Povežite se s nama

Sport

Ana Hrešć druga na Velebit Ultra Trailu, najzahtjevnijoj utrci Treking lige

Objavljeno:

- dana

Najstarija utrka u Hrvatskoj

Prošlog vikenda održan je Velebit Ultra Trail, najstarija i najzahtjevnija utrka ovog tipa u Hrvatskoj. Na njoj su nastupili i članovi SRD 315 Sjeverozapad, a najbolji rezultat ostvarila je Ana Hrešć koja je stigla do drugog mjesta.

Petar Martinec i Marko Dugandžić sudjelovali na utrci u kategoriji Marathon duljine 45km s 2500m uspona i spusta. Utrka je startala u centru Starigrada te su se natjecatelji putem kanjona Velike Paklenice uspinjali do Anića kuka, zatim su se spuštali nazad u kanjon prema Planinarskom domu te su se zatim opet penjali preko Ivinih vodica na greben Velebita do Vaganskog vrha, najvišeg vrha Velebita. Nakon toga se  spustili preko Velikog Rujna do Starigrada.

Oni su držali dobar tempo na usponima sve do Vaganskog vrha gdje su na žalost zbog Petrove ozljede morali usporiti tempo. Unatoč ozljedi dečki su ostali skupa i u cilj su ušli s vremenom 10h44m te ostvarili 61. odnosno 62. mjesto. 

Na Half Marathon utrci, duljine 23km s 1300m uspona i spusta su nastupili Ana Hrešć i Vanja Šomođi. Staza Half Marathona prati stazu Marathona do planinarskog doma od kuda se uspinje do Velikog Rujna i spušta do Starigrada. Ana je pokazala veoma dobru formu i još jednom dokazala da koliko se dobro snalazi na teškim terenima te strmim usponima i spustevima kojima je ova staza obilovala, te je osvojila 2. mjesto s vremenom 3h58m. U cilj s Anom je ušao i Vanja te osvojio 32. mjesto u konkurenciji 200 natjecatelja.

Velebit Ultra Trail je centralna utrka Treking lige koja zbog teškog nepristupačnog terena s veoma malo vode i bez zaklona od sunca  slovi za najzahtjevniju utrku u Hrvatskoj, ove godine  je bila posebno teška zbog toplinskoga udara koji je taj dan pogodio Hrvatsku. Na stazi su temperature dosezale 40C što je rezultiralo velikim brojem intervencija liječničkih ekipa, ali i s dvije reanimacije natjecatelja.

Izvor:
Foto:

Sport

Prebio roditelje kod Novog Marofa, a sud mu je kao olakotnu okolnost uzeo njegovo pijanstvo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

nasilje, bijes, policija,

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je 40-godišnjak proglašen krivim zbog počinjenih kaznenih djela prijetnje i tjelesne ozljede te osuđen uvjetnom osudom s utvrđenom jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od jedne godine i rokom kušnje od tri godine.

On je proglašen krivim zbog počinjenih navedenih kaznenih djela u srpnju prošle godine u mjestu kraj Novog Marofa na štetu svojih roditelja. 

Prvostupanjski sud izrekao je okrivljeniku pojedinačne kazne uz primjenu propisa o ublažavanju zakonom propisanih kazni za ta kaznena djela.

Državno odvjetništvo smatra da su izrečene kazne neadekvatne i neprimjereno blage s obzirom na utvrđene okolnosti u odnosu na okrivljenika.

– U žalbi se ističe da je sud pogrešno i neosnovano utvrdio kao olakotno za okrivljenika da je kaznena djela počinio u alkoholiziranom stanju. Naime, državno odvjetništvo smatra kako se dovođenje u alkoholizirano stanje ni u kom slučaju ne može smatrati olakotnom okolnošću za počinitelje kaznenih djela, već se radi o važnoj otegotnoj okolnosti. U žalbi je predloženo da se okrivljeniku izrekne stroža bezuvjetna kazna zatvora – stoji na stranicama Državnog odvjetništva. 

Nastavite čitati

Sport

Karlo Kovačić zlatni, a Leo Jantolek srebrni na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Sesvetskom Kraljevcu u subotu, 20. travnja održalo se Prvenstvo Hrvatske za dječake u grčko-rimskom stilu hrvanja u kategoriji U-13. 

U konkurenciji 146 hrvača iz 22 hrvatska kluba, HK Ludbreg predstavio se s četiri mlade nade.

Karlo Kovačić osvojio je zlato u kategoriji do 59 kg, dok je Leo Jantolek bio srebrni u kategoriji do 28 kg. Franko Kern bio je peti do 49 kg, a Martin Horvat osvojio je 12. mjesto u kategoriji do 44 kg.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje