Povežite se s nama

Sport

Denis Adlašić osvojio U10 turnir

Objavljeno:

- dana

TENIS

TK Varaždin 1181 održao je na svojim teniskim terenima turnir TSSH za djevojčice i dječake u konkurenciji do 8 i 10 godina.

Na turniru je sudjelovalo više od 70 tenisačica i tenisača iz sjeverozapadne Hrvatske i gostiju iz susjedne Mađarske. Zapažene rezultate za TK Varaždin 1181 postigli su: Denis Adlašić koji je uvjerljivo slavio do 10 godina. U finalnom dvoboju pobjedio je najboljeg Mađarskog igrača rezultatom 2:0 (4:1, 4:0) i osvojio 1. mjesto. Karlo Hanzl osvojio je 3. mjesto u konkurenciji dječaka do 10 godina. Kod djevojčica do 10 godina u jakoj konkurenciji Vini Cecelja osvojila je 2. mjesto. U najmlađem uzrastu do 8 godina igrali su se se kraći mečevi do 10 poena na malome terenu koji propisuje ITF, po programu “play & stay”.

Izvor:
Foto:

Sport

Prebio roditelje kod Novog Marofa, a sud mu je kao olakotnu okolnost uzeo njegovo pijanstvo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

nasilje, bijes, policija,

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je 40-godišnjak proglašen krivim zbog počinjenih kaznenih djela prijetnje i tjelesne ozljede te osuđen uvjetnom osudom s utvrđenom jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od jedne godine i rokom kušnje od tri godine.

On je proglašen krivim zbog počinjenih navedenih kaznenih djela u srpnju prošle godine u mjestu kraj Novog Marofa na štetu svojih roditelja. 

Prvostupanjski sud izrekao je okrivljeniku pojedinačne kazne uz primjenu propisa o ublažavanju zakonom propisanih kazni za ta kaznena djela.

Državno odvjetništvo smatra da su izrečene kazne neadekvatne i neprimjereno blage s obzirom na utvrđene okolnosti u odnosu na okrivljenika.

– U žalbi se ističe da je sud pogrešno i neosnovano utvrdio kao olakotno za okrivljenika da je kaznena djela počinio u alkoholiziranom stanju. Naime, državno odvjetništvo smatra kako se dovođenje u alkoholizirano stanje ni u kom slučaju ne može smatrati olakotnom okolnošću za počinitelje kaznenih djela, već se radi o važnoj otegotnoj okolnosti. U žalbi je predloženo da se okrivljeniku izrekne stroža bezuvjetna kazna zatvora – stoji na stranicama Državnog odvjetništva. 

Nastavite čitati

Sport

Karlo Kovačić zlatni, a Leo Jantolek srebrni na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Sesvetskom Kraljevcu u subotu, 20. travnja održalo se Prvenstvo Hrvatske za dječake u grčko-rimskom stilu hrvanja u kategoriji U-13. 

U konkurenciji 146 hrvača iz 22 hrvatska kluba, HK Ludbreg predstavio se s četiri mlade nade.

Karlo Kovačić osvojio je zlato u kategoriji do 59 kg, dok je Leo Jantolek bio srebrni u kategoriji do 28 kg. Franko Kern bio je peti do 49 kg, a Martin Horvat osvojio je 12. mjesto u kategoriji do 44 kg.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje