Povežite se s nama

Sport

Davor Šuker bio u Varaždinu, uskoro dolazi UEFA s ekipom iz Eurosporta

Objavljeno:

- dana

Predsjednik HNS-a

Grad Varaždin će u svibnju ove godine biti domaćin četiri značajne nogometne utakmice. Na stadionu Varteksa bit će odigrano finale te po jedna utakmica polufinala i četvrtfinala Europskog nogometnog prvenstva za igrače do 17 godina starosti EURO U-17 kao i finale ovogodišnjeg Hrvatskog nogometnog kupa.

Kako bi se uvjerili da se stvari odvijaju željenim tijekom, ali i zbog konkretizacije dogovora, u srijedu su u Varaždin stigli predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker i Zoran Cvrk, HNS-ov menadžer za organizaciju događanja, koji su zajedno sa predstavnicima Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, predvođenim predsjednikom Alenom Runcem, i predstavnicima NK Varaždina održali radni sastanak.

Cvrk je nakon sastanka izrazio zadovoljstvo dogovorima i aktivnostima koje se već sada provode što garantira da će Varaždin i stadion u Zagrebačkoj 94. spremno dočekati utakmice Europskog prvenstva. Finale, kao i ostalih 14 utakmica uživo će u 94 zemlje svijeta prenositi EUROSPORT koji ima 236 milijuna gledatelja što govori o velikoj važnosti tog natjecanja i prilici za promociju Varaždina i Hrvatske.

Dolazi Eurosport

Cvrk je najavio da već u petak stižu kolege iz UEFA-e s ekipom Eurosporta koji će raditi pripremne sekvence za izradu spota koji će predstaviti Varaždin u Europi. Osim tog dijela na sastanku je bilo i riječi o uređenju stadiona.

– Došli smo dogovoriti sve potrebno za unaprjeđenje infrastrukture kako bi Grad Varaždin i Zajednica sportskih udruga te stadion i klub prihvatili i organizirali jednu takvu manifestaciju kao što je finalna i ostale utakmice prvenstva kojima će Varaždin biti domaćin. Također, razgovori i dogovori su vezani i na domaćinstvo finala Kupa Hrvatske u nogometu, koje će se također održati u svibnju – rekao je Cvrk.

– Od naših sportskih kolega imamo obećanja, a konkretizirano je i kako napraviti plan te izbudžetirati poboljšanje infrastrukture. Siguran sam da ćemo imati lijep ambijent i grad Varaždin će sigurno biti ponosan na Zajednicu i Nogometni klub „Varaždin“. Nadamo se da ćemo ispred organizatora ispuniti sve što je potrebno da dobijemo lijepu posjećenost kao što i pristaje manifestaciji Europskog prvenstva za nogometaše do 17 godina – zaključio je Cvrk.

Zadovoljan razgovorima i suradnjom s Hrvatskim nogometnim savezom je i predsjednik Zajednice, Alen Runac.

– Komunikacija i suradnja je jako dobra i stvari se odvijaju pravim tijekom. Varaždin će, kao spreman domaćin, dočekati organizaciju susreta, a Zajednica i njeni djelatnici već sada obavljaju veliki dio posla kako bi sve na vrijeme bilo gotovo. Stadionu ćemo vratiti njegov sjaj, Varaždinu osiguravamo promociju i spremno ćemo, kako to i pristaje pravom domaćinu, dočekti nogometne reprezentacije i navijače – istaknuo je Runac.

Uz predstavnike HNS-a i Zajednice, na sastanku su bili i predsjednik NK Varaždina, Stjepan Cvek, glavni tajnik ŽNS-a, Ivan Novak, Davor Vugrinec te Dražen Vitez.

Podsjetimo, od 3. do 19. svibnja 2017. Godine, EURO U-17 u Hrvatskoj će ugostiti 16 najboljih reprezentacija koje će na osam hrvatskih stadiona u tih 17 dana odigrati ukupno 32 utakmice. Finalna utakmica bit će odigrana u Varaždinu 19. svibnja u večernjim satima. Prije toga Varaždin će ugostiti utakmicu četvrt i polufinala Prvenstva. Po završetku EURA U-17, Varaždin će već 31. svibnja 2017. godine biti domaćin finalnoj utakmici Hrvatskog nogometnog kupa.

 

 

Izvor:
Foto: Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Sport

Odbojkaši Cratis Varaždina završili sezonu u Superligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odbojkaši Cratis Varaždina završili su sa sezonom. U drugom utakmici četvrtfinala razigravanja za prvaka Superlige poraženi su od osječke Murse 3:0.

Varaždinci su bili bolji u prvom dijelu prvog seta, vodili 14:12, no domaćin s 5 poena u nizu okreće rezultat u svoju korist. Varaždinci su priprijetili i u finišu prvog seta, ali nakon 24:24 dva posljednja poena osvajaju domaćini. I u drugom setu Varaždinci vode, do 13:11, onda Mursa radi seriju 4:0 i preuzima vodstvo. Kod 21:19 tri poena u nizu rade domaći i osvajaju set s 25:20, baš kao i treći, u kojem su gosti tek tri puta imali pozitivan rezultat.

Međimurski Centrometal uspio je izboriti polufinale pobjedom protiv Marsonije 3:1 u setovima.

Međimurce u polufinalu čeka susret protiv zagrebačke Mladosti, dok će Mursa na noge Riboli Kaštela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje