Povežite se s nama

Sport

Borna Rendulić ponajbolji hrvatski hokejaš dio kondicijskih priprema odrađuje i u Varaž

Objavljeno:

- dana

HOKEJ

Borna Rendulić, ponajbolji hrvatski hokejaš dio svojih ljetnih priprema odrađuje u Zagrebu ali i Varaždinu u Fitness klubu Gibi Gib, u vlasništvu obitelji Kovač. Kondicijske pripreme odrađuje zajedno s hokejašem Ivanom Šijanom, koji igra u Norveškoj i kondicijskim trenerom Juricom Frankovićem – Micekom.

Bila je to prilika podsjetiti se kako je počeo 25-to godišnji hrvatski reprezentativac i prvi Hrvat u čuvenom NHL-u.

Kao klinac sam trenirao nogomet i bio sam skroz sportaš. Još dok sam bio u vrtiću išli smo jedan dan na klizanje. Obukao sam klizaljke i odmah mi je dobro išlo. Tamo su bili treneri hokeja i pitali su me hoću li doći na hokej. Ja sam se odazvao pozivu i tako je sve počelo, od sedme godine.

U zagrebačkom Medveščaku je sve počelo a vrlo brzo nakon toga krenuo si dalje.

 U Medveščaku sam bio do 15-te godine i onda sam otišao u Finsku. Tamo sam bio sedam godina i onda sam otišao za Ameriku. NHL je vrh hokeja, to je cilj, to sanjaš tamo su svi vrhunski igrači. Tamo sam proveo posljednje tri godine.

Kakvi su trenutno planovi, koji je tvoj novi klub?

Kluba trenutno nemam. Sljedeći tjedan bi se trebao dogovoriti. U svakom slučaju se vraćam u Europu. Bit će to vjerojatno klub iz Češke, Švedska ili Švicarska. Te tri opcije su u igri. Nakon tri godine u Americi bilo mi je dosta, probao sam nije išlo, uz to sam imao i ozljedu koja me je vjerojatno zeznula ali nema veze. Sada dolazim u Europu i imam neku drugu viziju. Ovdje ću biti top igrač i moći ću reći koliko želim igrati, koju minutažu i sl. Još sam mladi i za nekoliko godina mogu ponovo vidjeti da li da se vratim u Ameriku ili ne.

Kako se nalazimo u fitness centru. koja je razlika između kondicijske pripreme u Europi i Americi?

Amerika je na vrhu svijeta. Imaju brojne specijalizirane trenere, cijelu organizaciju koja se brine za hokejaše. Spoje te na aparate i odmah vide šta ti treba. To je drugi svijet. Finska je isto bila dobra ali oni imaju ruski stil. Rade jedne te iste stvari kroz cijelu godinu. Meni je Finska bila super jer sam ja tamo došao s 15 godina i tamo sam naučio sve kako se radi u teretani i ostalo. Odgovarali su mi ti treninzi i napredovao sam iz godine u godinu. U Americi nije bilo toliko dizanja utega koliko je bilo vježbi fleksibilnosti i sličnih stvari.

Što radiš za vrijeme ljetne igračke stanke?

U Hrvatskoj sam već dva mjeseca i ne mogu se opustiti moram održavati i dizati formu i biti spreman za sezonu. Onda počnu prave pripreme mjesec dana kada ideš na led. Treba se opet priviknuti na led jer ne kližeš po dva, tri mjeseca.  Ja za to vrijeme niti ne želim klizati jer mi je nakon osam mjeseci dosta klizanja.  U to vrijeme igram druge sportove tenis, padel i badminton i sve.

Koja je razlika između samog hokeja u Europi i Americi?

U Americi je led uži a duži, puno je manji led i puno je manje mjesta. U Europi je led puno širi i imaš puno više mjesta kad dobiješ pak. Nije igrač odmah na tebi. U Americi kad dobiješ pak trojca su već na tebi i ti moraš znati prije nego dobiješ pak kuda ćeš s njim. Ako ga se ne riješiš odmah dobiješ u glavu, padneš i 0onda je kaos. Poslije dođeš na klupu i trener se dere na tebe. U Europi imaš puno više mjesta. Kližeš pa dobiješ pak, pa se okreneš, pa pogledaš cijelu igru, gdje je tko  i tako. A, u Americi je sve puno brže.

Kakva je razlika između vrhunskih igrača u Europi i Americi?

Kvaliteta igrače je opet specifična. Imaš u Europi super igrača koji mogu igrati u Americi ali ne žele jer je Amerika biznis. Tamo si samo broj. Trener ima 60 igrača i to je natjecanje svaki dan. To je drugačija kultura. Opet ima dobrih igrača u Americi koji se nisu snašli u Europi, nisu se uklopili. Puno toga ovisi kako se uklopiš u ekipu, a moraš imati i sreće da dođeš u momčad koja će te potrefiti. Da imaš dva, tri igrača s kojima se kužiš na ledu i počneš zabijati i trener te zavoli i sve je odlično. A, može otići i u drugu stranu, dođeš a trener te ne voli. Možeš biti jako dobar ali ako te trener ne voli ne budeš igrao. Kao u svakom sportu. Zatim, tu su i ozljede. 

Izvor:
Foto:

Sport

Započeo je WRC Croatia Rally, u nedjelju jurilice u Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: WRC Croatia Rally

WRC Croatia Rally započeo je u četvrtak, 18. travnja uz veliki spektakl u Zagrebu, gdje je 68 posada krenulo s intenzivnim pripremama automobila.

U predstojećim danima Rally će se održati kroz pet hrvatskih županija – Zagrebačku, Karlovačku, Primorsko-goransku, Varaždinsku i Krapinsko-zagorsku te Grad Zagreb. Veliki se finalni spektakl očekuje u nedjelju, kada će posljednja četiri brzinska ispita vozači voziti cestama u Varaždinskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji.

Prijavljeno je 68 posada iz 35 zemalja, a u najboljoj WRC kategoriji nastupit će čak 8 posada. U najjačoj, Rally1 klasi će tako naslov braniti Velšanin Elfyn Evans, kao i osmerostruki svjetski prvak, Francuz Sebastien Ogier, trenutačno vodeći u ovogodišnjem prvenstvu, Belgijanac Thierry Neuville te brojne druge zvijezde.

Hrvatski vozači koji će također voziti na ovogodišnjem Croatia Rallyju su: Tomas Hrvatin, Željko Magličić, Jan Pokos, Slaven Šekuljica, Igor Tomljanović, Viliam Prodan te Igor Mandić.

NEDJELJA, 21. travnja

BI/SS 17Trakošćan – Vrbno 1 – 13,15 km – 7:08

BI/SS 18Zagorska Sela – Kumrovec 1 (Live TV) – 14,24 km – 8:35

BI/SS 19Trakošćan – Vrbno 2 – 13,15 km – 10:23

BI/SS 20Zagorska Sela – Kumrovec 2 (Wolf Power Stage) – 14,24 km – 13:15

Proglašenje pobjednika – INA Zagreb – 16 sati

Nastavite čitati

Sport

Županijski kup: Bednja uvjerljiva protiv Nedeljanca, slavlje i Varteksa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odigrani su prvi susreti polufinala Županijskog nogometnog kupa, a u oba susreta u srijedu, 17. travnja slavili su domaćini.

Na stadionu Sloboda Varteks je ugostio Ivančicu i slavio s 3:1. Ivančani su poveli već u 1. minuti preko Kostelca i s minimalnim vodstvom otišli su na odmor. No, u drugom dijelu Bumbari su okrenuli rezultat. Prvo je Glavica u 55. minuti svojim golom izjednačio rezultat, da bi ih isti igrač u 68. doveo u vodstvo Varteks. Konačni rezultat postavio je Kanceljak golom u 78. minuti.

U drugoj utakmici Bednja je ugostili Nedeljanec i pobijedila s 3:0. Beletinčani su poveli u 16. minuti golom Bosilja, a na 2:0 povisio je Pomper golom u 29. minuti, da bi treći gol za Bednju postigao Kareem Donovan u 64. minuti.

Uzvratni susreti na rasporedu su u srijedu, 1. svibnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje