite li maksimalno iskoristiti svoje potencijale i doći do izražaja kao osobe, pridružite se Prvoj privatnoj gimnaziji s pravom javnosti, koja se nalazi u Supilovoj 22 u Varaždinu. Osim na Danima otvorenih vrata 30. svibnja i 6. lipnja, u školu možete doći svakim radnim danom od 8 do 16 sati, a sve informacije možete dobiti i na brojevima telefona: 042/200-334, 200-335, 098/331-227, putem e-maila [email protected] ili na internet stranicama www.privatna.net.

AKTIVNOSTI

Osim postizanja vrsnih obrazovnih rezultata škola je usmjerena i na odgojne ciljeve rada s mladima te u tu svrhu provodi raznovrsne programe izvannastavnih aktivnosti u obliku radionica kao što su: novinarska, eko, dramska, sportska, glazbena grupa. Posebnu pažnju posvećujemo učenicima koji imaju smisla za likovnu umjetnost tako da ih već od prvog razreda uključujemo u izradu likovne mape potrebne za upis na arhitekturu, dizajn ili likovnu akademiju.

Izvor:
Foto: rt

Međimurje

Stiže novi parket u sportsku dvoranu u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo turizma i sporta krajem prosinca prošle godine objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini na koji je Grad Mursko Središće prijavio projekt „Rekonstrukcija sportske dvorane u Murskom Središću – zamjena sportskog poda“

U srijedu, 24. travnja, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak prisustvovao je potpisivanju i uručivanju Ugovora za spomenuti projekt u vrijednosti od 136.419,00 eura.

Sportska dvorana u Murskom Središću će tako uskoro dobiti novi sportski pod, a uskoro će se potpisati i ugovor u vrijednosti od 883.501,39 eura za kompletnu energetsku obnovu sportske dvorane – novi krov, fasada, prozori, rasvjeta, solari, toplinske pumpe…

Time će sportska dvorana svakako postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima.

Obzirom što je iz ova dva javna poziva Gradu Mursko Središće dodijeljeno više od milijun eura značajno se rasterećuje gradski proračun. Uz Grad Mursko Središće više jedinica lokalne samouprave iz Međimurske županije dobilo je sredstva.

Nastavite čitati

Međimurje

Usred noći 27-godišnji vozač stisnuo papučicu gasa i Malom Suboticom projurio sa 133 km/h

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave međimurske u razdoblju od 15. do 21. travnja 2024. godine proveli su pojačane aktivnosti iz akcije “Nadzor brzine kretanja vozila”.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 262 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

  • 142 prekršaja nepropisne brzine kretanja,
  • devet prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola,
  • sedam prekršaja nepropisnog zaustavljanja i parkiranja,
  • pet prekršaja nepropisne uporabe svjetala u prometu,
  • sedam prekršaja nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje,
  • jedan prekršaj tehničke neispravnosti vozila,
  • šest prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom,
  • tri prekršaja upravljanja vozilom nakon isteka važenje prometne dozvole za više od 15 dana,
  • jedna prekršaj upravljanja za vrijeme izrečene zabrane upravljanja motornim vozilima,
  • 56 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te,
  • 25 ostalih prekršaja.

Najveća brzina od 133 km/h utvrđena je u subotu, 20. travnja, u 2:44 sati u Maloj Subotici, Glavnoj ulici (brzina ograničena na 50 km/h), kod 27-godišnjeg vozača osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka. Odredbom članka 53. Zakona o sigurnosti prometa, vozač koji se u naselju kreće brzinom koja je za više od 50 km/h veća od dopuštene ili prometnim znakom ograničene brzine, kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 1320 do 2650 eura ili kaznom zatvora do 60 dana. Također, za spomenuti prekršaj predviđena je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 3 do 12 mjeseci.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje