Povežite se s nama

Sport

18. Memorijalni košarkaški turnir Mladen Kasun

Objavljeno:

- dana

KOŠARKA

Ove nedjelje održan je 18.  Memorijalni košarkaški turnir Mladen Kasun kojeg  organiziraju KK Vinica i Općina Vinica te na taj način odaju počast poginulom hrvatskom vitezu  Mladenu Kasun, po kojem je turnir nazvan.

 

Najprije je položeno cvijeće i zapaljena svijeća na grobu pokojnog Mladena u prisustvu gospođe Ankice, njegove majke i ostale rodbine. Tom se  prilikom  sa nekoliko riječi obratio Damir Horvat, predsjednik KK Vinica i zahvalio na žrtvi koju je dao Mladen u obrani i stvaranju države Hrvatske, nakon čega se izmolila molitva gospodnja.

Memorijalni turnir započeo je  intoniranjem himne RH i minutom šutnje za Mladena i sve poginule hrvatske branitelje.  

Mladen Kasun bio je jedan od osnivača KK Vinica, igrač i trener kluba, a prije svega veliki prijatelj koji je sve nas  zadužio položivši svoj mladi život na oltar domovine, istaknuo je u obraćanju košarkašima na postrojavanju svih košarkaških  ekipa  predsjednik  kluba Damir Horvat.

 Svim ekipama obratio se i načelnik Općine Vinica, g. Marijan Kostanjevac koji  je najprije pozdravio gospođu Ankicu Kasun s obitelji,  zahvalio svim ekipama na dolasku te u svojem govoru istaknuo važnost kako ne smijemo nikada zaboraviti na Mladena, ali i na sve ostale koji su svoje mlade živote ugradili u temelj naše države. Branitelji su stup ove države i nitko nema pravo osporavati njihovu žrtvu i značaj koji su ostavili stvarajući državu. Ovaj memorijalni turnir prisjeća nas na Mladena, ali i sve ostale naše hrvatske vitezove, a vi športaši  odajte ovim putem svima njima, ali i Mladenovoj majci veliku športsku i prijateljsku zahvalnost. Mladen je bio prvi predsjednik HDZ-a Općine Vinica, športaš, prijatelj, istinski  rodoljub i domoljub i zato gospođa Ankica budite ponosni na svojeg sina, a  na kojeg smo i mi, svi žitelj ove općine ponosni što smo ga poznavali i imali, istaknuo je načelnik Općine g. Marijan Kostanjevac koji je i otvorio 18. po redu Memorijalni košarkaški  turnir Mladen Kasun.  

Na terenu su osim domaćina snage odmjerile ekipe iz Petrijanca, D. Kraljevca i Varaždina.

 1. mjesto osvojila je ekipa domaćin KK Vinica, kojima je to 3. put u 18 godina održavanja turnira,

 2. mjesto zauzeo je KK D. Kraljevec

 3. mjesto KK Varaždin

 4. mjesto KK Petrijanec

Nakon završetka turnira košarkaši su nastavili prijateljsko druženje i izvan terena.

 

Izvor:
Foto:

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Sport

Odbojkaši Cratis Varaždina završili sezonu u Superligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odbojkaši Cratis Varaždina završili su sa sezonom. U drugom utakmici četvrtfinala razigravanja za prvaka Superlige poraženi su od osječke Murse 3:0.

Varaždinci su bili bolji u prvom dijelu prvog seta, vodili 14:12, no domaćin s 5 poena u nizu okreće rezultat u svoju korist. Varaždinci su priprijetili i u finišu prvog seta, ali nakon 24:24 dva posljednja poena osvajaju domaćini. I u drugom setu Varaždinci vode, do 13:11, onda Mursa radi seriju 4:0 i preuzima vodstvo. Kod 21:19 tri poena u nizu rade domaći i osvajaju set s 25:20, baš kao i treći, u kojem su gosti tek tri puta imali pozitivan rezultat.

Međimurski Centrometal uspio je izboriti polufinale pobjedom protiv Marsonije 3:1 u setovima.

Međimurce u polufinalu čeka susret protiv zagrebačke Mladosti, dok će Mursa na noge Riboli Kaštela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje