Povežite se s nama

Sport

29 odličja za plivače PK Barok na mitingu u Koprivnici

Objavljeno:

- dana

PLIVANJE

U subotu 8. studenog održan je 5. plivački kup grada Koprivnice na kojem je nastupilo 270 kadeta, mlađih kadeta i početnika iz 14 hrvatskih klubova. 

Na programu su bile discipline: 50 slobodno, 50 leptir, 50 leđno, 50 prsno i 100 slobodno.
Plivački klub Barok predstavljalo je 29 članova koji su osvojili ukupno 16 odličja od kojih 4 zlatna, 5 srebrnih i 7 brončanih.
Najuspješnija predstavnica Baroka bila je Martina Štefinec koja je u kategoriji kadetkinja osvojila čak 3 zlatne medalje i to u utrkama 50 i 100 slobodno, te 50 prsno.
U istoj se kategoriji istaknula i Mirta Vučetić koja je osvojila dvije brončane medalje u utrkama 50 i 100 slobodno.
U mlađekadetskoj konkurenciji od plivača se najviše istaknuo Matej Čok koji je osvojio dvije srebne medalje u utrkama 50 i 100 slobodno. Kod plivačica je u istoj kategoriji  najbolja bila Petra Gašparac koja je uzela bronačanu medalju u utrci 50 leđno.
U kategoriji početnika zabilježeni su najveći uspjesi.  Odlične  nastupe ostvarili su Erik Hunjek i Nika Dobovičnik osvojivši po 3 medalje. Erik Hunjek je bio zlatni na 100 slobodno, te dva puta brončani, na 50 slobodno i 50 delfin. Nika Dobovičnik je bila srebrna na 50 delfin, 50 leđno i 100 slobodno. Do svojih prvih medalja na službenim natjecanjima doplivali su i Luka Štumberger koji je bio brončani na 50 leđno, te Leona Juriša koja je bila brončana na 50 delfin.
Uz ostvarene vrlo dobre rezultate, nadomak postolja ostali su: Doris Hudek, Ida Marić i Jakov Igrec.
Osobne rekorde uz vidljivi napredak zabilježili su i: Hrvoje Smontara, Ivan Vitković, Dominik Kelemen, Lovro Ranković, Vid Ilčić, David Lazar, Niko Balenta, Karlo Rogina, Luka Kokotec , Tia Mihinjač, Patricija Lončarić.
Uspješne prve službene nastupe zabilježili su: Danijel Gašparić, Marko Pintarić, Fran Stolnik, Luka Želimorski, Bruno Obrstar, Lovro Koprek i Noa Stolnik.
Treba istaknuti da su plivače Baroka roditelji kao i uvijek došli podržati u velikom broju. Također vrijedi spomenuti i da je čak 7 licenciranih sudaca iz Varaždina sudilo na natjecanju.

Sljedeći nastup članove Baroka očekuje već u subotu 15.11. na mitingu u Celju. Na tom natjecanju nastupit će kategorije seniora, juniora i mlađih juniora.
 

Izvor:
Foto:

Sport

Prebio roditelje kod Novog Marofa, a sud mu je kao olakotnu okolnost uzeo njegovo pijanstvo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

nasilje, bijes, policija,

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je 40-godišnjak proglašen krivim zbog počinjenih kaznenih djela prijetnje i tjelesne ozljede te osuđen uvjetnom osudom s utvrđenom jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od jedne godine i rokom kušnje od tri godine.

On je proglašen krivim zbog počinjenih navedenih kaznenih djela u srpnju prošle godine u mjestu kraj Novog Marofa na štetu svojih roditelja. 

Prvostupanjski sud izrekao je okrivljeniku pojedinačne kazne uz primjenu propisa o ublažavanju zakonom propisanih kazni za ta kaznena djela.

Državno odvjetništvo smatra da su izrečene kazne neadekvatne i neprimjereno blage s obzirom na utvrđene okolnosti u odnosu na okrivljenika.

– U žalbi se ističe da je sud pogrešno i neosnovano utvrdio kao olakotno za okrivljenika da je kaznena djela počinio u alkoholiziranom stanju. Naime, državno odvjetništvo smatra kako se dovođenje u alkoholizirano stanje ni u kom slučaju ne može smatrati olakotnom okolnošću za počinitelje kaznenih djela, već se radi o važnoj otegotnoj okolnosti. U žalbi je predloženo da se okrivljeniku izrekne stroža bezuvjetna kazna zatvora – stoji na stranicama Državnog odvjetništva. 

Nastavite čitati

Sport

Karlo Kovačić zlatni, a Leo Jantolek srebrni na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Sesvetskom Kraljevcu u subotu, 20. travnja održalo se Prvenstvo Hrvatske za dječake u grčko-rimskom stilu hrvanja u kategoriji U-13. 

U konkurenciji 146 hrvača iz 22 hrvatska kluba, HK Ludbreg predstavio se s četiri mlade nade.

Karlo Kovačić osvojio je zlato u kategoriji do 59 kg, dok je Leo Jantolek bio srebrni u kategoriji do 28 kg. Franko Kern bio je peti do 49 kg, a Martin Horvat osvojio je 12. mjesto u kategoriji do 44 kg.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje