Povežite se s nama

Međimurje

Spretni vatrogasci ukrstili svoje šmrkove u Kuršancu

Objavljeno:

- dana

Memorijal Smrtić-Možanić

Dobrovoljno vatrogasno društvo Gornji Kuršanec ove je godine bilo po 30 put domaćin tradicionalnog natjecanja vatrogasnih ekipa koje se održava u spomen na Vladu Možanića i Đuru Smrtića.

Riječ je o osnivačima društva čiji je rad pokrenut 1974. godine. U okviru jubilarnog Memorijala “Smrtić-Možanić” u subotu 10. lipnja okupilo se 15-tak ekipa iz Dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja općine Nedelišće i drugih mjesta.

Ujedno je održan i 2. Kup DVD-a Gornji Kuršanec za podmladak na kojem se natjecalo 30-tak ekipa. Sva natjecanja su održana kod vatrogasnog spremišta u centru Gornjeg Kuršanca, a  prijavljeni sudionici natjecali su se u šest kategorija: muške A i B ekipe, ženske A i B ekipe, te podmladak dječaci i djevojčice od 6 do 12 godina. Za prva tri mjesta u svim kategorijama bili su osigurani pokali te medalje za podmladak svih natjecatelja.

Najbolje plasirane ekipe osvojile su prijelazni pokal Memorijal “Smrtić-Možanić”. U kategoriji muški A pobijedila je ekipa DVD-a Macinec, srebro je pripalo DVD-u Pušćine, a bronca DVD-u Nedelišće. Poredak ostalih ekipa u toj kategoriji: DVD Lopatinec, DVD Gornji Hrašćan, DVD Črečan i DVD Pustakovec-Buzovec-Putjane. Najbolja ekipa kod žena A bila je iz DVD-a Pušćine, drugo mjesto osvojila je ekipa iz DVD-a Lopatinec, a treće iz DVD-a Gornji Hrašćan. U kategoriji muški B zlato je pripalo ekipi iz DVD-a Vularija, a druga je bila ekipa iz DVD-a Slakovec, dok je u kategoriji žene B pobijedila ekipa iz DVD-a Nedelišće, druga je bila ekipa iz DVD-a Vučetinec, a treća ekipa iz DVD-a Totovec.

Izvan konkurencije nastupila je i ekipa Javne vatrogasne postrojbe Čakovec. 2. Kup DVD-a Gornji Kuršanec za podmladak osvojili su dječaci iz ekipe Vratišinec II, te djevojčice iz ekipe Donji Mihaljevec, drugi su bili dječaci iz ekipe Vratišinec I i djevojčice iz ekipe Nedelišće, a treći dječaci iz ekipe DVD-a Belica te djevojčice iz ekipe DVD-a Sveta Marija.

Poredak kod dječaka bio je potom sljedeći: Pribislavec, Goričan, Mihovljan, Donji Mihaljevec, Orehovica, Šenkovec I, Šandorovec, Gornji Kuršanec, Lopatinec, Totovec, Mursko Središće, Kuršanec, Macinec I, Čakovec, Šenkovec II, Pušćine, Macinec II i Nedelišće, dok su se od četvrtog do osmog mjesta kod djevojčica plasirale ekipe iz DVD-a Belica, DVD-a Držimurec-Strelec, DVD-a Mursko Središće, DVD-a Čakovec i DVD-a Novo Selo na Dravi.

Pune ruke posla imali su suci. Glavni je kod seniora bio Radovan Zadravec iz DVD-a Žiškovec, a kod podmlatka Siniša Kregar iz DVD-a Kuršanec. Voditelj natjecanja bio je Leonard Kirić, uz svog zapovjednika Danijela Valjka iz DVD-a Gornji Kuršanec, dok je voditelj podmlatka DVD-a Gornji Kuršanec bio Ivica Valjak. Natjecatelje su bodrili brojni posjetitelji, a svojim dolaskom memorijal su podržali i načelnik Općine Nedelišće Darko Dania te Dragutin Trupković, tajnik Vatrogasne zajednice Međimurske županije.

Da nitko od natjecatelja i posjetitelja ne ostane gladan bili su zaduženi Željko Kocijan i Dejan Felker te Udruga žena Gornji Kuršanec, dok se za piće pobrinuo predsjednik DVD-a Gornji Kuršanec Saša Zubić.

Isti dan nekoliko članova DVD-a na groblju u Nedelišću položilo je vijence na grobove Vlade Možanića i Đure Smrtića.

Izvor:
Foto: DVD Kuršanec

Međimurje

Grad Mursko Središće dodijelio mladima nove poticaje za uređenje nekretnina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Mlade obitelji do 40 godina starosti imaju pravo na poticaje za uređenje nekretnina nepogodnih za stanovanje te mogu ostvariti do 3000 eura poticaja, a uz to Grad Mursko Središće daje i poticaje za rušenje starih kuća u visini 2000 eura u skladu s uvjetima iz javnog poziva.

Početkom siječnja ove godine Grad je raspisao Javni natječaj za dodjelu poticaja za uređenje nekretnina, a pravo na ostvarivanje poticaja imali su vlasnici nekretnina uz uvjet da je vlasnik ili supružnik vlasnika stalno zaposlena osoba neprekinuto najmanje dvije godine do dana isteka roka za dostavu prijava na natječaj te da u slučaju da se na nekretnini u kojoj je izgrađen stambeni objekt nepogodan za stanovanje kojeg namjeravaju urediti za stanovanje vlasnik ima prebivalište na području grada Mursko Središće te nema u vlasništvu drugi stan ili kuću pogodnu za stanovanje i/ili bez obzira na prebivalište vlasnika ili činjenicu da korisnik poticaja ima ili nema u vlasništvu drugi stan ili kuću pogodnu za stanovanje u slučaju da se radi o nekretnini na kojoj se nalazi stambeni objekt u ruševnom stanju kojeg namjeravaju ukloniti i na istoj parceli izgraditi novi stambeni objekt.

U zadanom roku zaprimljeno je 13 pravodobnih prijava. Povjerenstvo za dodjelu poticaja je iste razmotrilo te predložilo gradonačelniku na usvajanje. Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, u utorak, 16. travnja, u Gradskoj vijećnici s prijaviteljima je potpisao Ugovore o dodjeli poticaja za uređenje nekretnina na području grada za stambene objekte u ruševnom stanju ili za stambene objekte koji će se obnoviti.

Prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Dražen Srpak istaknuo je da svake godine dolazi sve više prijava što je pokazatelj da se veliki broj mladih obitelji odlučuje na život upravo u najsjevernijem hrvatskom gradu.

Tako je ukupno dodjeljeno 13 poticaja i to u iznosu od 24.000 eura za obnovu nekretnina i 10.000 eura za rušenje to jest sveukupno 34.000 eura.

Nastavite čitati

Međimurje

Općina Selnica bogatim programom koji počinje u nedjelju obilježava svoje dane

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Općina Selnica/Facebook

Objavljen je program obilježavanja Dana Općine Selnica.

Program je uistinu bogat, a traje od 21. travnja do 1. svibnja.

Sve počinje tradicionalnim pješačenjem u nedjelju, 21. travnja, u 13 sati.

Svečana sjednica općinskog vijeća na rasporedu je u četvrtak, 25. travnja, a istog dana je i svečana sveta misa povodom zaštitnika svetog Marka.

U OŠ Selnica 26. travnja gostuje Kerekesh Teatar, a dan kasnije, u subotu, u istu školu dolaze “Autići-Brzići”.

Nedjelja, 28. travnja, rezervirana je za kulturno umjetnički program.

Praznik rada obilježit će se od 11 sati na igralištu u Zebanec Selu, a organizator je ŠN sv. Marko.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje