Povežite se s nama

Međimurje

Ugovorena izgradnja Poduzetničkog centra

Objavljeno:

- dana

PRELOG

Ministrica Martina Dalić i preloški gradonačelnik Ljubomir Kolarek, uz nazočnost predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, potpisali su u srijedu Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju Poduzetničkog centra u gradu Prelogu.

Bespovratna sredstva

U okviru projekta planira se njegova izgradnja i opremanje na prostoru Gospodarske zone u Prelogu – Sjever ukupne neto površine od 2.172 metra četvornih. Partner na projektu je Tehnološko-inovacijski centar Međimurje Čakovec, a suradnik Pučko otvoreno učilište Čakovec. Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta uoči potpisivanja spomenutog ugovora vrijednog 15,7 milijuna kuna posjetila je tvrtku Šestan-Busch, izrazivši zadovoljstvo poduzetničkim zonama u Međimurskoj županiji, kao i tvrtkama te poduzetnicima koji u njoj rade.

Tristotinjak gospodarstvenika u Prelogu ostvaruje 20 posto ukupnog izvoza Međimurske županije

– Raduje me što nisam došla praznih ruku, jer sam sigurna da će sredstva po Ugovoru za projekt “Izgradnja poslovne infrastrukture i osnivanje poduzetničkog centra u gradu Prelogu“ uvelike pridonijeti još jačem zamahu poduzetništva. I ono što je najvažnije, omogućit će im rješavanje problema te jačanje konkurentnosti i rasta i razvoja gospodarstva na gradskom području – istaknula je ministrica.

Gradonačelnik Kolarek posebno je zahvalio malom, ali stručnom timu Grada Preloga koji je sudjelovao na ovom projektu.
– Za nas je ovo povijesni trenutak jer tristotinjak gospodarstvenika u Prelogu ostvaruje 20 posto ukupnog izvoza iz Međimurske županije, odnosno ostvaruje 15 posto njezinih prihoda – naglasio je gradonačelnik Kolarek.

Poduzetnički centar u Gospodarskoj zoni imat će neto površinu od 2.172 metra četvornih

Potpisivanju ugovora nazočili su i saborski zastupnik Darko Horvat, državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva Nataša Mikuš Žigman, predsjednik Uprave HAMAG – BICRO-a Vjeran Vrbanec, dopredsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, dogradonačelnik Zdravko Kvakan i brojni poduzetnici s područja Grada Preloga. Predsjednik Sabora Jandroković je Međimursku županiju posjetio na poziv Zrinske garde Čakovec u sklopu obilježavanja 451. obljetnice pogibije Nikole Zrinskog Sigetskog.

– Hrvatskoj je potrebna “prelogizacija“ i krajnje je vrijeme da hrvatski poduzetnici dobiju mjesto koje zaslužuju u javnom prostoru. Samo oni koji stvaraju trajne vrijednosti mogu neko društvo i državu unaprijediti – poručio je Jandroković naciji iz Preloga.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U subotu u Čakovcu uskrsna potraga za jajima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija/Pixabay

U Čakovcu, u Perivoju Zrinskih, i ove će se godine održati uskrsna potraga za jajima za najmlađe.

Potraga će se održati u subotu, 30. ožujka, s početkom u 10 sati.

Turistička zajednica Grada Čakovca podsjetila je da su u parku skrivena i tri zlatna jaja koja donose nagradno iznenađenje.

– Kada završite s potragom nemojte zaboraviti doći do ureda TZČK po diplome i dodatno čokoladno iznenađenje! – stoji u pozivu organizatora.

Nastavite čitati

Međimurje

Nova generacija turističkih vodiča uspješno položila ispite na Međimurskom veleučilištu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak je, 26. ožujka, dekan Međimurskog veleučilišta u Čakovcu dr. sc. Igor Klopotan, podijelio uvjerenja polaznicima koji su uspješno položili sve ispite te završili opći i posebni dio ispitnog programa čime su stekli pravo obavljanja poslova turističkog vodiča na području Međimurske županije.

– Veseli činjenica da je još jedna generacija uspješno svladala sav program koji je obuhvaćen predavanjima i terenskom nastavom te će tako postati ravnopravni sudionici na turističkom tržištu, koje upravo u Međimurju bilježi veliki uzlazni trend. Međimursko veleučilište u Čakovcu neprestano se prilagođava zahtjevima i potrebama na tržištu rada, a programi poput ovog samo jedan dokaz tome – istaknuo je dekan Klopotan.

Seminar za polaganje stručnog ispita za turističke vodiče održava se u okviru programa cjeloživotnog obrazovanja na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu, a odobren je od strane Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske. Organizira se po ukazanoj potrebi kada se prijavi minimalno 15 kandidata, a obuhvaća predavanja i terensku nastavu.

– Sljedeći ciklus seminara planiran je za jesen ove godine, a ovim putem pozivamo sve zainteresirane kandidate da se slobodno prijave na e-mail adresu: [email protected] – poručuju s čakovečkog MEV-a

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje